• crimson

    Här tipsar vi om BILLIG mat!

    Idag är det den 15e och jag tror inte att jag är ensam om att ha ett matkonto som börjar sina.
    Jag saknar en tråd som BARA tar upp BILLIGA maträtter. Alltså mat som totalt kostar iaf under femtiolappen. Jag är rent ut sagt skitdålig på billig mat men några tips har jag.

    Idag blir det blodpudding i detta hus. Två paket blodpudding 8,90st och ett paket bacon 11,90 blir totalt 30 kronor.
    In med massa billiga mattips nu!
    Vore kul med många svar, så vet iaf jag vad jag ska äta nästa gång jag inte har några pengarGlad

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-10 16:31
    nya tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-72/m39187812.html

  • Svar på tråden Här tipsar vi om BILLIG mat!
  • Mårran74

    Kikärtscurry, 2-3 port:

    1 burk kikärtor(ordentligt avrunna och sköljda)
    1/2 hackad gul lök
    1 burk cremefraiche
    salt och curry efter tycke och smak

    Stek kikärtorna i lite flytande maragrin eller liknande, slå på curry, tillsätt sedan löken och låt den mjukna i stekpannan(på sidan innan du blandar ihop). Slå i fraichen, låt koka upp. Salta och tillsätt mer curry om du vill.
    Ät med ris och kanske lite färska grönsaker.

    Tonfiskröra(sonens favorit), 2-3 port:

    1 burk tonfisk i vatten(slå av vattnet)
    1/2 stor gul lök (hackad)
    2-3 msk chilisås(el ketchup)
    2-3 dl matlagningsgrädde(beror på hur tjock sås och på hur mkt sås du vill ha)
    Salt och peppar efter tycke och smak

    -Stek tonfisken(i lite flytande margarin) och fös den åt sidan i stekpannan. Mjuka upp löken på andra sidan i pannan. Slå på grädden och chilisåsen, krydda med salt och peppar. Låt puttra någon minut och servera med pasta och ev. färska grönsaker.

    Baconröra, 2-3 port:

    1 pkt bacon(kan bytas ut mot ölkorv, tex med vitlökssmak)
    1/2 stor gul lök (hackad)
    2-3 dl matlagningsgrädde
    1 hackad röd, orange eller gul paprika
    Salt och svartpeppar.
    Ev. någon dl riven ost att blanda i grädden på slutet(utan kokning), eller en cremebonjour vitlök 1 burk(kan kokas). -Dessa ingredienser är inte nödvändiga,men ger lite extra knorr och lyxkänsla!

    Stek baconen och mjuka upp löken i stekpannan efteråt(ev i lite flytande margarin). Bryn paprikan också. Slå på grädden och krydda med salt och peppar. Sätt i osten eller cremebonjouren om du nu vill ha ost..? Ät tillsammans med pasta och ev färska grönsaker.

    Grönmögelostsås, 2-3 port:

    Lite mer än en halv Kvibille gräddädelost(grönmögel)
    1 röd paprika(hackad)
    2-3 dl matlagningsgrädde
    Lite extra salt och ev lite svartpeppar

    Bryn paprikan, smula sönder grönmögelosten och lägg ner i stekpannan, slå på grädden på direkten och låt såsen koka upp. Låt mögelosten smälta ordentligt och salta om det behövs(mögelosten är ganska salt i sig själv, så smaka först). Äts tillsammans med pasta och ev. färska grönsaker.
    (Det smakar inte helt fel med ett glas rött till denna maträtt! )

