• Izcee

    Skövdemammorna 2006. Del 10

    Då har ytterligare 3 månader gått och vi är inne på 10:de tråden.

    Här är vi mammor i Skövde med omnejd...

    Vi är ett härligt mammagäng, som snackar här inne och försöker träffas nån gång i månden på mamma/barn fika.

    välkomna gamla som nya....

    De fyra sista trådarna:

    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m22986017.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m26066194.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m28958592.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m30575930.html

  • Svar på tråden Skövdemammorna 2006. Del 10
  • Lisa123

    Hej på er alla!
    Hoppas att allt är bra, någon mer än jag som faktiskt tycker det varit lite skönt med två regniga dagar. Men nu har vi köpt sandlåda så nu får det gärna bli fint igen!

    Tänkte höra hur ni har det med trots och humör hos era små?! Har en liten som är helt hemsk emellanåt Vad gör ni när de trilskar som mest och vad drar ni gränsen vid? För tillfället får Albin sätta sig på en stol, tills han säger förlåt och försöker få han att förstå varför han sitter där. Innan var det soffan, men det blev mer en rolig lek. Men ibland undrar jag om detta verkligen hjälper...

    Hanna: Usch vad hemskt med Jim och vad jobbigt med Filip. Men hoppas att allt löser sig och att ni snart är hemma igen allihopa!

    Ha det så bra!
    Kram Lovisa

  • emli77

    God Morgon!

    Passar på att sitta här en stund innan Lina vaknar...
    Sambon började jobba idag, och det va ju inte med glädje han steg upp idag Tyckte faktiskt lite synd om honom...

    Jag har inte heller många dagar kvar nu, bara 2 veckor. Och det är med blandade känslor jag går dit men det får ju gå. Hoppas bara inskolningen går bra.
    Tycker det ska bli bra med förskolan för Linas del, hon är lite uttråkad med mig här hemma. Försöker hitta på lite grejer men det räcker inte riktigt till...

    Pemi- Tråkigt med fölet! *kramar om*

    Hanna- Hälsa Jim krya på sig!

  • Storasyster yster

    Här har trotsen också satt in. Tyra blir riktigt ilsk när hon inte får som hon vill och försöker slåss eller kasta saker. Ska nog också försöka det där med stolen. Förr eller senare funkar det väl får man hoppas

    Är det nån som har börjat med potträning än? Vet inte om det är nån idé att börja kämpa med Tyra nu när hon precis ska få syskon. Kanske bättre att vänta till tidigt i vår.

    Hanna: Skönt att Jim undkom med så pass lindriga skador trots allt. Hur går det för Filip? Ligger ni fortfarande inne på KSS?

    Pemi: Tråkigt med fölet

  • ingridlinnéa

    Petra, fy vad tråkigt med fölet.

    Här har vi gått lite utan blöja men utan nått vidare resultat...mest pölar
    så vi väntar nog ett litet tag till innan vi tar tag i det ordentligt.
    trots finns det gott om...kanske oxå skulle prova en stol, har en grabb som ser riktigt sur ut när man säger till honom, det har han fått efter pappa..hihi.

    hanna, hur mår ni nu då?

    massa kramar

  • zaja

    Hej!

    Börjar få lite ångest över att ledigheten snart är slut. Förstår inte vart sommaren tog vägen. imorgon skulle jag ha träffat en av mina allra bästa vänner och hennes två små pojkar. De bor nere i Malmö så det är inte så ofta man får chans att träffas.
    Men det blir inget med det. inatt fick Elias magsjuka. Det märks inte så mycket på honom. Han är pigg och glad, men så plötsligt kommer det en kaskad.

    Elias är oxå väldigt trotsig och testar gränser. En dag var han helt bedrövlig och hade kastat mat så väggarna var täckta från golv till tak. Då fick han stå i sin säng medan jag städade. Efter det har han lugnat sig lite och vi tränar honom ständigt på alternativ.

    Det han är jobbigast med nu är att allt är eias. Han försvarar allt som är sitt.

    Förutom trotset tycker jag att det är en underbar period nu. Elias är oftast pigg och glad och det kommer underbara små kommentarer.

    Jag har fått sålt min lilla bil. Separationen behövde inte bli så stor då närmaste grannen knackade på och frågade om han fick köpa den. Skönt när saker går så smidigt.

    Hanna hoppas din familj mår bättre.

    Ha det så bra allihop!

  • zaja

    Lisa123. Det med stol låter jättebra. Sängen var mer en sista utväg då jag inte kunde ha honom bland alla matresterna i köket.

  • Cariñaa

    Hejsan

    Nu skriver til och med jag en liten rad =) Har varit dålig på att skriva igen =)

    Vi kom just hem från Spanien, det var helt underbart att få ta igen en massa tid med Felicia. Känns som om man missar så mkt då man jobbar. Och felicia levde verkligen upp då hon fick all uppmärksamhet där nere!!! Det första hon gjorde varje morgon var att hämta sin armmuskler för att gå och bada i poolen. Hon pratade och bajsade i pottan 1 gång, observera 1 gång. De andra gångerna hamnade det utanför=) Fast tre veckor var ganska länge, när det närmade sig sista veckan var vi alla tre nog ganska trötta på varandra=)

    Nu när vi kom hem fick jag dock opereras akut, i lördags. En cysta som sprack, vilket gjorde att mensen jag skulle haft gick inåt i magsäcken istället. Så det ble titthålsoperation där de tog bort allt blod i magsäcken. SÅ NU ÄR JAG SJUKSKRIVEN PÅ SEMESTERN!!! mmm, mindre roligt fast kanske kan jag få njuta av en vecka semester i höst istället då=)=)=)

    Håller på och läser igenom tråden för att få veta hur det står till med er!!!

    Zaja: jag ska kolla om jag jobbar den 25.e, om inte så kommer jag självklart!

    Vad tråkigt med fölet!
    Och med Jim. Du får be honom att krya på sig, Hanna!

    det är så långt jag har kommit i min läsning. Ska fortsätta nu, är ju som sagt lite handikappad, magen gör attans så ont så jag kan ju sitta här och läsa på lite =)

    återkommer.-....massa av kramar Caroline

  • ingridlinnéa

    tycker sååå synd om dig carro, du drabbas verkligen av allt stackare...fast nu slipper du ju bära flyttlådor och sparar en veckas semester
    Nu ska vi tapetsera i Astonsrum...blir blått och sen ska vi fota honom i lastmaskinen och beställa en stor canvas och sätta upp på ena väggen.
    massa kramar alla

  • Lisa123

    Hej!
    Usch vad tråkigt för dig Caroline, men huvudsaken är väl att du bättre nu. Så du får krya på dig och se fram emot en veckas semester till hösten istället... låter ju inte helt fel får jag säga!

    Skönt att höra att det finns några mer som trotsar och ska testa gränser mest hela tiden Vad gäller potträning så har vi kommit igång med det nu under sommaren. För några veckor sen var vi i leksaksaffären och köpte ett fint blått papper och massa klistermärken på fiskar och grodor. Det har vi satt upp på toalettdörren och varje gång som Albin kissar eller bajsar på pottan så får han välja ett klistermärke och sätta på pappret. Nu sista veckan då vi varit hemma har han varit blöjfri stor delar av dagen och springer direkt till pottan. Men om man leker för mycket eller han byxorna på sig så är det inte säkert man hinner

    Anna: Vad kul att få ordna Astons rum, du får gärna ta ett kort på det så man kan få se det när det är klart. Låter jättefint!

    Såg att Sandra skrev om Lingon och Blåbär-party och att det var någon som inte kunde det datumet. Jag kommer att ha ett här den 13/8 kl. 19.00 om det datumet passar bättre för någon.

    Ha det så bra!

  • Filips mamma81

    Hej!! nu är vi hemma hos mamma igen,
    Är här tills jul troligtvis ja vet inte, hänt lite saker så ja kanske flyttar hem igen..  vad som hänt kan inte ta de nu..
    men ring gärna hem till mamma hon finns på eniro under
    Soliveg Andersson, Trollhättan eller om ni vill eller min mobil...

    Emelie--> tack för besöket på sjukhuset de behövde..

    kram på er så länge...


    Livet är så konstigt..
Svar på tråden Skövdemammorna 2006. Del 10