• Miss Maria

    Diklofenak-foglossning!

    Snälla hjälp!
    Jag har av en förlossningsläkare fått Diklofenak utskrivet i förra veckan! Han sa att det gick bra att ta enstaka tabletter när jag har som ondast men när jag läser om tabletten står det att man inte ska inta diklofenak uder de tre sista månaderna alls! Ska ja lita på min läkare o våga ta en tablett? Finns det nån annan som fått dessa tabletter vid foglossning????

  • Svar på tråden Diklofenak-foglossning!
  • Roger Kynard

    Nej, jag fick citodon men jag tror inte att din läkare skrivit ut något som skadar fostret. Jag åt även blodtryckssänkande trandate på slutet. Ja tycker du ska ta dem så du slipper ha ont.

  • mandelblomma

    Miss Maria skrev 2008-08-09 10:04:31 följande:


    Snälla hjälp!Jag har av en förlossningsläkare fått Diklofenak utskrivet i förra veckan! Han sa att det gick bra att ta enstaka tabletter när jag har som ondast men när jag läser om tabletten står det att man inte ska inta diklofenak uder de tre sista månaderna alls! Ska ja lita på min läkare o våga ta en tablett? Finns det nån annan som fått dessa tabletter vid foglossning????
    Jo om läkaren skrivit ut det kan du lita på det, det finns ju receptfritt o man vill inte att gravida ska ära det utan en ordination.
    Jag smörjer själv in mina höfter med salvan en del kvällar.
    Furix får jag också ta enstaka gånger då jag samlar på mig vätska.
    Men allt sånt ska gå via ens gynekolog :)
  • Miss Maria

    Ja äter citodon oxå men han tyckte att jag skulle ta diklofenak ibland så jag orkar vara människa ett tag ibland! Men då gör jag så att jag hämtar ut dom o tar en, då kanske jag kan le lite idag! Natten har varit HEMSK!!!

  • jelt

    Jag skulle aldrig ta Diklofenak/Voltaren under graviditet! Citodon som flera skriver om är det du kan få på förlossningen/BB. Tyvärr receptbelagt pga beroendeframkallande.

  • mandelblomma
    jelt skrev 2008-08-09 10:24:03 följande:
    Jag skulle aldrig ta Diklofenak/Voltaren under graviditet! Citodon som flera skriver om är det du kan få på förlossningen/BB. Tyvärr receptbelagt pga beroendeframkallande.
    Varför inte menar du?
    Det skulle knappast skrivas ut av specialistläkare om det var skadligt eller hur?
  • babyassistans

    Hej där!
    Jah har ätit diklofenak i tidig graviditet men man ska inte äta den de tre sista månaderna. Man kan byta till dexofen.Sen är det bra att istället för citodon lägga alvedon i basen för att förstärka effekten av övrig medicinering.Ring din läkare!!!

    Gå in o titta på janusinfo. Där tittar du under läkemedel o fosterskador och får en utförlig beskrivning på vad riskern är!!!

  • Craspedia

    Hejsan ! Jag kan inte fatta varför läkaren ger Diklofenak till dig !!! Det är ju muskelavslappnande. Livmodern är ju en muskel !! Och det kan göra att födseln kommer igång.... Märkligt. Var lite försiktig med det ! Det hade inte jag tagit, det måste finnaas ngt annat. Mvh

  • Chica73

    Tycker ni ska vara försiktiga med Citodon med. Är faktiskt förvånad över hur många som får det av sina läkare när de är gravida. Jag åt dom när jag var ung pga dåliga knän och blev så hög så jag var helt borta på jobbet. Har efteråt fått veta att knarkare köper citodon när de inte får tag på något starkare...

    Läste precis det här på Fass: Intag av Citodon ska undvikas av kvinnor som planerar graviditet eller är gravida. Behandling under någon del av graviditeten ska endast ske efter läkares ordination.

    Alla som äter det har säkert fått det av sin läkare men på något sätt känns det som om de skriver ut alla starka mediciner för att bara "slippa" oss gravida som har ont.

    Inget illa ment mot er som äter tabletter för smärta och värk är det värsta som finns...

  • babyassistans

    Vad det gäller diklofenak så är det tvärt om. Den kan vara uturus hämmande och kan ge längre förlossning. Det är alltså inte så att medicinen aktiverar livmodern.
    Alvedon kombinerat med tex diklofenak eller dexofen ger en god smärtlindring även under graviditet. Läkares ordination är ju just det, medicin som du behöver. En smärtpåverkad mamma som är orörlig och stillaliggande är inte heller positivt för barnet. Många av de här medicinerna är dssutom A-klassade. Sen är det bra om man avstår ett par, tre dygn innan förlossning då de kan vara en smula andningshämmande.

