• Äldre 31 okt 21:08
  6251 visningar
  20 svar
  20
  6251

  Vitpeppar vid magsjuka?

  Jag har sällan magsjuka. Har inte haft det på väldigt många år. Jag har aldrig ätit vitpepparkorn. Jag jobbar i vården och på vårt boende går vks varje år. Jag har tagit hand om sjuka men aldrig blivit smittad av jobbet. De få gånger jag fått magsjuka sedan tidig barndom har det kommit från mina egna barn. Senast år 2000 tror jag det var. Alltid då bara den bakre vägen, ej främre.

  Jag är ej immun då jag hade magsjuka i tidig barndom. Jag tror på handhygien och att ha skyddskläder vid omhändertagande av sjuka. Samt att jag tror på att stänga toalettlock innan spolning etc. Munskydd använder vi på jobbet vid smittrisk. Jättebra!

  Vitpepparkorn tog 6 stycken av personalen vid ett utbrott. Samtliga tog direkt ur samma burk utan handtvätt innan. Behöver jag säga att det inte kom många på jobbet dagen efter ? Om man tror på vitpeppar och tar på jobb etc är det nog bäst att skaffa varsin burk samt tvätta händerna innan man stoppar en massa korn i handen och tar. Själv tror jag ej på vitpeppar men om det gör att man känner så tryggare är det väl bra. Man får ju tro det man vill tro. ( Såvida ingen kan länka till att test gjorts att det verkligen är så att det fungerar vägrar jag tro )

Svar på tråden Vitpeppar vid magsjuka?
Logga in
Bli medlem