• Dorro8­5
    Äldre 7 Oct 11:33
    48420 visningar
    60 svar
    60
    48420

    Föda i vecka 27? :S

    Hej.
    Är i vecka 27 (26+3) just nu och ligger inlagd på sjukhuset. För en vecka sedan åkte jag in och jag hade öppnat mig 2 cm. Det har hittils stabiliserats med dropp och allt vad det innebär... Men idag märkte de att vattnet börjat sippra.

    Jag är mycket orolig och gråter massor.... Det tog mig flera år att bli gravid.
    Har några frågor som kanske NÅN kan hjälpa mig att besvara? För barnmorskorna är ganska hemlighetsfulla känner jag...

    Någon som fött i närheten av min vecka? Hur har det gått?
    Tror ni att bebis kommer komma inom snar framtid i o med att vattnet börjat sippra?
    Hur är det med era barns utveckling?
    Hur länge fick ni stanna på sjukhuset med erat barn? Fick ni ta hand om det till viss del själva?

  • Svar på tråden Föda i vecka 27? :S
  • Dorro8­5
    Äldre 7 Oct 17:02
    #11
    Pilea skrev 2008-10-07 16:58:01 följande:
    De lyckades stoppa upp förlossningen i 4 dagar, men sen kom han, föddes vaginalt. Han fick stanna på neo i 12 veckor, respirator, c-papp, syrgas, kuvös och hela kittet.Har du fått göra något "studiebesök" på neo? Det fick jag göra för att kunna förbereda mig mentalt inför det kommande.
    ja jag kom precis däreifrån. va en hemskt känsla.
    oj, 12 veckor är mycket... fick ni åka hem sen?
  • Pilea
    Äldre 7 Oct 17:10
    #12

    Ja, vi fick åka hem med hemsjukvård ytterligare 1mån då han fortfarande hade syrgas hemma.

    Vet verkligen vilken jobbig sits du är i, men försök att inte oroa dig, svårt jag vet!

    När jag visste att det inte fanns någon annan utväg än att han skulle födas kopplade jag bort allt annat. På något konstigt vis var jag inte nervös vid förlossningen, fokuserade bara på att han skulle ut och tänkte inte längre än så. Det var först när han var ute som jag tänkte ett steg längre.

    Vill bara att du ska veta att Sverige är världsledande inom neonatalvården, de är helt suveräna och kan rädda de allra minsta.

    Min son slog alla med häpnad, han har inga med efter sin tidiga ankomst trots att han drabbades av massa skit under resans gång.

  • Pilea
    Äldre 7 Oct 17:12
    #13

    men skulle det stå!

    Nu måste jag fixa mat till kidsen. Svarar gärna på mer frågor om det är något du undrar.

  • Nellie­s matte
    Äldre 7 Oct 17:35
    #14

    Min dotter är född i v.26+5. För oss har allt gått jättebra. Vi bodde 3 veckor på Karolinska och 4 veckor på Danderyd.

  • eeisor
    Äldre 7 Oct 20:00
    #15

    Min lille kille föddes v 28+2 för snart ett år sedan och även för honom har det gått jättebra. Han är ikapp på både längden och bredden och i motorik följer han korrigerad ålder nästan perfekt.

    Om det är till någon hjälp vet jag inte, men när jag låg och väntade på att sonen skulle komma (hade värkar från tisdagkväll till söndagmorgon) så tänkte jag mest att ju längre han stannade i magen desto bättre och jag räknade gram.
    Hade läst någonstans att barn i den veckan går upp ungefär 27 gram per dygn = ungefär 1 gram i timmen. Istället för att vara ledsen över att han skulle komma så tidigt, så när det väl sjunkit in att det inte skulle bli några 40 veckor och att det skulle vara en liten plutt som kom, så vände jag på det och för varje timme som gick så tänkte jag "Ja! Han klarade det! Ett gram till till honom! Yes!"

  • Molly i Skåne
    Äldre 7 Oct 20:13
    #16

    Min lille kille föddes i v.26+5 och han är ljuvlig men svårt sjuk i sina lungor. Vecka 27 har mycket bättre prognos på alla plan-speciellt om man får en flicka! Välkommen att läsa min blogg och i min barnkammare- och Lycka till!!!
    Kraaaaam M


    En gåva från livet-våra 4 barn!!!
  • Dorro8­5
    Äldre 7 Oct 20:34
    #17

    Molly i Skåne skrev 2008-10-07 20:13:34 följande:


    Min lille kille föddes i v.26+5 och han är ljuvlig men svårt sjuk i sina lungor. Vecka 27 har mycket bättre prognos på alla plan-speciellt om man får en flicka! Välkommen att läsa min blogg och i min barnkammare- och Lycka till!!!Kraaaaam M
    varför just en flicka? :S
    tror jag har en pojk i magen.
  • Äldre 7 Oct 20:46
    #18

    Fick barn i v.29+3, barnen är friska nu(4mån) men det har varit 10 jobbiga veckor på neo med allvarliga komplikationer. Det är helt otroligt vilken kraft förtidigt födda barn har! Ena dagen kan de vara jättesjuka för att redan nästa dag vara mycket bättre, ibland kan det vara svårt att hänga med i svängarna som förälder.
    Låg inlagd i 4 veckor på spec.bb när jag var gravid, vi hade ett samtal med en neonatalläkare som förklarade de vanligaste incidenter som kunde uppstå, ganska bra att få veta i förhand vad de medicinska begreppen betyder och varför man gör vissa behandlingar. Då var man åtminstone lite förberedd på vad som kunde möta en.

  • Molly i Skåne
    Äldre 7 Oct 21:01
    #19
    Dorro85 skrev 2008-10-07 20:34:20 följande:
    Molly i Skåne skrev 2008-10-07 20:13:34 följande: varför just en flicka? :Stror jag har en pojk i magen.
    Det är för att pojkar tyvärr är lite klenare än tjejer! En flicka född i v.24 mår oftast mycket bättre än en kille född i v.26. Och så kallar de OSS det svaga könet!Flört
    Jag är säker på att din lill-kille kommer att klara detta med glans! Har du fått dina kortisonsprutor ännu?
    Hur mår du annars?
    Kram!
    En gåva från livet-våra 4 barn!!!
  • Molly i Skåne
    Äldre 7 Oct 21:05
    #20
    Dorro85 skrev 2008-10-07 20:34:20 följande:
    Molly i Skåne skrev 2008-10-07 20:13:34 följande: varför just en flicka? :Stror jag har en pojk i magen.
    Och jo, först låg han på neo-IVA i 8 veckor (men var som sagt ovanligt lungsjuk) redan där fick vi mata, byta blöja, ge mediciner och när han var 3-4 veckor (v.30!) ha honom ute på bröste i "känguru"-hud mot hud! Underbart. Jag började amma honom i v.31-innan dess hade jag pumpat 5-8 ggr varje dag för att hålla mjölkproduktionen uppe. Jag ammade tills han var 7 månader!
    Sen bodde vi på "vanliga" neo i 8 veckor, de sista 2 med samvård-då skötte vi honom helt själva. Man lär sig massor på vägen- men var aldrig rädd för att fråga!!! De vill hjälpa en att ta hand om sin lille på bästa sätt!
    En gåva från livet-våra 4 barn!!!
Svar på tråden Föda i vecka 27? :S