Forum Ensam förälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nån mer som firar julafton utan sina barn?Känns så meningslöst :-(

  Tis 28 okt 2008 22:45 Läst 1192 gånger Totalt 18 svar
  Tis 28 okt 2008 22:45

  jah har alltid tyckt att om man har delad vårdnad om barnen ska man dela på julen, julafton hos mamma och juldagen hos pappa och tvärtom året efter. Förra året valde killarnas pappa att bara bortrest över jul och nyår vilket gjorde att barnen var hos mig, detta året ska ju han ha dem på julafton och då ska de åka bort mellan 23 och 28 december.
  Det känns som om jag vill glömma allt vad julafton heter, bara ligga i soffan och käka choklad den kvällen. Visst vi får en minijul den 22 men det blir ju inte som det ska vara Någon annan som tvingas vara utan sina älsklingar?

 • Tis 28 okt 2008 22:48 #1

  I år får jag ha min dotter med mig på jul, men förra året så var jag utan.

  Det går även om det känns tomt.

 • Masmam­ma
  Visa endast
  Tis 28 okt 2008 22:52 #2

  Jag kommer inte att vara utan dem, men jag förstår att det måste kännas jobbigt för dig att inte vara med dina barn på julafton! Jag och exet kommer att göra så att jag följer med till hans föräldrar på kvällen och firar jul tillsammans med dem och barnen, och jag tycker det är jätteskönt att vi kommer såpass bra överens att vi kan fixa det på det sättet!

  Dock har ingen av oss någon ny respektive än, så det kanske blir annorlunda kommande jular, men den diskussionen tar vi då. Nu skulle ju i och för sig pappan till dina barn åka bort med dem, men kommande jular skulle ni ju kanske tänka över om ni skulle kunna spendera tillsammans på något sätt, så att båda får en liten dos av barnen?!

  Fokusera på att du i alla fall kommer att få en liten jul med dom den 22 :a Trots att det inte är på rätt datum kan ni ju försöka att göra det så mysigt som möjligt ändå!

 • EnsamP­appaEt­una
  Visa endast
  Tis 28 okt 2008 22:53 #3

  Jag får det.

  Mitt äldsta barns mamma har alltid haft honom över jul och jag över nyår - vi har delat upp det så eftersom hon har en stor släkt som firar tillsammans och tja, jag inser liksom att en jul hos dem skulle slå en jul hos mig.

  I och med att jag och min fru bestämt oss för att skiljas kommer jag heller inte ha min yngsta hos mig i jul, eftersom hon åker hem till sina föräldrar.

  Så det kommer att bli lite tungt. Kanske får jag sitta vid datorn halva natten och slå bort alla tankar på att det är julafton. Suck... någon i samma sits som vill dela en julskinka med mig? =)

 • BebisV­agga
  Visa endast
  Tis 28 okt 2008 22:57 #4

  jag o min sambo bor i hop o har en son.. men någon av oss kommer vara utan sonen iår då hans familj ska fira julen med hans bror o familjen till hans fru... vilka människor jag verkligen vägrar fira jul med.. kommer från samma by som dem o jag skulle aldrig fira en så speciell högtid tillsammans med dem..

  Blir nog att Sambon får åka dit själv.. eller får han komma med o fira jul men min mamma o vissa av mina syskon..

  Jag har firat jul med hans familj 2 år i rad nu för min mamma har inte haft julen. men i år skulle hon ha det så då väljer jag min familj.

 • Tis 28 okt 2008 22:58 #5
  EnsamPappaEtuna skrev 2008-10-28 22:53:19 följande:
  Jag får det.Mitt äldsta barns mamma har alltid haft honom över jul och jag över nyår - vi har delat upp det så eftersom hon har en stor släkt som firar tillsammans och tja, jag inser liksom att en jul hos dem skulle slå en jul hos mig.I och med att jag och min fru bestämt oss för att skiljas kommer jag heller inte ha min yngsta hos mig i jul, eftersom hon åker hem till sina föräldrar.Så det kommer att bli lite tungt. Kanske får jag sitta vid datorn halva natten och slå bort alla tankar på att det är julafton. Suck... någon i samma sits som vill dela en julskinka med mig? =)
  Usch vad trist att ha två barn som far åt varsitt håll, förstår att det blir extra knivigt att få ihop det bra då.
  Masmamma skrev 2008-10-28 22:52:29 följande:
  Nu skulle ju i och för sig pappan till dina barn åka bort med dem, men kommande jular skulle ni ju kanske tänka över om ni skulle kunna spendera tillsammans på något sätt, så att båda får en liten dos av barnen?!Fokusera på att du i alla fall kommer att få en liten jul med dom den 22 :a Trots att det inte är på rätt datum kan ni ju försöka att göra det så mysigt som möjligt ändå!
  [/citat]

  han har gift sin med sina nya nu och klarar inte av att träffas om det inte är nåt urakut md barnen, tyvärr så att träffas tillsammans funkar inte, just för hans del.. Jag skulle fixa det, man har ju ändå haft de åren tillsammans och skulle inte direkt sitta i hans knä, det får bli bättre planering nästa år...I år får jag ha min dotter med mig på jul, men förra året så var jag utan.Det går även om det känns tomt.
  Härligt att ni får vara tillsammans i år.
 • Audrey­11
  Visa endast
  Tor 30 okt 2008 20:23 #6

