Inlägg från: Snuvan |Visa alla inlägg
  • Snuvan

    Registrering av valpar i Jordbruksverket

    Har du köpt en valp eller har du din hund fått valpar?

  • Snuvan

    Det är lite skillnad på om det är renrasiga eller blandrasvalpar, om du bara ska regga dem hos jordbruksverket så låter du en veterinär antingen tatuera eller chipmärka dem och sen fyller du i en blankett som du skickar till jordbruksverket. Men du ska väl inte behålla alla valpar, för dem måste reggas innan dem fyller fyra månader så om du chipmärker dem så fyller ni en anmälan vid försäljningen så att köparen står som registrerad ägare.
    Jag försökte titta lite på jordbruksverket.se men det står lite otydligt kolla länken själv annars är det väl bara att ringa och fråga.
    Priset på märkning beror på vilken veterinär du gör det hos, ring o fråga någon i närheten. Valparna ska ju också besiktas innan dem säljs så den flesta gör de båda sakerna samtidigt.

    www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djurveterinar/hastpasshundregister/hundregister/markningochregistrering.4.7502f61001ea08a0c7fff49718.html

  • Snuvan

    Sen 2001 är det lag på att alla hundar som vistas stadigvarande i Sverige ska vara registrerade hos Jbv och antingen chipmärkta eller tatuerade för att underlätta om någon hund springer bort eller ifall en hund blir aggresiv. Man ska alltid kunna ta reda på vem som äger hunden.

Svar på tråden Registrering av valpar i Jordbruksverket