• Dopup
    Äldre 23 Jun 13:18
    3037 visningar
    53 svar
    53
    3037

    Hur länge ska ni vara lediga?

    Hej alla!

    Vi har tänkt dela på föräldraledigheten, eller rättare sagt inte föra över några dagar mellan oss. Så går tankarna nu i alla fall och ser därmed fram emot ett antal månaders ledighet med början i mars/april 06.

    Hur tar/tänker ni ta ut er pappaledighet? Allt på en gång eller sprida ut den med t.ex. någon dag i veckan?

  • Svar på tråden Hur länge ska ni vara lediga?
  • KaiN
    Äldre 24 Jun 17:25
    #0

    jag har så bra jobb... jobbar skift och inte varje dag...vissa veckor så jobbar jag bara två dagar...så man blir hemma mycket ändå...

  • IBGrab­b
    Äldre 24 Jun 21:26
    #0

    Jag jobbar också skift men vi har tänkt att jag ska ta ut hälften och jobba halvtid i ett år ungefär. I och med mitt jobb så blir det mycket ledighet i alla fall.

  • Dopup
    Äldre 27 Jun 20:45
    #0

    Även jag jobbar skift och får ett par extra dagar ledigt per månad. Dock vill jag vara hemma en längre period för att prova på det "riktiga livet" och verkligen komma mitt barn nära. Blir nog lite svårt med lite strödagar då och då för att få känna på det riktiga "pappalivet"

    Det är vad jag vill nu i alla fall, får se hur det känns när det är dags

  • Aquilo­n
    Äldre 28 Jun 07:50
    #0

    Ett par månader antagligen, efter att hustrun tagit ett år lite drygt. Kommer dock att ta ut kompledighet stadigvarande motsvarande en halv eller en hel dag i veckan.

  • pappaM
    Äldre 28 Jun 09:07
    #0

    Fick dottern i augusti 04, varit hemma 2 dagar i veckan från februari fram till semestern. Efter semestern blir det hemma 3 dagar i veckan fram till jul.

    Kan rekommendera att _inte_ göra som vi gör - det är jättebra för alla utom för jobbet, varje vecka har jag samma känsla som den sista dagen innan semestern när allt måste vara klart, färdigt o fixat.... Men på hemmafronten fungerar det utmärkt!

  • Wade
    Äldre 28 Jun 11:54
    #0

    Vi har tänkt dela rätt av. Frun går hemma på semesterdagar och väntar på det stora som ska komma och jag kommer att, med semester och pappadagar, vara hemma en månad så snart förlossningen sätter igång. Efter det har jag elva semesterdagar kvar till höst och jul. Mina föräldraledighet ska jag ta från början av april fram till årsskiftet 06/07. Vi kommer dessutom att kunna vara tillsammans hela familjen från april till mitten av juni nästa år.

  • Dopup
    Äldre 28 Jun 20:06
    #0

    Det låter ju toppen att kunna vara hemma tillsammans under en så lång period, vi ska försöka vara det också med kombination av föräldraledighet och semester.

  • Mr Steel
    Äldre 1 Aug 11:38
    #0

    Vi skall sätta oss ner och planera detta i veckan. Då skall jag ha det färdigt för ett helt år frammåt. Planerar att ta ut ett par dagar i veckan. Sedan får vi se hur jag gör runt helgdagar.

  • Xerxez
    Äldre 1 Aug 14:47
    #0

    Jag har varit hemma sedan juni, kommer vara hemma till mars-april nästa år. Det blir väl 10-11 månader ungefär, kanske längre.

  • Aquilo­n
    Äldre 1 Aug 15:12
    #0

    Lucky guy!

Svar på tråden Hur länge ska ni vara lediga?