• Lula76
    Äldre 25 Aug 22:19
    18060 visningar
    20 svar
    20
    18060

    Någon som har en nära anhörig med ALS?

    Hej

    Halkade in på denna sida och tänkte skriva lite.Min svärfar, fick ALS diagnosen för ett antal år sedan och den form som han har är familjär alltså den kan gå i arv.Denna typen är ganska långsam men han kan prata ännu ganska bra och äter ännu som vanligt om än i lättare form.Han har kryckor till hjälp och en invalid moped som han rör sig med.Men man ser ju hur sjukdomen bryter ned kroppen.

    Här i Finland är det en ganska ovanlig och sällsynt sjukdom som ingen vet nåt om.

    Jag kan ju inte gå omkring och tänka på att min man kanske får sjukdomen eller att mina barn får als det skulle bli så tungt.

    Vi får ta dagen som den kommer och hoppas på ett genombrott i forskningen.

    Kram på er

  • Lula76
    Äldre 13 Oct 17:01
    #7

    Hej, hur mår din mamma Mysgos??

    Kramar till er

  • Lula76
    Äldre 14 Oct 12:29
    #13

    Hej på er

    Mysgos,

    Va hemskt och ledsamt det måste vara att se en man håller kär brytas ned på det sättet det är en så hemsk sjukdom.Vad snabbt det gått.

    Svärfar går ännu med kryckor men han blir ju sämre med maten det märks så man e ju på helspänn varje gång han sätter i halsen.Och hans hostreflexer e ju så svaga så han får int upp det heller!
    Svärmor har ju halvpension men han e ju ensam 2-3 dagar i veckan ändå.Trygghetslarm har dom installerat om det skulle hända nåt.
    Vi bor ganska nära och jag e ju hemma med en 3 åring och en 1-åring men det är ändå inte alltid så lätt för mig att rusa dit.Då har jag ju 2 i skolan, så här är det full rulle.Man känner att man sku behöv hjälp till mer men va kan man när man får rusa efter dom här vildingarna som klättar och kliver hela tiden , jag drar mig för att ens åka nånstans.Dom blir ju äldre men sjukdomen är här och nu..säkert skulle det vara annorlunda om det var min egen far då kan man ju mera ordna och ställa och kliva på hur som helst.
    Men vi får försöka så gott vi kan.

    Styrkekramar till alla

Svar på tråden Någon som har en nära anhörig med ALS?