• MiJo

    Vi som haft Hepatos.

    Hej!

    Jag skall in och ta prover idag för jag har haft klåda under fötterna två nätter i rad; konstigt nog efter att jag läst här på familjeliv om just detta. Jag tänkte, åh vad jobbigt med klåda under fötterna och så får jag det! Nästan så man tror att man inbillar sig men nattens pina var tyvärr högst verklig...
    Jag är lite nojig nu; ni som kan lite mer; bör jag vara orolig?
    Jag läste någonstans att fostret har ökad risk att dö av någon anledning samt att flera fått vänta på sina provresultat upp till 2 veckor. Jag är i v.34 och kommer inte våga vänta på några svar, då får dom hellre lägga in med och hålla koll på mig och barnet varje dag. Vad säger läkarna om detta; om man har låga, bra värden nu, räcker det med kontroll varje vecka sedan? Tänk om värdena förändras och barnet hinner skadas innan man upptäcker det?

  • MiJo
    Svar på #10
    sholof; tack för ditt svar. Man är ju så nojig innan man vet lite mer, känns skönt o få lite feedback!
  • MiJo

    Hej!

    Vet någon av er hur förhöjda gallsyror kan påverka barnet? Finns det risk för bestående skador på något sätt? Mina ligger på 12, har ej fått svar på andra provet än.
    Är lite nojig, har förstått att rikigt höga värden verkligen kan vara farligt men vart går gränsen där egentligen?

  • MiJo

    LucasMama nr1 skrev 2008-10-24 09:20:53 följande:


    miJo:Mina värden ligger på 10 o de är inget alarmerande...de har ändå koll på mig med ctg o ul en gång i veckan men vad ja läst här så har de som legat på ca 80 blivit igångsatta...ja hade högre värden me min första så ja oroar mig just nu inet så mycket...eller jo de gör jag, att värdena ska stiga rättvade skitmycket men de har koll på mig hela tiden...har du varit på extra koll?
    Det enda de gjort är att de tagit prover 2 ggr. Leverproverna var bra men gallsyran låg på 12. Därför tog jag nya prover i måndags men har ej fått svar på dom än. Jag hade klåda ett par nätter innan första provet sedan la det sig. Men inatt kom det tillbaka med besked, jag har knappt sovit inatt för det kliat så under fötterna. Det jag är orolig för är att proverna jag gjorde i måndags inte visar de värdena som jag kanske ligger på nu eftersom jag inte hade klåda innan provet togs... Vet du om det är vanligt att värdena åker upp och ner? Jobbigt att det tar sån tid att få provsvar. De har inte kollat med UL eller CTG. Det bör dom göra eller vad säger dom dit du går?
  • MiJo

    Måste bara säga att ha klåda under fötterna måste kunna jämföras med vilken typ av tortyr som helst. Om de hade kunnat föra över hepatos i brottslingar så hade de kunnat få dem att erkänna på nolltid. Inatt sov jag max 2 timmar. Knäckande minst sagt. Tog en våt handduk och virade runt fötterna bara för att känna något mer än bara klådan. Å vad jag tycker synd om alla som har det såhär! Jag har tur i oturen, bara en vecka kvar innan mitt kejsarsnitt. Tog prov för gallsyrorna i måndags vilka visade sig ligga på 15. När jag tog provet kliade det inte som inatt och jag blev återigen orolig att nu kanske de gått upp ännu mer sedan i måndags. Men de försöker lugna mig med att det inte är så. Skall in och hämta Lergigan snart, hoppas det kan hjälpa.
    Det är sjukt att man inte kan försöka bortse från klådan; jag försökte verkligen acceptera den och försöka somna, jag var ju så trött eftersom jag sov dåligt natten innan också. Men helt omöjligt. Dessutom ligger jag och oroar mig för bebisen att den får syrebrist därinne bland alla gallsyror

  • MiJo

    sholof;din stackare. Hoppas det snart ger med sig på ett eller annat sätt. Känns ju omöjligt att gå med klådan i 2 månader till kan jag tänka mig. Det är ju så otroligt psykande och tröttande. Jag fick Lergigan utskrivet av läkaren hos bm. Hjälpte inte, kanske gjorde det mig lite avtrubbad så jag inte orkade få panik när jag ej kunde sova för tredje natten i rad. Ringde förlossningen nere i Varberg och fick prata med en läkare som sa att det är Tavegyl de främst skriver ut, inte Lergigan. Så igår tog jag Tavegyl och kunde faktiskt somna samt somna om efter alla uppvaknanden som jag ändå hade. Klådan var kvar men kunde som sagt somna om. Inatt spolade jag fötterna ett par ggr i badkaret med iskallt vatten, jag hämtade kylklampar från frysen som jag först hade i en strumpa, sedan utan strumpa, jag liksom klamrade fast mina stackars fötter runt kylklampen, hur obekvämt som helst men kände mig maniskt tvungen, måste sett för roligt ut Igår blev fötterna så varma och kliande efter jag varit med min son på ett köpcenter så jag fick åka förbi min mamma och låna hennes fula crockssandaler. Det var kallt och regnade ute och det var jätteskönt när vattnet från pölarna kom in i sandalerna och kylde ner mig lite.

    Någon som vet om man hade kunnat förebygga hepatos på något sätt? Varför drabbas vissa men inte andra?

  • MiJo
    Hur gick det inatt?
    Man skulle ta och uppfinna någon slags bekväm kylsocka! Jag hade köpt ett par direkt.
  • MiJo
    Tortyr. Det är ju inte för inte de faktiskt torterar folk genom att hålla dem vakna...
    Jo tack, på mig funkar faktiskt Tavegylen tror jag. Jag vaknar fortfarande och måste kyla ner fötterna på olika sätt men jag somnar iallafall om. Bara 2 nätter kvar nu också så jag skall verkligen inte klaga. Jag hoppas verkligen du får hjälp snart.
Svar på tråden Vi som haft Hepatos.