• Family Guy
  Tis 22 jul 2008 16:49
  2786 visningar
  4 svar
  4
  2786

  Frågor om Papillon

  Vad kostar det att ha en liten hund så som Papillon i månaden? Mat, försäkring osv.

  Hur ofta och hur länge brukar ni rasta eran hund? Och vad brukar ni göra för aktiviteter med den?

  Hur löser ni hundtillsynen om dagarna om båda jobbar?

  Brukar ni ha med hunden på semestern? Hur funkar det?

  Har Papillon några vanliga ärftliga sjukdomar?

Svar på tråden Frågor om Papillon
 • Tis 22 jul 2008 17:10
  #1

  Här är en bra länk:

  www.papillonringen.com

 • Family Guy
  Ons 23 jul 2008 01:39
  #2

  Men det hade ju varit kul att få ta del av era personliga åsikter och erfarenheter.

 • truelo­vemeli­e
  Tis 29 jul 2008 11:09
  #3

  Hej!
  Jag har en papillon. Du kan läsa mer här om hur mitt liv ser ut tillsammans med henne och hennes "syster" som är chihuahua på www.emeliiepettersson.blogg.se

  Ska försöka svara på dina frågor också:
  1)Vad kostar det att ha en liten hund så som Papillon i månaden? Mat, försäkring osv.

  Svar: Maten kostar ca 20 kr (vanlig mat på ICA för hundar). En sådan räcker säkert 6 omgångar. Min papillon äter 2ggr om dagen alltså räcker en burk i 3 dagar. ca 60:- i mat i veckan alltså.
  Föräkringen är dyrare. Har du en renrasig papillon ligger försäkringen på 1500:- nånting om du halverar så du får räkningarna en gång i halvåret. Att försäkra blandras är dyrare.

  2)Hur ofta och hur länge brukar ni rasta eran hund? Och vad brukar ni göra för aktiviteter med den?

  Svar: Jag brukar rasta så länge som vi båda tycker är bra och det hon behöver. Det är jätteolika från hund till hund. Hundar älskar att få tänka, och därför har jag lärt min hund massa trix såsom; ligg, sitt, vinka, snurra runt, pussas, söka, smyga på leksaker och allt såntdär skoj. Papillon lär sig jättefort!!

  3)Hur löser ni hundtillsynen om dagarna om båda jobbar?
  Svar: Vi har turen att ha släktingar som ÄÄÄLSKAR våra hundar och tar mer än gärna hand om dem. Det har hänt att de fått vara själva 6 timmar, EN dag på ett år:) Vi är ganska glada över att vi lyckats lösa allt så bra. Jag studerar och min fästman arbetar så jag får ta hundarna ganska mycket om dagarna, men det är ju bara skoj! Försök hitta någon person som ni litar på som kan gå ut med hunden på någon matrast eller så. Det gör min mamma ibland för hon arbetar nära där vi bor.

  4)Brukar ni ha med hunden på semestern? Hur funkar det?
  Svar: Hitills har vi inte åkt utomlands, men skulle vi göra det så skulle jag ALDRIG ta med hunden dit. Jobbig miljö för hunden (mkt varmt) och miljöomställningarna kan jag tänka mig är tuffa för en sådan liten hund. Annars så har vi åkt till vår stuga och de älskar livet där, vår papillon badar varje dag och hon älskar det!

  5) Har Papillon några vanliga ärftliga sjukdomar?
  Svar: Som många hundar har så är höftproblem en vanlig sjukdom. Men vår hund har varit frisk hela tiden under sitt första år, och hon är tålig mot det mesta. Värre är det för vår chihuahua som har ärvt typiska chihuahuaproblem såsom tandproblem, "vattenskalle" osv..

  Fråga gärna om du vill veta mer :)

 • Sön 25 jan 2015 18:14
  #4
  Family Guy skrev 2008-07-22 16:49:42 följande:

  Vad kostar det att ha en liten hund så som Papillon i månaden? Mat, försäkring osv.

  Hur ofta och hur länge brukar ni rasta eran hund? Och vad brukar ni göra för aktiviteter med den?

  Hur löser ni hundtillsynen om dagarna om båda jobbar?

  Brukar ni ha med hunden på semestern? Hur funkar det?

  Har Papillon några vanliga ärftliga sjukdomar?


  Haha svarar lite såhär 7 år efter ;)
  Jag ska ta en papillon till sommaren så vet inte ännu men en försäkring ligger ungefär på 150 kr månaden kan vara mer eller mindre men man får räkna mellan 100 - 200. Mat är inte dyrt för en liten ras! Kanske 1000 kr år, en 15kg säck räckte 1 år åt våran bichon och den kosta ca 1000 :) sen ska man ju ha bur, koppel, bajspåsar och andra grejer och det kostar ju efter kvalite! en bur kan kosta från kanske 200 till 5000 beroende på vad för bur det är så det får man se sen :D

  När jag får min hund kommer jag gå en morgon promenad, lunch promenad,eftermiddags promenad och en kvälls promenad, samt kommer hen få springa runt på bakgården när jag är hos min pappa ( skilda föräldrar). olika aktiviteter kan vara att busa på bakgården, gå till någon park, gå ihop med en vän som också har hund så dem får leka av sig, kanske gå någon agility kurs osv.

  Om man måste iväg en längre tid än vad hunden kan vara själv så kan man ju alltid fråga föräldrar,vänner,släkt osv och om ingen kan finns det säkerligen många som gladeligen skulle vara hundvakt för en liten slant! :) Finns annars hunddagis!

  Det beror på vilken semester du menar! Ska man flyga till Thailand tex så tar man ej med hunden utan då fixar man en pålitligt hundvakt eller struntar i att resa! Men ska man på semester till stugan tex eller åka bil någonstans så är det bra att ta med hunden! Vi har stuga i Finland och vi vaccinerade bara våran hund sen fick han följa med! :)

  Den rasen har som många andra småhundar patella! dvs en sjukdom som innebär att knälederna hoppar ur led, finns olika grader av de! Sen kan de ju finnas någon sjukdom inom släkten men det får man kolla med uppfödaren! :)
Svar på tråden Frågor om Papillon
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...