• Äldre 16 Jul 09:43
    468277 visningar
    2147 svar
    2147
    468277

    För alla som vill flytta till USA

    Här i tråden får ni svar på frågor ang flytt till USA av oss som redan bor här. Har ni frågor om visum, jobb, boende.etc. Fråga på. Kom ihåg att fråga i DENNA TRÅD och inte i USA-tråden!

    Kram fr. oss i USA tråden (www.familjeliv.se/Forum-11-239/m33304874.html)

    Om hur vi i USA tråden hamnade i USA:
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html
    och
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m31651078.html

    Användbara länkar:

    Amerikanska ambassaden i Sthlm
    stockholm.usembassy.gov/

    USCIS
    www.uscis.gov/portal/site/uscis

    Green Card lottery
    www.dvlottery.state.gov/

  • Svar på tråden För alla som vill flytta till USA
  • Äldre 16 Jul 17:25
    #11
    Emsebamse skrev 2008-07-16 10:17:09 följande:
    Men din mamma är väl amerikansk medborgare? Sa du det till tjejen på ambassaden?
    Om ens föräldrar inte registrerar en innan man fyller 18 så har man inte rätt till sitt medborgarskap. Är samma sak när man får barn här, om ja inte reg. Abbie innan hon fyllt 18 så är hon inte laglig 'svensk' och har ingen rätt att flytta till sverige utan visum.

    Om man är under 20 har man rätt att ta del av sina föräldrars amerikanska visum, om dom tex. vinner ett genom lotteriet. Är man över 20 så måste man fixa på eget sätt.

    Meic: Dina släktingar här kanske kan sponsra dig lr din man. Har nån tex. eget företag där nån av er kan jobba? Måste säkert bevisas att ni verkligen 'behövs' på företaget, att ni har nån 'skill' som behövs inom yrket. Men kanske en idee som kan fungera.
  • Äldre 19 Jul 00:52
    #19

    På tex Macy's behöver man inte betala skatt om man säger till om det. Man får en kupong när man visar upp ett utländskt ID och betalar med utländskt kort. Tydligen så ska man kunna spara alla sina kvitton och få tillbaka skatte-pengarna på flygplatsen, men det gäller inte i alla stater. CA är tex. INTE inkluderat i detta.

  • Äldre 2 Sep 02:56
    #29

    Meic: De e inte kallt i vegas på vintern.. Kallt om man jämför hur de e på sommaren (då det är uppemot 40-50), men om du kommer fr. kalla sverige kommer du tycka det är varmt/lagom Ja har aldrig bilat till Mexico, även fast de bara är sisådär 2tim dit fr mig. Städerna vid gränsen (tex. Tijuana) är (som ja har hört) inte mycke att hänga i granen.. Men om ni har tid så kanske ni kan köra lite längre ner i landet. Har kompisar som bilat ner till Ensenada å dom sa att de va jättefint. Om ni ska till Miami så måste ni ju flyga(?) så då kan ni ju likaväl flyga till Mexico. Playa del Carmen är tex. underbart.. Andra måsten när nu är här är ju att se the Redwoods och Grand Canyon.

  • Äldre 11 Sep 00:57
    #36
    Velour skrev 2008-09-10 13:00:28 följande:
    Jo, att gifta sig med en amerikan är det lättaste, efter det mitt svenska medborgarskap. Men att gifta mig med en amerikan känns för avlägset just nu. Annars måste jag leta efter amerikanska män hela tiden för att få flytta Tack för infot!Casino chick skrev 2008-09-09 20:37:34 följande:
    Min lillebror vill så gärna flytta hit.. han letar jämt en amerikans fru när han är å hälsar på Skämt å sido så är det ingen skillnad att få visum om man är par lr ensamstående. Enklaste sättet för dig att få visum är ju som sagt om du lyckas hitta en arbetsgivare som är villig att sponsra dig (är rätt mycke dom måste betala).. och då får du jobbvisum. Ett annat alternativ är ju att kanske gå i skolan här? För skolvisum är lättare att få.. men då är det ju under en begränsad tid (så länge du går i skolan). När du får skolvisum kan du samtidigt få nån form av jobbvisum (tror det är begränsat antal timmar du är tillåten att jobba). Ring amerikanska ambassaden i sthlm och fråga dom hur då går tillväga för att få en sponsor. Titta här: stockholm.usembassy.gov/Consulate/i_visa_index.html och telenr är: (+46) 8 783 5300
  • Äldre 11 Sep 03:20
    #38

    Isabelle: Hmm ja vet.. men tydligen så e de jäääättelång kö för dom visumen. Och ja har ju bara haft mitt greencard i 2år, så de e ju ett tag tills ja kan ansöka om att bli amerikan Sen vet ja inte hur de e me syskon.. ja vet att man kan sponsra föräldrar, men syskon över en viss ålder vet ja inte hur de e me. Mina 2 yngsta är under 18 så dom kan säkert åka me mamma o pappa. Men 'lillebror' är 22. Så ja tror inte ja kan hjälpa honom..? Jaja, är ju iaf nåra år kvar tills ja kan göra nåt iaf om ja nu kan de

  • Äldre 19 Sep 22:28
    #49
    Trolltrulsa skrev 2008-09-19 22:11:59 följande:
    Hejsan allihopa. Jag har en fråga, har det någon betydelse när man söker visa om man är tidigare straffad i sverige?
    Ja, när du fyller i dina papper så måste du fylla i om du varit tidigare straffad i sverige. Om det påverkar ansökningen vet jag tyvärr inte, det borde det inte göra, men det beror nog på vilken typ av brott man blivit straffad för.

    Jag hittade det här:

    Important: Some travelers may not be eligible to enter the United States visa free under the VWP. These include people who have been arrested, even if the arrest did not result in a criminal conviction, those with criminal records, (the Rehabilitation of Offenders Act does not apply to U.S. visa law), certain serious communicable illnesses, those who have been refused admission into, or have been deported from, the United States, or have previously overstayed on the visa waiver program. Such travelers must apply for special restricted visas. If they attempt to travel without a visa, they may be refused entry into the United States.
  • Äldre 19 Sep 22:43
    #51
    Trolltrulsa skrev 2008-09-19 22:38:04 följande:
    Hmm okej. Jag och min sambo är nyktra narkomaner och har varit det i flera år nu. Jag har i Sverige läst till alkohol och drogterapeut och arbetat inom det. Våran tanke med resan till USA är att jag ska läsa in en BA inom Psychology och min man och våran gemensamma dotter ska följa med och eventuellt jobba. Trots att vi nu har flera års nykterhet så kan det alltså vara så att min sambo nekas visa?
    Jag tror inte han kommer nekas visa pga det.. prata med ambassaden i sthlm (deras webadress står i TS). DÄREMOT tror jag det kan bli svårt att få jobbvisum. Om du blir godkänd för studevisum så åker han med på ditt visum (likaså er dotter). Om dom ska följa med måste du visa att du kan försörja dom under tiden ni är här. Jobbvisum är tyvärr jättesvårt att få. Han måste ha ett företag som sponsrar honom (dvs han måste ha jobb i usa innan ni får åka dit). Men som sagt, prata med ambassaden så kan dom ge er all info ni behöver.
  • Äldre 5 Oct 20:51
    #62

    Ja har ju bara varit gravid i USA så ja kan inte jämföra med sverige.

    Men här så väljer du först en OB.gyn (om du inte redan har en sen innan). Sen är det mycke upp till din OB när du kommer på ditt första besök. Min OB ville inte träffa mig förrens v. 11 medans många av mina kompisar fick komma in på 1a besöket direkt när dom fick sitt plus för inskrivning + UL. Ja fick komma på mitt 1a UL när ja va i v.12 å 2a i v.18. En OB.gyn är en doktor som du går till under hela grav. + att han/hon är med på förlossninen (om du inte föder under en helg och då kan det va någon annan fr. din OB's mottagning). Ja kommer inte ihåg hur ofta besöken va i början.. men på slutet va det 1ggn/mån, 2ggr/mån och 1gg/v. Om du väljer att föda på ett birthing center så går du hos en midwife (som är lite som en BM), på ett birthing center finns det ingen EDA.etc. och är mest för de som vill ha en 'natural birth'.

    Ultraljuden görs (iaf för mig) på din doktorns mottagning/sjukhus och utförs av en ultrasound-technician.

    Sen får alla gå på glukostest här i USA.. görs runt v.30.

    Sista veckorna av din grav. kollar din OB om du är effaced och dilated. Vilket dom inte gör i sverige.

    Du måste föda på det sjukhus/ett av sjukhusen din OB hör till. Innan det är dags för förlossning måste du skicka in papper till sjukhuset med all försäkrings.info.etc. Det heter 'pre-admission'. Det är för att sjukhuset kan se att du/din försäkring täcker din sjukhusvistelse. Du skickar in papprena, sedan får du hem ett papper där det står att du är 'godkänd'. När det är dags för förlossning så ringer du din mottagning, dom ringer sedan förlossningen och säger att du är påväg. Du åker dit, åsså har dom alla dina papper klara i receptionen. Sen blir du omhändertagen av sköterskorna tills din OB kommer till sjukhuset

    Hur mycket du får betala beror helt på vilken typ av försäkring du har.. Min man har eget företag och därför har vi 'privat' försäkring. Vi betalar en viss summa varje mån. När ja va gravid så va vår deductible 2000 dollar (dvs vi betalar ALLT ur fickan tom 2000 dollar), efter det betalar försäkringen 70% tills vi kommit upp till 10.000 dollar ur fickan. Efter det betalar dom allt. Men om man jobbar för ett företag som erbjuder försäkring så behöver man oftast bara betala sin deductible.

  • Äldre 19 Apr 05:18
    olgaisback skrev 2011-04-18 22:40:44 följande:
    Behöver inte ett green card sa steph! De räcker med att vi gifter oss och håller oss gifta i tre år!
    Det är inte sant! Du måste ha greencard (uppehållstillstånd) för att kunna flytta till usa.
    Du är ju inte amerikansk medborgare bara för att han är det.
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA