• Äldre 14 Sep 16:45
    6544 visningar
    139 svar
    139
    6544

    Provrörsbarn är fejkbarn (?)

    Å herregud så dumt ! Jag är mållös !!!

  • Äldre 14 Sep 16:52
    #43
    entjej skrev 2008-09-14 16:47:22 följande:
    caroline 32 skrev 2008-09-14 16:45:13 följande:
    Va ? Nu förstår jag inte ? Jag menade att det som TS skrev om sin kusin är dumt och jag är mållös. Det du skrev var jättebra !
  • Äldre 2 Oct 16:28
    JA77 skrev 2008-09-28 08:47:37 följande:
    Jag förstår. Jag har inte rätt till någon åsikt eftersom jag lyckligtvis kunnat få barn på egen hand.Sammantaget är detta mer komplext än vad man kan uttrycka i detta forum, då det om och om igen blir missförstånd och en hätsk debatt. Och nej, jag är ingen supermoderat, även om jag tycker att en del av moderaternas politik är bra (men det är helt off topic, det kan jag ventilera någon annanstans). I mitt drömsamhälle får alla hjälp och stöd (du också!), men det är också en prioriteringsfråga. Jag ser hellre att mina pengar går till forskning om potentiellt dödande sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdom eller cancer. Att inte få barn, är inte dödande - även om det känns så! Men å andra sidan är jag inte fullt insatt, och det är grovt av mig att komma med åsikter, det var ju inte därför jag startade en tråd som denna - jag ville helt enkelt se om min kusins funderingar är vanliga i dessa sammanhang. Att jag sedan var klumpig nog att medge att jag höll med min kusin i ovanstående (även en barnlös kan alltså känna så), var ju bara väldigt klumpigt.
    Hur många gånger har man inte hört uttrycket att barn är meningen med livet ?? Då kan vi som har svårt att få barn gå och dö då eller vad ??
  • Äldre 2 Oct 16:30
    7804 skrev 2008-10-02 15:55:59 följande:
    Hej..Jag tänker absolut inte som din kusin. IVF-ungar är ens biologiska barn! Adopterade barn är ens barn! Punkt.Jag har ett företag som säljer babykläder. På en body är det ett stort rötthjärta med en banderoll över, i vilken det står "Kärleksbarn". En tjej kom in och kikade på den, hon var ute efter julklapp till sin kompis nyfödda dotter. "En sån här kan man ju INTE köpa" utbrast hon när hon såg bodyn. "De har ju fått en IVF-bebis".Otroligt sårande tycker jag, som är inne i både adoption och ivf-karusellen. Tänker folk verkligen så här?
    Åh herregud vad sa människan !!

    Var hittar men en sån body sa du ? Mitt lilla ivf barn vill ha en sån !
  • Äldre 2 Oct 21:38

    Jag tänker aldrig på att min dotter kommit till på ett annorlunda sätt. Ser henne inte som ett provrörsbarn. Nu är hon ju här och det spelar väl ingen som helst roll hur hon blev till. Jag kommer aldrig skämmas för min dotter, hon är det finaste jag någonsin gjort i mitt liv !

    Jag ser ingen poäng med att gå runt och säga att hon är ett provrörsbarn, varför skulle jag göra det ? Dom som är en nära dom vet ju att det är så såklart, men främmande varför ska dom behöva veta det ?

    Jag går ju inte runt och frågar folk i min omgivning om deras barn är sängkammarungar eller är det kanske ett ivf barn ! Tycker det är helt absurt och det beror inte på att jag skäms för hur min dotter blev till. Tycker att det är vår angelägenhet och nu är hon ju här och det finns ingen anledning att prata med kreti och pleti om det.

    Ivf är en fantastisk möjlighet för oss som har svårt att få barn. En möjlighet är vad det är, ingen garanti. Det ligger så oerhört mycket sorg i att inte kunna få bestämma själv över när, hur och hur många barn man vill ha så man kan nästan drunkna. Kan man då lyckas så är ju det helt underbart !

    Och hurvida skattepengar ska gå till att kunna hjälpa barnlösa par att eventuellt få ett barn så gör det väl redan det eller har jag fel ? Sjukvården kostar alltid pengar oavsett vad man gör där. Sen får vi ju många gånger och flera gånger betala för våra ivf försök själva, om man inte lyckas på gratisförsöken.
    Det som en del kanske inte tänker på är att en förlossning ivf eller inte kostar 80,000 kr och det bekostar vi ju inte. Om man adoperar så får man runt 40,000 kr när man kommit hem med barnet. Det ska vi väl bara vara väldigt  glada och tacksamma för ?!

    Vet inte vad jag vill med mitt inlägg, blir mest svammel. Tror jag stör mej oerhört på trådens rubrik egentligen.

    Tack för mej !

  • Äldre 2 Oct 21:40
    7804 skrev 2008-10-02 16:39:05 följande:
    Jag tror nog att vilket barn som helst vill veta att "vi gjorde allt som stod i vår makt för att du skulle komma till oss, så mycket längtade vi efter dig!"
    Det var så himla bra skrivet !
  • Äldre 2 Oct 21:42
    Fossa skrev 2008-10-02 21:40:27 följande:
    Måste vara någon som blandar ihop kärlek med samlag. Och det är klart, "samlagsbarn" vill jag inte att det ska stå på mina IVF-tvillingars bodys, inta bara för att det är missvisande
    Ha ha det var jättekul !!Skrattande
  • Äldre 3 Oct 09:54
    Arien skrev 2008-10-03 09:26:36 följande:
    Som min man sa när jag "beklagade" mig över den oromantiska tillblivelsen av vårt barn (eller det vi hoppas få om ca en månad): "oromantiskt visst, men det krävs oerhört mycket kärlek för att göra barn genom IVF".
    Helt sant !
  • Äldre 3 Oct 16:34
    JA77 skrev 2008-10-03 15:42:48 följande:
    /.../jag vill med mitt inlägg, blir mest svammel. Tror jag stör mej oerhört på trådens rubrik egentligen.Tack för mej ![/citat]Rubriken valdes för att locka läsare, givetvis.
    Självklart gjorde den det ! Och du fick ju minst sagt respons oxå.
Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)