• JA77

    Provrörsbarn är fejkbarn (?)

    Min kusin har haft svårt att få barn i flera år. Nyligen kom IVF & adoption på tal, och hon motsätter sig bestämt: Hon vägrar all form av IVF. "Det är ju bara fusk, man ska få sina egna barn, vad ska jag säga till barnet som stor? Att de inte blev tillverkade som sina vänner blev, nä, mamma & pappa KÖPTE dig, sedan blev du gjord i ett provrör"

    Likaså vägrar hon adoption, hon vill inte köpa sina barn.

    Vidare menar hon att jag inte ska ha någon åsikt som har egna barn...

    Har ni tänkt som min kusin?

  • Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)
  • JA77

    Jag tycker att det låter märkligt, men jag får ju tydligen inte ha någon åsikt i detta ämne, eftersom jag har egna barn. Vi vill ju bara berätta om de alternativ som finns!

  • JA77

    Det verkar som att hon vill det, eftersom hon har varit nedstämd sedan ett år tillbaka p.g.a. detta. Hon berättade hur ledsen hon är av att se alla gravida vänner och bekanta, i synnerhet de personer som hon dagligen träffar på jobbet. Jag kan förstå det! Hennes vänner har alla fått barn på naturlig väg, och hon känner sig som en sämre person som inte kan (ännu). Min kusin och hennes man utreds, men hon har sagt att IVF/adoption är otänkbart.

  • JA77

    Jag kan bli lite less på att jag inte ens får prata om mina barn när kusinen är närvarande. Det sker ju inte medvetet; det kommer ju spontant på släktmiddagar etc. att vår farmor frågar hur det går för barnen i skolan, om de växt etc. Jag försöker att prata om annat, men det verkar inte hjälpa.

  • JA77

    Fru U, jag förstår dig.

    Kanske tänker min kusin som du? Hennes man berättade att kusinen hamnat i "bråk" med en kollega på en fest. Kollegan hade just blivit mamma och var glad över det - som man kan förstå! Alla grattade, medan min kusin (med för mycket alkohol i sig, hoppas jag), hade gått fram och sagt att det inte var ett "riktigt" barn, så det var inte så mycket att göra sig märkvärdig över!!

    Sorger gör människan elak ibland...

  • JA77
    Svar på #12
    Ja, absolut, jag håller med er alla. Men att säga det till min kusin, ack ett sådant uppdrag! Hon är en djävul sedan hon börjades utredas för sin barnlöshet. Jag påpekade aldrig direkt att hon varit elak mot sin kollega (man får välja sina strider), istället sa jag att hon kanske kunde be kollegan om stöd, kollegan hade ju tydligen själv haft svårt att få barn.

    Jag kan visserligen tycka att hon gärna ska bli mamma, fastän hon må ha provokativa åsikter. Det kanske är hennes övertygelse, så som vissa människor har fasta åsikter beträffande abort etc.
  • JA77

    På vilket sätt blir det en process (nyfiken)? Är det av existentiella själ? Ekonomi?

  • JA77

    Jag hoppas att min kusin får barn, men hoppas innerligt att hon inte blir elak mot andra som inte lyckas lika bra.

  • JA77

    Jag tror att IVF-barnen kommer att öka i Sverige, med tanke på att man blir mamma senare i livet.

    Berättar man för sina barn att de kom till på lite annorlunda väg? Måste man det?

    Min kusin berättade för mig att anledningen till att hon inte vill genomgå en IVF, är för att hon känner sig som en sämre människa då; varför alla andra lyckades, men inte hon. Vidare vill hon inte adoptera eftersom hon inte tror att man kan knyta av sig barnet fullt ut.

  • JA77

    Jag tror också att det är mycket kärlek och styrka, som ni säger! Tror att det kusinen menar med "fejk", är att det inte går till på naturlig väg; man måste äta hormoner etc. Vidare är det ju en ekonomisk fråga för henne - vilka har råd att betala hur många försök som helst?

Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)