• Äldre 4 Aug 08:41
    3126 visningar
    35 svar
    35
    3126

    2 personal på 13 småbarn...

    Hej,
    Har nyss fått höra att det på sonens avdelning fr o m nu och och framåt endast kommer att vara 2 (TVÅ!!) personal på 13 barn (samtliga födda 06 och 07). Är detta normalt eller ens tillåtet?

    Förskolan drivs av kommunen och enl personalen så finns det inte längre några regler gällande personalantalet. Stämmer det?

    Jag kan inte förstå hur dessa 2 personal (den ena har desutom aldrig jobbat med småbarn) ska hinna med alla barn. Jag har just nu bara lust att säga upp dagisplatsen...

    Vänligen hör av er så att jag har något att komma med när jag ringer den som är ansvarig inom kommunen.

    Tack på förhand!
    //Ulle

  • Svar på tråden 2 personal på 13 småbarn...
  • Äldre 5 Aug 10:18
    #19

    Tack alla ni som svarat! Jag ringde till kommunen igår och den som är ansvarig för just mina barns förskola är på semester men kommer åter imorgon. Jag återkommer med en ny uppdatering imorgon.

    Fortsatt gärna fylla på med nya inlägg. Det är (i alla fall för mej) väldigt intressant att få veta hur det fungerar på andra förskolor.

    Kram från mamma Ulle

  • Äldre 7 Aug 14:06
    #20

    Jag ringde till den ansvarige inom kommunen igår men jag böev tyvärr inte så mycket klokare...

    Kommunen TROR just nu att det kommer att vara 12 barn och 2 personal på sonens avdelningen. Helt säkra kommer det att vara först i mitten av nästa vecka då de dubbelkollat alla listor...fattar inte varför detta är så svårt just i den kommun vi nu bor. Upplevde aldrig att det var några problem på dotterns förra dagis.

    Återkommer nästa vecka om någon är intresserad av att höra hur detta slutar.

    Kram från mamma Ulle

  • Äldre 7 Aug 14:14
    #24

    Men 7,5 barn per personal är helt sjukt!!! Hur ska personalen då hinna få in någon som helst pedagogik i verksamheten? Blir det inte mest bara förvaring av barn då?

    Den jag pratade med inom kommun sa också att det naturligtvis handlar om pengar. I vår kommun så har man lyckats tömma dagisköerna och det innebär nu att man inte har tillräckligt många barn på avdelningarna och då måste man dra ner på personal istället...så trist...

    Har någon av er försökt att lyfta ert missnöjd hos de ansvariga politikerna? Jag funderar på att göra det OM det blir fler barn i barngruppen, alltså fler än 12 stycken. Tror inte att jag kan klaga så länge kvoten ligger på 6 barn per personal eller...

    //Ulle

Svar på tråden 2 personal på 13 småbarn...