• Äldre 16 Jul 09:43
    465760 visningar
    2147 svar
    2147
    465760

    För alla som vill flytta till USA

    Här i tråden får ni svar på frågor ang flytt till USA av oss som redan bor här. Har ni frågor om visum, jobb, boende.etc. Fråga på. Kom ihåg att fråga i DENNA TRÅD och inte i USA-tråden!

    Kram fr. oss i USA tråden (www.familjeliv.se/Forum-11-239/m33304874.html)

    Om hur vi i USA tråden hamnade i USA:
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html
    och
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m31651078.html

    Användbara länkar:

    Amerikanska ambassaden i Sthlm
    stockholm.usembassy.gov/

    USCIS
    www.uscis.gov/portal/site/uscis

    Green Card lottery
    www.dvlottery.state.gov/

  • Svar på tråden För alla som vill flytta till USA
  • Macken­zie Grace
    Äldre 27 Jul 01:39
    #21

    Sales tax är 8% i Texas


    Mamma till Mackenzie Grace, snart 10 månader
  • Äldre 27 Jul 01:49
    #22

    Salestaxen ar ju samma som Moms i sverige, bara det att den inte ar inbakad i priset som den ar i Sverige. Matvaror har oftast igen salestax. Har i Colorado ligger salestax 6%

  • Isabel­l Philli­ps
    Äldre 27 Jul 18:40
    #23

    Vi har salestax pa mat har i alaska. Och pa andra saker, det enda som ar tax fritt ar saker vi handlar pa basen och medical.

  • Äldre 29 Jul 12:21
    #24

    .

  • Äldre 18 Aug 20:47
    #25

    Finns det någon motsvarighet till Sveriges hälsokostaffärer typ Life och Naturapoteket i USA?

  • Casino chick
    Äldre 18 Aug 21:11
    #26

    Nästan varje affär har en hörna som säljer såna saker...tex; Walmart, waslgreens...kolla i telefonboken dit du åker(www.whitepages.com) så hittar du säkert vad du behöver.

  • meic
    Äldre 19 Aug 09:40
    #27

    Hej tjejer!

    Vi har planerat att fira nyår i usa, och står i valet och kvalet hur vi ska lägga upp resan så tips mottages tacksamt!

    Vi kommer att vara i Las Vegas ca 5 dagar över själva nyåret och sen totalt ca 3 v i usa. Vi kommer att ha hyrbil och ställena vi "måste" till är Los Angeles (som ju är lätt att lösa) och San Francisco. Vi har tagit highway 1 innan, och det är ju vackert så det är ju alltid ett alternativ, men rekommenderar ni någon annan rutt?
    Vi funderar även på en avstickare till Mexico, är det lönt den tiden på året? Hur är vädret? I vegas har jag förstått att det är kallt. Funderar också på att byta mexico mot ett par dagar i Miami?

    Många funderingar här... hoppas ni har några bra tips!

  • Isabel­l Philli­ps
    Äldre 31 Aug 21:51
    #28

    Miami ar det ganska sa varmt runt dem datumena, vet tyvarr inget om mexico. men tror det ar hyfsat vader dar ocksa. Har inte varit i miami, men varit pa massa andra stallen i florida. Antar att ni tankt flyga till miami da, kanske det ar lattare for er att kora till mexico.

  • Äldre 2 Sep 02:56
    #29

    Meic: De e inte kallt i vegas på vintern.. Kallt om man jämför hur de e på sommaren (då det är uppemot 40-50), men om du kommer fr. kalla sverige kommer du tycka det är varmt/lagom Ja har aldrig bilat till Mexico, även fast de bara är sisådär 2tim dit fr mig. Städerna vid gränsen (tex. Tijuana) är (som ja har hört) inte mycke att hänga i granen.. Men om ni har tid så kanske ni kan köra lite längre ner i landet. Har kompisar som bilat ner till Ensenada å dom sa att de va jättefint. Om ni ska till Miami så måste ni ju flyga(?) så då kan ni ju likaväl flyga till Mexico. Playa del Carmen är tex. underbart.. Andra måsten när nu är här är ju att se the Redwoods och Grand Canyon.

  • meic
    Äldre 2 Sep 18:52
    #30

    Hej,
    ja vi hade tänkt i så fall köra till mexico och flyga till miami, usch det är så svårt att välja hur man ska göra!

    Hur är temperaturen i vegas ungefär så års då? Jag trodde det var vinterjacka som gällde Vi var sist i september och då låg det kring 30 så det var ju jätteskönt!
    Redwoods har vi besökt, men vi missade grand canyon sist, så det ska vi göra denna gången. Hur lång tid behöver man till det, handlar det om timmar eller om dagar?

    Och så en annan sak, jag vet att det finns den stora mallen som ligger på gränsen mellan CA och Nevada, minns inte vad orten kallades men det var precis utanför Vegas och det låg två typ resorts som hette Whiskey Petes och nått annat. Ni får gärna tipsa om liknande outlet ställen som jag kan "råka" navigera oss förbi när vi är ute och kör...

    Tack för hjälpen!

Svar på tråden För alla som vill flytta till USA