• Äldre 9 Oct 02:22
    16863 visningar
    115 svar
    115
    16863

    Vi som haft Hepatos.

    Här är en till.
    Hade hepatos när jag väntade sonen, blev till slut igångsatt v 36 pga alldeles för höga gallsyror. O att klådan var så jävlig.
    Fick klåda redan innan v 20 förra gången.

    Hade något förhöjda levervärden mellan graviditeterna. Fick medicin (kortison) redan innan jag blev gravid, o det har antagligen gjort att jag inte fått så mycket klåda. O än är mina gallsyror bra.
    Men känner nu att klådan kommer lite då o då på fötterna o händerna, men än så kliar det inte alls så mycket som jag vet att det kan göra. Är nu i v 27.

    Har ni blivit igångsatta de andra gångerna?


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 9 Oct 16:13
    #10
    MiJo skrev 2008-10-09 09:46:39 följande:
    Hej!Jag skall in och ta prover idag för jag har haft klåda under fötterna två nätter i rad; konstigt nog efter att jag läst här på familjeliv om just detta. Jag tänkte, åh vad jobbigt med klåda under fötterna och så får jag det! Nästan så man tror att man inbillar sig men nattens pina var tyvärr högst verklig...Jag är lite nojig nu; ni som kan lite mer; bör jag vara orolig? Jag läste någonstans att fostret har ökad risk att dö av någon anledning samt att flera fått vänta på sina provresultat upp till 2 veckor. Jag är i v.34 och kommer inte våga vänta på några svar, då får dom hellre lägga in med och hålla koll på mig och barnet varje dag. Vad säger läkarna om detta; om man har låga, bra värden nu, räcker det med kontroll varje vecka sedan? Tänk om värdena förändras och barnet hinner skadas innan man upptäcker det?
    1 vecka, mer ska det inte ta att få fram provsvaren....så de behöver ju inte dra ut på det längre.
    Men om du precis fått klådan så borde inte dina värden vara så höga....det händer oftast (vad jag vet) inte över natten så där.
    Det är när värdena är väldigt höga som det kan vara fara för bebisen, så du behöver inte oroa dig. Nu ska du ju till läkaren, o de kommer ha koll på dig om det är så att du har höga värden.
    Lycka till!
    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 10 Oct 19:37
    #16

    usch va trist.
    Vilken vecka är du i nu?

    Har faktiskt inen aning om vad mitt asat o alat är/varit. Ska kanske fråga om det nästa gång jag pratar med min läkare.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 10 Oct 22:23
    #18

    Så du har sluppit bli igångsatt de andra gångerna?


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 10 Oct 22:32
    #20

    Beror nog helt på hur höga gallsyrorna är, är de allt för höga så är det väl lite farligt. Men när de har koll så kanske man inte behöver bli igångsatt.

    Jag blev igångsatt pga att mina gallsyror ökade fort och att jag till slut var helt slut efter att knappt ha sovit de sista veckorna. Men sen hade jag ju haft klådan i 16 veckor oxå ungefär...så det är ju lite skillnad om man får det senare.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 10 Oct 23:08
    #22

    Jo det kan man verkligen säga att jag var. Gick som i nåt sorts töcken o sov om jag hade tur någon ½-1 timme då o då, somnade i ren utmattning när jag hade kylt ner mina fötter så mycket att jag inte kände klådan.

    Så hoppas verkligen inte att det blir så jobbigt denna gången.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 11 Oct 23:14
    #24

    gallsyrevärden på 10 är väl lite lätt förhöjt om jag har uppfattat det rätt.
    Det var när mina värden var över 20 tror jag det var som de började ha extra koll på mig.
    v 35 hade jag nog nåt på 36 o när jag blev igångsatt 36+0 var det nåt över 80.
    Men i början ökade det bara lite åt gången....


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 14 Oct 22:39
    #26

    För mig gick det väldigt lätt o smidigt att bli igångsatt. Var kanske så att jag var lite mogen för det. Vi leverpåverkan så kan det ju bli att man föder för tidigt av sig själv.
    Fick iaf nån tablett vid 9 tiden, sen ut på promenade. Kl 17 tog dom vattnet o kl 21:45 är sonen ute. Har bara positivt o säga om det.

    De sista dagarna har jag fått mer o mer klåda just på fötterna o händerna. Fick idag utskrivet tavegyl....o ska lämna nya gallsyreprover o leverprover imorgon när jag är fastande. 


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 15 Oct 16:34
    #28

    Ja det var en snabb höjning. Men Ursofalken hjälper förhoppningsvis att få ner gallsyran ett par veckor iaf.
    Mina höjningar av gallsyra som jag vet om har jag fått när jag ätit Ursofalken, men var då i v 35 så därför blev jag igångsatt.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Äldre 16 Oct 16:07
    #32

    Ursofalken hjälpte att få ner mina värden till en början. Men sen fick jag oxå förhöjda värden innan v 20 förra gången. O sen så steg dom ändå fast jag åt det. Men då hade jag kommit lite längre i graviditeten.

    Jag har oxå lite upp o ner med min klåda....men sen så har det ju precis börjat klia på mig. Vet ju om att det kan vara 100 gånger värre så än så är jag nöjd.

    Gaffel kanske är ett bra tips....

    Min klåda är som värst på händerna o fötterna. Övriga kroppen kliar det lite här o där lite när som.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
Svar på tråden Vi som haft Hepatos.