  Jag kommer att vara tvungen att fira julafton utan min dotter i år. Jag, min nya och min dotetr kommer att fira med mina syskon och deras familjer samt mamma och pappa den 20/12. Sedan kommer jag, min nya och dottern att åka ned till min nyas familj mellan 25-29/12. Julafton känns helt meningslös för min del i år men jag har lovat att åka och hälsa på mina föräldrar då i alla fall.

 • Tor 30 okt 2008 22:01 #7
  Audrey11 skrev 2008-10-30 20:23:42 följande:
  Jag kommer att vara tvungen att fira julafton utan min dotter i år. Jag, min nya och min dotetr kommer att fira med mina syskon och deras familjer samt mamma och pappa den 20/12. Sedan kommer jag, min nya och dottern att åka ned till min nyas familj mellan 25-29/12. Julafton känns helt meningslös för min del i år men jag har lovat att åka och hälsa på mina föräldrar då i alla fall.
  Jag ska fira julafton med mina föräldrar, min syster och hennes familj, får väl göra göra det bästa av situationen. Men det känns så trist...
 • Tor 30 okt 2008 22:11 #8

  Jag får iaf fira jul med en av mina tre barn.
  Dom två äldsta ska vara med sin pappa men den yngsta och jag ska fira jul med hennes pappa och hans släkt.


 • Fre 31 okt 2008 11:31 #9

  Jag ska jobba på julafton så de faller ju rätt bra att min fd man ska ha vår dotter.
  Nästa julafton är jag ledig och då får jag ha henne.
  Jag tycker såklart det känns trist att inte fira med henne men jag får se fram emot
  nyår istället. Och vi ska ha en egen liten julafton här när hon kommer hem den 26:e istället och då åker vi ut och firar tillsammans med min familj lite.


  ~ 060811 ~
 • Fre 31 okt 2008 18:40 #10

  Jag ska igen vara full :(

 • Fre 31 okt 2008 22:06 #11

  Ja, jag blir tvungen att fira ensam utan mina tre barn for forsta gangen eftersom pappan har umgange da och tar dom utomlands. Det svaraste med att skiljas ar inte separationen fran maken, utan den ofrivilliga separationen da och da ifran barnen! Sjalvklart har barnen ratt till bada foraldrarna, men det ar tufft for mig. Skall precis sova ensam andra natten i rad utan dem och det ar for javligt.

 • Lör 1 nov 2008 11:56 #12
  maria81 skrev 2008-10-28 22:45:06 följande:
  jah har alltid tyckt att om man har delad vårdnad om barnen ska man dela på julen, julafton hos mamma och juldagen hos pappa och tvärtom året efter. Förra året valde killarnas pappa att bara bortrest över jul och nyår vilket gjorde att barnen var hos mig, detta året ska ju han ha dem på julafton och då ska de åka bort mellan 23 och 28 december. Det känns som om jag vill glömma allt vad julafton heter, bara ligga i soffan och käka choklad den kvällen. Visst vi får en minijul den 22 men det blir ju inte som det ska vara Någon annan som tvingas vara utan sina älsklingar?
  Japp, ungarna är hos sin far varannan jul, då har jag dem på nyår i stället, och tvärtom.
  De är där en vecka dessa gånger.
  /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
 • Ekorrm­amman
  Visa endast
  Lör 1 nov 2008 17:06 #13

  MARIA!!!

  Första julaftonen sen vi var separerade var barnen hos mig.
  Året därpå var det ju pappans tur att ha barnen på julafton.

  Barnen var då 3,5 respekrive 4,5 år och när det det började närma sig december började jag känna mer och mer ångast över att inte få fira julen "på riktigt" med mina små.

  Jag kände precis som du Maria ända tills en dag i slutet på november när jag såg vad Freja (den äldsta av mina två tjejer) hade gjort i ett ritblock med tjocka kritor hade hon skrivit:

  "Julboken" på första pappret. På nästa ark inleddes julboken med meningen "På lilla julafton med mamma..." därefter följde några sidor till (det gick ju nästan åt ett A4 för en halv mening när hon var så liten)på de sidorna redogjorde hon för sina förväntningar, vi "skulle ha juljus" och "julskärna" på sidan efter det stod det att "gran ska vi ha med" "vi ska ha paket" "mormor ska va med" etc.

