• Bebis

    Ingen sperma.

    Jag undrar om det är nån här som har en man som inte får utlösning.
    Min sambo har diabetes och jag misstänker att det här det som strulat till det.
    Vad för hjälp finns det att få för såna här problem?
    Jag läste nånstans att de hämtar spermier från urinen eftersom satsen åker in dit istället för ut?
    Jag är tacksam för alla svar.

    Ska kanske tillägga att vi inte varit hos någon läkare än, vill mest bara få lite mer fakta innan vi gör nåt.


    Don't Panic
  • Svar på tråden Ingen sperma.
  • Bebis
    nattasmamma skrev 2008-09-07 10:11:02 följande:
    Ingen sädesvätska heller??
    Nej förmodligen om jag förstått rätt när jag läst runt så är det så att det är nån muskel som är paj vilket innebär att all vätsa åker bakåt i urinröret istället för ut (normalt sett är det en muskel som stänger igen upp dit).
    Don't Panic
  • Bebis
    Svar på #5
    Du anar inte hur skönt det är att höra att vi inte är ensamma om det här!
    Tack snälla du för att du svarade.
    Jag gissar på att vi inte får nån hjälp heller eftersom vi uppenbarligen lyckats en gång men söka hjälp hos diabetikerläkaren ska vi nog göra ändå i första hand.
     Hittade denna länk http://www.accu-chek.se/se/rewrite/content/sv_SE/20.6:60/faq/ACCM_faq_144.htm och jag antar att det är retrograd ejakulation som det handlar om?
    ÄR det den diagnosen ni fått`?

    ja jag förstår vad du menar men nu efter 3år är det mest nåt som ligger i bakhuvudet mer eller mindre. orkar inte riktigt tänka på det eftersom jag alltid velat ha många barn. Nu verkar det inte bli så och de tär lite jobbigt att ta till sig.
    Don't Panic
  • Bebis

    Får jag fråga vad läkaren sa mer? FIck han bara en diagnos eller hade de nån förslag på behandling?


    Don't Panic
  • Bebis

    Men gud så dåligt.
    På accucheks sida står det följande: (såg att länken visst inte ville funka)

    "Ejakulationsstörningar är ett annat problem som kan upplevas av män. Den vanligaste typen av störning är en minskad mängd sädesvätska vid ejakulationen (utlösningen), vilket kallas för retrograd ejakulation. Detta orsakas av nervstörningar och inträffar när sädesvätskan rinner bakåt, in i urinblåsan, istället för att rinna ut ur penis. Retrograd ejakulation kan orsaka fertilitets- och sterilitetsproblem, så det är viktigt att detta problem diagnostiseras och behandlas så snart som möjligt. Retrograd ejakulation kan ibland åtgärdas med hjälp av lämpliga mediciner."
    http://www.accu-chek.se/se/rewrite/content/sv_SE/20.6:60/faq/ACCM_faq_144.htm

    Mer sex är ju inte heller nåt man bara beställer, särskilt inte med diabetes. Och att hans enda förslag var att träna bort en nervstörning. Hua.

    Håll mig gärna uppdaterad om vad er läkare säger på måndag. Men det låter hemskt konstigt att han inte träffat på andra fall när det enligt accuchek är ett vanligt problem.
    Antihistaminerna ja, jag hittade inget på fertilitetsguiden? Eller oxå hade de en dålig sökfunktiom, länka gärna om du hittar nåt intressant.


    Don't Panic
  • Bebis

    Ursäkta den personliga frågan nu men har ni testat pubisring? Jag tänkte att det kanske hindrar det att rinna tillbaka. Eller tror du jag är helt ute och cyklar nu?


    Don't Panic
  • Bebis

    Mm ser att det verkar vara vara avsvällande medel för användning vid prostataförstoring dock så det var nog ingen lösning.


    Don't Panic
  • Bebis

    Skönt att höra att ni får hjälp
    Och det ska bli väldigt intressant att höra vad h*n säger om möjligheten att få hjälp.
    Min sambo har oxå en väldigt bra läkare så jag hoppas hon är lika förstående. Om inte annat får jag väl följa med och berätta om era upplevelser

    Du ger mig lite hopp om framtiden i alla fall


    Don't Panic
  • Bebis
    Svar på #20
    Nej vi har inte bokat nån tid än, ska väl ta och prata riktigt om saken nånting och se hur vi gör. Hittills har det mest fått vara som det varit liksom vi har inte lagt ner nån energi på det direkt. Efter 3år så hänger det mest bara med i bakgrunden.
    Men fler barn vill vi ha så det handlar väl mer om när än om

    Fish ja jag har oxå tagit det för givet så jag håller tummarna för bra besked från Alice läkare.
    Don't Panic
  • Bebis
    Hjartesjalen skrev 2008-09-25 12:24:29 följande:
    Jag har aldrig hort talas om att det skulle rinna in i urinblasan, men ok alltid lar man sig nagot nytt.Daremot har jag last att mannen kan ha en sa kallad blockering i sadesledaren langt inne i.
    Bara för att man inte hört talas om det så betyder det inte att det inte sker. Har man inte träffat på det är väl sannolikheten rätt liten att man skaffar sig information om sånt här.
    Don't Panic
  • Bebis

    Jo jag menar det. Jag undrar hur många det är som aldrig söker hjälp för just det här, för så extremt ovanligt tror jag inte att det är.


    Don't Panic
  • Bebis
    Hjartesjalen skrev 2008-09-27 00:32:26 följande:
    Oj o josses pa samma gang! Vad jag menar ar att jag har lart mig otroligt mycket genom denna tid som jag o min man har haft massor av olika problem som gor att vi e barnlosa. Just darfor kanner jag mig tacksam over sadanahar tradar dar jag just lar mig nagot nytt som kan vara bra att veta, + att jag delade med mig av vad jag har hort sjalv.Trist att det skulle uppfattas som om jag kritiserade nagon, men alla tolkar vi ju olika sa e det ju.Ha det bra tjejer o hej!
    Läs ditt inlägg så ser du att det ser en aning kritiskt ut faktiskt. Men text är svårt att tolka så om du inte menade det så är det ju toppen. Ber om ursäkt då för mitt svar.
    Don't Panic
  • Bebis

    Oj kan det vara så "enkelt" alltså, Tack så hemskt mycket för att du delar med dig, nu är min sambo en envis slarver med sitt socker, han har pump och anser att han kan leva i stort sett som normalt då. Men nu när jag har det här att lägga till listan på positivt "biverkningar" så kanske det går att få honom att skärpa sig. Än en gång tack! Det ger lite hopp.


    Don't Panic
Svar på tråden Ingen sperma.