Svar på tråden Frågor om Papillon
 • Sön 25 jan 2015 18:14
  2692 visningar
  4 svar
  Inlägg från Ebbagr Visa alla inlägg

  Frågor om Papillon

  Family Guy skrev 2008-07-22 16:49:42 följande:

  Vad kostar det att ha en liten hund så som Papillon i månaden? Mat, försäkring osv.

  Hur ofta och hur länge brukar ni rasta eran hund? Och vad brukar ni göra för aktiviteter med den?

  Hur löser ni hundtillsynen om dagarna om båda jobbar?

  Brukar ni ha med hunden på semestern? Hur funkar det?

  Har Papillon några vanliga ärftliga sjukdomar?


  Haha svarar lite såhär 7 år efter ;)
  Jag ska ta en papillon till sommaren så vet inte ännu men en försäkring ligger ungefär på 150 kr månaden kan vara mer eller mindre men man får räkna mellan 100 - 200. Mat är inte dyrt för en liten ras! Kanske 1000 kr år, en 15kg säck räckte 1 år åt våran bichon och den kosta ca 1000 :) sen ska man ju ha bur, koppel, bajspåsar och andra grejer och det kostar ju efter kvalite! en bur kan kosta från kanske 200 till 5000 beroende på vad för bur det är så det får man se sen :D

  När jag får min hund kommer jag gå en morgon promenad, lunch promenad,eftermiddags promenad och en kvälls promenad, samt kommer hen få springa runt på bakgården när jag är hos min pappa ( skilda föräldrar). olika aktiviteter kan vara att busa på bakgården, gå till någon park, gå ihop med en vän som också har hund så dem får leka av sig, kanske gå någon agility kurs osv.

  Om man måste iväg en längre tid än vad hunden kan vara själv så kan man ju alltid fråga föräldrar,vänner,släkt osv och om ingen kan finns det säkerligen många som gladeligen skulle vara hundvakt för en liten slant! :) Finns annars hunddagis!

  Det beror på vilken semester du menar! Ska man flyga till Thailand tex så tar man ej med hunden utan då fixar man en pålitligt hundvakt eller struntar i att resa! Men ska man på semester till stugan tex eller åka bil någonstans så är det bra att ta med hunden! Vi har stuga i Finland och vi vaccinerade bara våran hund sen fick han följa med! :)

  Den rasen har som många andra småhundar patella! dvs en sjukdom som innebär att knälederna hoppar ur led, finns olika grader av de! Sen kan de ju finnas någon sjukdom inom släkten men det får man kolla med uppfödaren! :)
Svar på tråden Frågor om Papillon
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...