  Jag minns än idag hur jag fick tårar i ögonen av att se vad hon skrivit för det var då jag insåg att hon hade lika stora förväntningar trots att vi inte "skulle fira på riktigt". Jag hade varit SÅ ledsen över att jag inte skulle få ha mina små på själva julafton så vi hade inte pratat om det ö h t men hennes pappa (eller farmor) hade nog sagt att de skulle vara med honom på julafton och med mig på "lilla julafton".

  Sedan dess har jag firat julafton med ALLT vad det innebär VARJE år med mina barn. Vartannat år den 22 december
  och vartannat år den 24 december. Jag kan lova att man absolut inte känner någon skillnad av att fira två dagar innan. (Det är även lite lättare att boka tomte...) SÅ gör allt vad du skulle ha gjort när du firar "Lilla Julafton" med dina barn så behöver varken du eller barnen känna att ni missar något vartannat år!!

 • Lör 1 nov 2008 17:28 #14
  Ekorrmamman skrev 2008-11-01 17:06:48 följande:
  MARIA!!!Första julaftonen sen vi var separerade var barnen hos mig.Året därpå var det ju pappans tur att ha barnen på julafton. Barnen var då 3,5 respekrive 4,5 år och när det det började närma sig december började jag känna mer och mer ångast över att inte få fira julen "på riktigt" med mina små. Jag kände precis som du Maria ända tills en dag i slutet på november när jag såg vad Freja (den äldsta av mina två tjejer) hade gjort i ett ritblock med tjocka kritor hade hon skrivit:"Julboken" på första pappret. På nästa ark inleddes julboken med meningen "På lilla julafton med mamma..." därefter följde några sidor till (det gick ju nästan åt ett A4 för en halv mening när hon var så liten)på de sidorna redogjorde hon för sina förväntningar, vi "skulle ha juljus" och "julskärna" på sidan efter det stod det att "gran ska vi ha med" "vi ska ha paket" "mormor ska va med" etc.Jag minns än idag hur jag fick tårar i ögonen av att se vad hon skrivit för det var då jag insåg att hon hade lika stora förväntningar trots att vi inte "skulle fira på riktigt". Jag hade varit SÅ ledsen över att jag inte skulle få ha mina små på själva julafton så vi hade inte pratat om det ö h t men hennes pappa (eller farmor) hade nog sagt att de skulle vara med honom på julafton och med mig på "lilla julafton". Sedan dess har jag firat julafton med ALLT vad det innebär VARJE år med mina barn. Vartannat år den 22 december och vartannat år den 24 december. Jag kan lova att man absolut inte känner någon skillnad av att fira två dagar innan. (Det är även lite lättare att boka tomte...) SÅ gör allt vad du skulle ha gjort när du firar "Lilla Julafton" med dina barn så behöver varken du eller barnen känna att ni missar något vartannat år!!
  Va fint.
  Tror det blir lättare för många om de läser detta och tar åt sig av din erfarenhet här.
  /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
 • Agnes mamma
  Visa endast
  Lör 1 nov 2008 17:30 #15

  Jajamänsan, jag och min dotters pappa har precis delat på oss och nu är det hans "tur" att ha henne denna julen så jag får så glatt ta över sen på juldan/annandan istället.
  Kommer att kännas megakonstigt men vad gör man?

 • Lör 1 nov 2008 17:35 #16

  Mina barn firar varannan jul hos pappa o sen likadant med nyår. Jag har aldrig haft ont av detta utan vi öppnar julklappar dagen innan de åker bara o sen vet jag att de kommer strax före nyår och är hos mig.
  Så i år har jag bara min o makens dotter hemma på julen, men vi gör det xtra mysigt för henne så hon inte skall sakna sina syskon så mycket. Sen firar vi julaftonen med min bror o hans barn o en massa andra som mormor o morfar osv.

 • Ekorrm­amman
  Visa endast
  Lör 1 nov 2008 17:51 #17

  anne h skrev 2008-11-01 17:28:05 följande:


  Va fint. Tror det blir lättare för många om de läser detta och tar åt sig av din erfarenhet här.
  Jag hoppas verkligen det! Jag har sparat "Julboken" den är en fin påminnelse för mig om att man bara behöver tänks om lite, litegrann så blir allt bra ändå. Jag undrar varför inte fler skilda gör som vi och kör en riktig Julafton fullt ut fast det är den andra förälderns tur..?

  Jag kanske borde skicka manuset ("Julboken") till ett bokförlag
 • Lör 1 nov 2008 18:04 #18
  Ekorrmamman skrev 2008-11-01 17:51:10 följande:
  Jag kanske borde skicka manuset ("Julboken") till ett bokförlag
  Det tycker jag faktiskt att du ska.
  /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll