• Äldre 16 Jul 09:43
    467996 visningar
    2147 svar
    2147
    467996

    För alla som vill flytta till USA

    Här i tråden får ni svar på frågor ang flytt till USA av oss som redan bor här. Har ni frågor om visum, jobb, boende.etc. Fråga på. Kom ihåg att fråga i DENNA TRÅD och inte i USA-tråden!

    Kram fr. oss i USA tråden (www.familjeliv.se/Forum-11-239/m33304874.html)

    Om hur vi i USA tråden hamnade i USA:
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html
    och
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m31651078.html

    Användbara länkar:

    Amerikanska ambassaden i Sthlm
    stockholm.usembassy.gov/

    USCIS
    www.uscis.gov/portal/site/uscis

    Green Card lottery
    www.dvlottery.state.gov/

  • Svar på tråden För alla som vill flytta till USA
  • Äldre 19 Sep 22:43
    #51
    Trolltrulsa skrev 2008-09-19 22:38:04 följande:
    Hmm okej. Jag och min sambo är nyktra narkomaner och har varit det i flera år nu. Jag har i Sverige läst till alkohol och drogterapeut och arbetat inom det. Våran tanke med resan till USA är att jag ska läsa in en BA inom Psychology och min man och våran gemensamma dotter ska följa med och eventuellt jobba. Trots att vi nu har flera års nykterhet så kan det alltså vara så att min sambo nekas visa?
    Jag tror inte han kommer nekas visa pga det.. prata med ambassaden i sthlm (deras webadress står i TS). DÄREMOT tror jag det kan bli svårt att få jobbvisum. Om du blir godkänd för studevisum så åker han med på ditt visum (likaså er dotter). Om dom ska följa med måste du visa att du kan försörja dom under tiden ni är här. Jobbvisum är tyvärr jättesvårt att få. Han måste ha ett företag som sponsrar honom (dvs han måste ha jobb i usa innan ni får åka dit). Men som sagt, prata med ambassaden så kan dom ge er all info ni behöver.
  • Trollt­rulsa
    Äldre 19 Sep 22:49
    #52

    Okej tusen tack för svaren! Det är så mycket som vi måste fixa och kolla innan vi kan förverkliga detta så jag vet knappt vart man ska börja! Det finns en möjlighet att han kan söka arbete inom det företag som han arbetar på här i Sverige men eftersom han inte har en fast anställning utan bara ett visstidsvikariat så vet vi inte om dom är villiga att hjälpa till med det? Vi ska prova i alla fall... I så fall så blir det Bethel connecticut för det är bla där som hans företag finns. Annars håller vi på och kollar om han också kan studera dom här två åren trots att han inte har svensk högskolekompetens? Måste man ha den trots att man "köper sig" en plats på utbildningen i USA?

  • Mealla
    Äldre 19 Sep 23:15
    #53

    Trolltrulsa,

    din man kan kanske fa medfoljande studievisa, da ni maste kunna visa att ni kan forsorja er.

    Arbetsvisa, H1, ar ursvart att fa, man maste i princip minst ha en Phd, for att ens komma ifraga.

    Om han skulle kunna bli sponsrad genom foretaget ar det ett L1-visa som galler. kontakta ambassaden, de vet vilka papper som behovs och hur ni ska ga tillvaga.

    lycka till

  • Isabel­l Philli­ps
    Äldre 20 Sep 03:08
    #54

    Har en kompis i sverige och han satt inne nagra ar, och han far inte aka till usa, inte pa semester ens. Han maste vanta tills det forsvunnit fran hans papper, tror han sa att man maste varit "bra" (inte kommit i kontakt med polis) i 10ar.

  • Trollt­rulsa
    Äldre 20 Sep 10:00
    #55

    Min man har aldrig suttit i fängelse utan enbart blivit dömd till böter kanske kan det göra skillnad? Men som sagt vi ska kontakta ambassaden för att reda ut det ordentligt. Annars är det fem år som man står kvar i det allmänna svenska brottsregistret innan det försvinner förutsatt att man inte begår något nytt brott under den tiden.

  • Äldre 20 Sep 17:28
    #56

    Vet inte om det här är OT, men lite relevant är det väl ändå...

    Har hört på TV att folk säger att de har fått "ten-year" (eller nåt som låter likadant). Någon form av trygg anställning verkar det vara, men jag kan inte hitta det när jag googlar. Vad är detta?

  • Trollt­rulsa
    Äldre 20 Sep 18:48
    #57

    Finns det någon som kan ge tips och länkar på boende i Connecticut omkring Bethel eller Western CT University? Vi har en dotter på 1 år så vi prioroterar barnvänligt men en knapp ekonomi. Även länkar till barnomsorg/barnflicka eller om ni har några andra idéer? Hur har ni löst det med barnomsorg eftersom jag har hört att det kan vara mycket dyrt. Undrar också om någon vet om universitetet i sig har lägenheter för uthyrning till barnfamiljer? Tacksam för all hjälp som vi kan få. Är ju så svårt att veta vart man ska bo exakt när man aldrig har varit där...

  • Äldre 20 Sep 19:06
    #58

    white cheese skrev 2008-09-20 17:28:15 följande:


    Vet inte om det här är OT, men lite relevant är det väl ändå... Har hört på TV att folk säger att de har fått "ten-year" (eller nåt som låter likadant). Någon form av trygg anställning verkar det vara, men jag kan inte hitta det när jag googlar. Vad är detta?
    en.wikipedia.org/wiki/Tenure
  • Äldre 21 Sep 09:36
    #59
    rasajj skrev 2008-09-20 19:06:51 följande:
    en.wikipedia.org/wiki/Tenure
    Tack!
  • TingTi­ng
    Äldre 24 Sep 22:57
    #60

    Trolltrulsa - Jag har last pa WestConn i ett ar, bodde i New Fairfield under den tiden. New Fairfield ar valdigt barnvanligt omrade och ar inte sarskilt traffikerat. Du kan nog fraga genom universitetet om boende, finns ju student lagenheter som heter Brookview Commons i Danbury (www.brookviewcommons.com/). De har olika storlekar pa lagenheter. Annars kan du ju soka pa typ www.apartments.com eller craigslist.com under fairfield county o sok pa Danbury och narliggande omraden. Du kan nog hitta aupairer genom skolan eller www.greataupair.com eller aven genom craigslist.com. Lycka till! Sag till om det natt mer du undrar over.. har ju som sagt bott dar i ett ar.

Svar på tråden För alla som vill flytta till USA