Inlägg från: Anonym (Sambo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sambo)

    Min sambo har ingen självkänsla, hur kan jag hjälpa honom?

    Vet inte om den här tråden passar här men visste inte vart jag annars skulle lägga den.

    Saken är den att min sambo har ingen självkänsla/sjävlförtroende. Vi har varit tillsammans i över 2 år och innan det hade han ett 3 år långt förhållande med en tjej som tryckte ner honom totalt. I stort sätt varje dag så blev han kallad "idiot, ful, äcklig, dum i huvudet" osv. Innan deras förhållande började så var han tydligen väldigt framåt och social, lätt för att prata och träffa människor.

    Han har inte berättat det för mig utan jag trodde att han var sån av "naturen" men igår lättade han äntligen sitt hjärta. Han har svårt för att prata med folk, är ofta tystlåten bland nytt folk. Att prata med mig och våra familjer är inga problem men när han ska prata med någon som han nyss träffat så går det inte. Han förklarar det själv som att allt han vill säga låter idiotiskt och att han hellre håller tyst.

    Han ger sig aldrig in i konflikter utan håller med och säger ja till precis allting, struntar i vad han egentligen vill. Håller alla sina känslor inom sig just för att inte känna sig som en idiot.

    Vet inte hur jag ska hjälpa honom men jag tycker verkligen synd om honom. Han förtjänar att få tillbaka sin självkänsla och sitt självförtroende. Vi har 1 barn tillsammans och allting funkar jättebra mellan oss men jag vill inte att han ska gå och må dåligt.

    Jag föreslog en kurator el psykolog men hjälper det att prata med en sådan? Vad kan man annars göra? Jag säger ofta att jag älskar honom, att han är fin och underbar och han säger samma saker till mig.

    Någon som har något bra svar?

  • Svar på tråden Min sambo har ingen självkänsla, hur kan jag hjälpa honom?
  • Anonym (Sambo)

    Kärlek har jag massor av, ska börja uppmuntra honom ännu mer. Tack för ditt svar!

Svar på tråden Min sambo har ingen självkänsla, hur kan jag hjälpa honom?