• JA77
    Äldre 13 Sep 18:36
    6559 visningar
    139 svar
    139
    6559

    Provrörsbarn är fejkbarn (?)

    Min kusin har haft svårt att få barn i flera år. Nyligen kom IVF & adoption på tal, och hon motsätter sig bestämt: Hon vägrar all form av IVF. "Det är ju bara fusk, man ska få sina egna barn, vad ska jag säga till barnet som stor? Att de inte blev tillverkade som sina vänner blev, nä, mamma & pappa KÖPTE dig, sedan blev du gjord i ett provrör"

    Likaså vägrar hon adoption, hon vill inte köpa sina barn.

    Vidare menar hon att jag inte ska ha någon åsikt som har egna barn...

    Har ni tänkt som min kusin?

  • Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)
  • unik89
    Äldre 2 Oct 16:34

    det är absolut inget fel på att adoptera..jag tänker inte som din kusin..visst man kanske vill ha ett barn som är av ens eget kött o blod men om inte det går o man vill ha ett barn så finns det nog ingen annan utväg än det du skrev i tråden...man kan sen berätta för barnet när det är stort nog att förstå...säg det så kanske hon förstår.

  • 7804
    Äldre 2 Oct 16:39

    Jag tror nog att vilket barn som helst vill veta att "vi gjorde allt som stod i vår makt för att du skulle komma till oss, så mycket längtade vi efter dig!"

  • JA77
    Äldre 2 Oct 16:58
    Svar på #107
    Caroline, jag förstår inte vad du menar. Jag har aldrig påstått att barnlösa ska gå och dö, eller liknande.

    Som någon skrev, är det fel att min kusin vill ha ett barn av sitt eget kött och blod? Kanske kommer hon att ändra sig, men se henne inte som en sämre människa.
  • 7804
    Äldre 2 Oct 17:18

    JA77> Det är inte fel av din kusin. Ens känslor har man alltid rätt till. Det är bara synd om henne som inte kan se fler lösningar som skulle kunna göra henne till mamma.

  • Sulpic­ia
    Äldre 2 Oct 18:44

    Det är egentligen helt sjukt att man ska behöva skämmas för att man skaffar barn genom provrör. Kan inte fatta att folk har den åsikten att de barnen inte skulle vara "kärleksbarn". Om det är något så är det väl just det. Man kan ju alltid kontra med: "Jaså, ditt barn är ett sånt där sängkammarbarn."

  • Äldre 2 Oct 19:14
    Sulpicia skrev 2008-10-02 18:44:27 följande:
    Det är egentligen helt sjukt att man ska behöva skämmas för att man skaffar barn genom provrör. Kan inte fatta att folk har den åsikten att de barnen inte skulle vara "kärleksbarn". Om det är något så är det väl just det. Man kan ju alltid kontra med: "Jaså, ditt barn är ett sånt där sängkammarbarn."
    Ja det är nog många barn som blir till av misstag dock behöver de ej vara oönskade för det men inte planerade. Ett IVF barn eller ett adopterat barn är ju inte bara önskat utan även planerat.
  • isblom­ma83
    Äldre 2 Oct 19:27

    7804: Kan du inboxa mig också om var man kan få tag i den?

  • Äldre 2 Oct 21:38

    Jag tänker aldrig på att min dotter kommit till på ett annorlunda sätt. Ser henne inte som ett provrörsbarn. Nu är hon ju här och det spelar väl ingen som helst roll hur hon blev till. Jag kommer aldrig skämmas för min dotter, hon är det finaste jag någonsin gjort i mitt liv !

    Jag ser ingen poäng med att gå runt och säga att hon är ett provrörsbarn, varför skulle jag göra det ? Dom som är en nära dom vet ju att det är så såklart, men främmande varför ska dom behöva veta det ?

    Jag går ju inte runt och frågar folk i min omgivning om deras barn är sängkammarungar eller är det kanske ett ivf barn ! Tycker det är helt absurt och det beror inte på att jag skäms för hur min dotter blev till. Tycker att det är vår angelägenhet och nu är hon ju här och det finns ingen anledning att prata med kreti och pleti om det.

    Ivf är en fantastisk möjlighet för oss som har svårt att få barn. En möjlighet är vad det är, ingen garanti. Det ligger så oerhört mycket sorg i att inte kunna få bestämma själv över när, hur och hur många barn man vill ha så man kan nästan drunkna. Kan man då lyckas så är ju det helt underbart !

    Och hurvida skattepengar ska gå till att kunna hjälpa barnlösa par att eventuellt få ett barn så gör det väl redan det eller har jag fel ? Sjukvården kostar alltid pengar oavsett vad man gör där. Sen får vi ju många gånger och flera gånger betala för våra ivf försök själva, om man inte lyckas på gratisförsöken.
    Det som en del kanske inte tänker på är att en förlossning ivf eller inte kostar 80,000 kr och det bekostar vi ju inte. Om man adoperar så får man runt 40,000 kr när man kommit hem med barnet. Det ska vi väl bara vara väldigt  glada och tacksamma för ?!

    Vet inte vad jag vill med mitt inlägg, blir mest svammel. Tror jag stör mej oerhört på trådens rubrik egentligen.

    Tack för mej !

  • Fossa
    Äldre 2 Oct 21:40
    7804 skrev 2008-10-02 15:55:59 följande:
    Hej..Jag tänker absolut inte som din kusin. IVF-ungar är ens biologiska barn! Adopterade barn är ens barn! Punkt.Jag har ett företag som säljer babykläder. På en body är det ett stort rötthjärta med en banderoll över, i vilken det står "Kärleksbarn". En tjej kom in och kikade på den, hon var ute efter julklapp till sin kompis nyfödda dotter. "En sån här kan man ju INTE köpa" utbrast hon när hon såg bodyn. "De har ju fått en IVF-bebis".Otroligt sårande tycker jag, som är inne i både adoption och ivf-karusellen. Tänker folk verkligen så här?
    Måste vara någon som blandar ihop kärlek med samlag. Och det är klart, "samlagsbarn" vill jag inte att det ska stå på mina IVF-tvillingars bodys, inta bara för att det är missvisande
  • Äldre 2 Oct 21:40
    7804 skrev 2008-10-02 16:39:05 följande:
    Jag tror nog att vilket barn som helst vill veta att "vi gjorde allt som stod i vår makt för att du skulle komma till oss, så mycket längtade vi efter dig!"
    Det var så himla bra skrivet !
Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)