• Låtta1

    Vi som haft Hepatos.

    Hej!Jag har haft hepatos med båda min tjejer,är nu gravid igen och är i v24 och för två dar sen så kom den där j*la klådan under fötterna och i händerna igen!Med första fick jag hepatos i v33,med andra v30.undra lite om det finns fler som fått det så här pass tidigt och hur det gick för er och hur tidigt dom satte igång/snittade er?

  • Svar på tråden Vi som haft Hepatos.
  • Låtta1

    sholof: tyvärr har dom slutat blanda levomenthol sprit på apoteket nu,men jag lyckades få tag i två flaskor,men innan det så ringde jag till förlossningen och bb avd och dom kunde fixa fram en slatt.menthol spriten blev jag rekommenderad av läkaren på spec mvc och det är det enda som hjälpt mig från att inte bli helt vansinnig!men jag har nu nästan ingen klåda alls kvar nu, från att ha haft ett rent helvete,men man vet ju aldrig om den kommer tillbaka...har det varit så för dig nån gång?att klådan nästan försvunnit men sen kommit tillbaka efter nån vecka fast inte gallsyrorna höjts?

  • sholof

    Tanya6: de brukar väl räkna ungefär en vecka på att få provsvaren.

    Låtta1: Jag fick ju klådan väldigt tidigt förra gången o då fick jag tavegyl o ursofalk, o klådan försvann nästan helt under några veckor. Men kom ju ändå tillbaks mot slutet trots att mina gallsyror inte var så höga....

    MiJo: läkarna försökte väl förebygga min hepatos denna gången, fick kortison direkt jag blev gravid o de har haft koll på mina värden hela tiden. Men de lyckades ju inte så bra.
    Ätit tavegyl några veckor nu, tycker inte alls de hjälper nåt.
    Tror jag kommer få ursofalk nu när jag ska träffa min läkare så jag hoppas de hjälper lite. Isklampar har jag ju inte testat, jag kör med iskallt vatten på en handduk istället. Men det blir ju så blöt....får kanske testa isklamparna inatt.

    Den enda lilla ljusglimt jag ser ifall detta fortsätter är att jag kanske då kan bli igångsatt i v 36+0 som jag blev förra gången.....o då är det lite mer än 1 månad dit. Men även det känns som en evighet....


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • LucasMama nr1

    Har bf idag o min klåda har kommit tillbaka... = (

  • sholof

    MiJo: tack för tipset med isklampar....nu ska jag bara komma på nåt bra sätt att binda fast dom på fötterna så att dom inte flyttar sig.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • MiJo
    Hur gick det inatt?
    Man skulle ta och uppfinna någon slags bekväm kylsocka! Jag hade köpt ett par direkt.
  • sholof

    trots väldigt kalla fötter så sover jag max ½-1 timme per natt/dygn. 3e dygnet nu så ni kan ju tänka er hur jag mår.....

    Men kylsockar låter ju kanon.....funderade faktiskt på att sätta bå mig våta, kalla strumpor inatt. hhmm, kanske funkar bättre. För med isklamparna så blir det ändå nåt ställe som inte ligger emot o då kan det ju klia där.

    Försöker få tag i min läkare så jag kan få Ursofalk, kanske kan hjälpa lite iaf.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • MiJo
    Tortyr. Det är ju inte för inte de faktiskt torterar folk genom att hålla dem vakna...
    Jo tack, på mig funkar faktiskt Tavegylen tror jag. Jag vaknar fortfarande och måste kyla ner fötterna på olika sätt men jag somnar iallafall om. Bara 2 nätter kvar nu också så jag skall verkligen inte klaga. Jag hoppas verkligen du får hjälp snart.
  • Michas

    Här är en till med hepatos

    Jag hade det med sonen också, från v. 24 ungefär, och blev igångsatt i v. 37+0.

    Den här gången så hade jag förhöjda värden redan i v. 14 !!! Det var tydligen inte hepatos då, men ett virus, eftersom det gick över efter ca 1 månad, men nu däremot så har jag verkligen hepatos sedan någon månad tillbaka (är nu i v. 33)

    Iom att jag väntar tvillingar, har hotande förtidsbörd (öppen 2 fingrar och förkortad livmoderhals till 16 mm), hemorroider, konstipation och bristningar ovanpå hepatosen så är det milt sagt ett rent helvete...

    Jag bor utomlands och får vård i hemmet med en BM som kommer hem till mig 2 ggr / dagen för CTG, blodprov och allt. Väldigt skönt eftersom jag annars skulle vara tvungen att vara inlagd.

    Vad gäller kosten så kan man hjälpa levern på traven genom att undvika fet och kryddad mat - allt som är svårt att smälta (gräddsåser och friterad mat bl.a).

    Själv så brukar jag stoppa ned händerna och fötterna i kallbad alternativt linda in dem i handdukar med is i - det lindrar något. Gaffel ska jag prova också

Svar på tråden Vi som haft Hepatos.