  • IsadorasMamma
    Muslimah skrev 2008-10-08 18:36:00 följande:
    Hej!Jag och min man har aldrig ont om pengar, men vi köper billig mat ändå! Inte för att vi måste, men jag anser inte att man behöver köpa en tomatpuré som är 10 kronor dyrare (och dessutom i mindre förpackning) bara för att det är av ett "finare" märke. Jag kollar nästan alltid jämförspriset om jag ska köpa någon matvara. Visst hade jag kunnat köpa en dyrare tomatpuré (exempelvis) men jag anser att det är så himla onödigt att göra det om man T OM får mer till mindre pris! Bara för att det inte är av det "välkända och fina" märket Handlar ofta på Willys, tycker att de har jättebra urval av det mesta (både utländska matvaror och svenska). Sedan köper jag _alltid_ mina kryddor (och liknande) på helt utländska livsmedelsaffärer eftersom kryddorna allt som oftast är av bättre kvalité, billigare och i MYCKET större förpackningar!
    Liiite Ot i denna tråden va?
  • IsadorasMamma
    Mårran74 skrev 2008-10-08 23:17:06 följande:
    Kikärtscurry, 2-3 port:1 burk kikärtor(ordentligt avrunna och sköljda)1/2 hackad gul lök1 burk cremefraichesalt och curry efter tycke och smakStek kikärtorna i lite flytande maragrin eller liknande, slå på curry, tillsätt sedan löken och låt den mjukna i stekpannan(på sidan innan du blandar ihop). Slå i fraichen, låt koka upp. Salta och tillsätt mer curry om du vill.Ät med ris och kanske lite färska grönsaker.Tonfiskröra(sonens favorit), 2-3 port:1 burk tonfisk i vatten(slå av vattnet)1/2 stor gul lök (hackad)2-3 msk chilisås(el ketchup)2-3 dl matlagningsgrädde(beror på hur tjock sås och på hur mkt sås du vill ha)Salt och peppar efter tycke och smak-Stek tonfisken(i lite flytande margarin) och fös den åt sidan i stekpannan. Mjuka upp löken på andra sidan i pannan. Slå på grädden och chilisåsen, krydda med salt och peppar. Låt puttra någon minut och servera med pasta och ev. färska grönsaker.Baconröra, 2-3 port:1 pkt bacon(kan bytas ut mot ölkorv, tex med vitlökssmak)1/2 stor gul lök (hackad)2-3 dl matlagningsgrädde1 hackad röd, orange eller gul paprikaSalt och svartpeppar.Ev. någon dl riven ost att blanda i grädden på slutet(utan kokning), eller en cremebonjour vitlök 1 burk(kan kokas). -Dessa ingredienser är inte nödvändiga,men ger lite extra knorr och lyxkänsla! Stek baconen och mjuka upp löken i stekpannan efteråt(ev i lite flytande margarin). Bryn paprikan också. Slå på grädden och krydda med salt och peppar. Sätt i osten eller cremebonjouren om du nu vill ha ost..? Ät tillsammans med pasta och ev färska grönsaker.Grönmögelostsås, 2-3 port:Lite mer än en halv Kvibille gräddädelost(grönmögel)1 röd paprika(hackad)2-3 dl matlagningsgräddeLite extra salt och ev lite svartpepparBryn paprikan, smula sönder grönmögelosten och lägg ner i stekpannan, slå på grädden på direkten och låt såsen koka upp. Låt mögelosten smälta ordentligt och salta om det behövs(mögelosten är ganska salt i sig själv, så smaka först). Äts tillsammans med pasta och ev. färska grönsaker. (Det smakar inte helt fel med ett glas rött till denna maträtt! )
    Åhhh kikärtscurryn låter supergod! Det ska jag prova!
  • jajane

    En annan tonfiskröra (också barnens favorit )

    en burk tonfisk i olja
    2msk margarin
    2msk mjöl
    några dl mjölk
    salt/peppar
    curry

    gör en redning av smör och mjöl i stekpannan.
    häll på mjölken och låt den tjockna under omrörning.
    tillsätt tonfisk och kryddor, mycket curry

    servera med ris!