  • Majsan70

    Jag fick INTE diklofenak utskrivet de sista tre månaderna av min grav. Jag kommer inte ihåg den exakta orsaken nu, mer än att det skadar barnet på nåt slag.

    Däremot fick jag panocod utskrivet o det åt jag hela graviditeten i stort.

  • Tingelina

    Men vilket gnäll! Ni ska vara glada att ni har läkare som tar er smärta på allvar och försöker hjälpa er och inte bara säger "Jamen det är normalt, vila och undvik rörelser som gör ont" för det är annars vad man får höra som gravid.


    Chica73 skrev 2008-10-02 15:46:40 följande:
    Alla som äter det har säkert fått det av sin läkare men på något sätt känns det som om de skriver ut alla starka mediciner för att bara "slippa" oss gravida som har ont.Inget illa ment mot er som äter tabletter för smärta och värk är det värsta som finns...
    För övrigt tycker jag ni bör fundera på om ni ska lita mer på ett gäng morsor eller blivande morsor på ett internetforum än er läkare? Fråga er läkare då om ni undrar för sjutton.
  • EttElaktTroll

    Klart det är farligt om du äter upp hela paketet, men EN tablett för att kunna leva, och den är dessutom utskriven av en FÖRLOSSNINGSläkare?

  • vispen76

    Jag åt voltaren när jag blev gravid, men blev avrådd att ej fortsätta om jag blev gravid.

  • Miss Maria

    Det va precis min tanke oxå...att den är hämmande! Jag har i allfall kontaktat vederbörande dr o fått till svars att Diklofenak inte är farligt om man tar den vid behov, 14 dagar i sträck är inte att rekomendera!


    babyassistans skrev 2008-10-02 22:50:58 följande:
    Vad det gäller diklofenak så är det tvärt om. Den kan vara uturus hämmande och kan ge längre förlossning. Det är alltså inte så att medicinen aktiverar livmodern.Alvedon kombinerat med tex diklofenak eller dexofen ger en god smärtlindring även under graviditet. Läkares ordination är ju just det, medicin som du behöver. En smärtpåverkad mamma som är orörlig och stillaliggande är inte heller positivt för barnet. Många av de här medicinerna är dssutom A-klassade. Sen är det bra om man avstår ett par, tre dygn innan förlossning då de kan vara en smula andningshämmande.
    Jag gnäller inte, skulle nån som inte har ont vara i min situation skulle den personen önska livet ur sig själv!

    Kan även tillägga att ni som tror att en panodil eller alvedon hjälper när man har svår foglossning runt hela bäckenet samt ett uppluckrat blygdben hjälper vet inte vad de pratar om!
  • Craspedia

    Min rygg specialist sa att jag inte fick lov att ta Diklofenak om jag blev gravid. För det är en muskelavslappnande medicin. Jag har nämligen diskbråck och kronisk muskelinflammation, så jag VET vad ryggsmärtor är !!! Jag bara sa vad min läkare hade sagt till mig ! Man tycker att läkare inte borde ha fel, man brukar lita på vad dom säger.

  • EttElaktTroll

    Me om man har diskbråck och kronisk muskelinflammation så antar jag att man äter värktabletter ofta och regelbundet?
    Här handlade det om ngn tablett ibland...


    Craspedia skrev 2008-10-04 10:40:38 följande:
    Min rygg specialist sa att jag inte fick lov att ta Diklofenak om jag blev gravid. För det är en muskelavslappnande medicin. Jag har nämligen diskbråck och kronisk muskelinflammation, så jag VET vad ryggsmärtor är !!! Jag bara sa vad min läkare hade sagt till mig ! Man tycker att läkare inte borde ha fel, man brukar lita på vad dom säger.
  • babyassistans

    det är helt korrekt att diklofenak inte ska tas i tidiga graviditet, då är dextofen att föredra. Efter 12-14 v är diklofenak ok. Sen är det så att har man intagit diklofenak i tidiga graviditet så är det ingen indikation på abort.

  • fashion1mum

    Inte farligt vid behov.

    All sorts medicin är annars farligt vid överdos. ÄVEN alvedon! Så lita på läkaren! Någor som inte rekomoderas betyder inte är dödligt. De bara av den anledningen att man ska veta att man ska vara försiktig för vissa saker! Allt går inte och ta hur som helst. Sluta skräm upp varandra mödrar!

Svar på tråden Diklofenak-foglossning!