  • Mårran74
    IsadorasMamma skrev 2008-10-08 23:21:50 följande:
    Åhhh kikärtscurryn låter supergod! Det ska jag prova!
    Gör det, den är jättegod om man gillar kikärtor(det är ju inte alla som gillar smaken!?!)!
  • Mårran74
    Mårran74 skrev 2008-10-08 23:17:06 följande:
    Kikärtscurry, 2-3 port:1 burk kikärtor(ordentligt avrunna och sköljda)1/2 hackad gul lök1 burk cremefraichesalt och curry efter tycke och smakStek kikärtorna i lite flytande maragrin eller liknande, slå på curry, tillsätt sedan löken och låt den mjukna i stekpannan(på sidan innan du blandar ihop). Slå i fraichen, låt koka upp. Salta och tillsätt mer curry om du vill.Ät med ris och kanske lite färska grönsaker.Tonfiskröra(sonens favorit), 2-3 port:1 burk tonfisk i vatten(slå av vattnet)1/2 stor gul lök (hackad)2-3 msk chilisås(el ketchup)2-3 dl matlagningsgrädde(beror på hur tjock sås och på hur mkt sås du vill ha)Salt och peppar efter tycke och smak-Stek tonfisken(i lite flytande margarin) och fös den åt sidan i stekpannan. Mjuka upp löken på andra sidan i pannan. Slå på grädden och chilisåsen, krydda med salt och peppar. Låt puttra någon minut och servera med pasta och ev. färska grönsaker.Baconröra, 2-3 port:1 pkt bacon(kan bytas ut mot ölkorv, tex med vitlökssmak)1/2 stor gul lök (hackad)2-3 dl matlagningsgrädde1 hackad röd, orange eller gul paprikaSalt och svartpeppar.Ev. någon dl riven ost att blanda i grädden på slutet(utan kokning), eller en cremebonjour vitlök 1 burk(kan kokas). -Dessa ingredienser är inte nödvändiga,men ger lite extra knorr och lyxkänsla! Stek baconen och mjuka upp löken i stekpannan efteråt(ev i lite flytande margarin). Bryn paprikan också. Slå på grädden och krydda med salt och peppar. Sätt i osten eller cremebonjouren om du nu vill ha ost..? Ät tillsammans med pasta och ev färska grönsaker.Grönmögelostsås, 2-3 port:Lite mer än en halv Kvibille gräddädelost(grönmögel)1 röd paprika(hackad)2-3 dl matlagningsgräddeLite extra salt och ev lite svartpepparBryn paprikan, smula sönder grönmögelosten och lägg ner i stekpannan, slå på grädden på direkten och låt såsen koka upp. Låt mögelosten smälta ordentligt och salta om det behövs(mögelosten är ganska salt i sig själv, så smaka först). Äts tillsammans med pasta och ev. färska grönsaker. (Det smakar inte helt fel med ett glas rött till denna maträtt! )
    OBS! OBS! OBS! -OJOJ! Glömde en ingrediens i kikärtscurryn!!! Det ska förutom creme fraichen dessutom vara 2-4 msk chilisås i såsen, som krydda!
  • IsadorasMamma
    Mårran74 skrev 2008-10-08 23:32:55 följande:
    OBS! OBS! OBS! -OJOJ! Glömde en ingrediens i kikärtscurryn!!! Det ska förutom creme fraichen dessutom vara 2-4 msk chilisås i såsen, som krydda!
    ok! =)
  • Muslimah
    IsadorasMamma skrev 2008-10-08 23:20:29 följande:
    Liiite Ot i denna tråden va?
    Äh, vadå? jag tipsade ju om kryddor och HUR man kan handla billig mat för övrigt
  • busan 21

    Jag går alltid och handla på morgonen...(innan pensionärerna kommit ut ) Då brukar det finnas massor me kött till halva priset. Oftast är det typ en eller två dagar kvar på datumet och det går ju utmärkt att frysa.. Det är nu proppat i frysen med kött man aldrig skulle köpa annars...entrecôte för 40 spänn är ju inte fel.... Till det pommes typ 11 kr på Lidl och bea... 7kr på påse. En riktig lyxmiddag för en 60 spänn!

  • JAH SVEA

    busan 21 skrev 2008-10-09 12:37:34 följande:


    Jag går alltid och handla på morgonen...(innan pensionärerna kommit ut ) Då brukar det finnas massor me kött till halva priset. Oftast är det typ en eller två dagar kvar på datumet och det går ju utmärkt att frysa.. Det är nu proppat i frysen med kött man aldrig skulle köpa annars...entrecôte för 40 spänn är ju inte fel.... Till det pommes typ 11 kr på Lidl och bea... 7kr på påse. En riktig lyxmiddag för en 60 spänn!
    vart bor du?????????
Svar på tråden Här tipsar vi om BILLIG mat!