• Gummib­ollen
    Äldre 7 Nov 00:04
    53017 visningar
    514 svar
    514
    53017

    Till er som vill föda hemma; varför i all världen vill ni det?

    Jag tror inte att de som väljer att föda hemma är så blåögda vad gäller riskerna och de får ju information om det, en beredskap finns ju också säkert hos de barnmorskor som är med. De som vill föda hemma är ju också få. Jag vill personligen absolut inte föda hemma, men jag tycker att det är bra att man kan ordna det för de som vill när riskerna är relativt låga (som för omföderskor och vid normala graviditeter). Alla har inte positiva erfarenheter av sjukhus, alla förlossningar på sjukhus blir inte bra och jag tror inte heller att det är bra att medikalisera för mycket om allt är normalt.

    Jag tror att det är ett större problem att vi inte litar till vår kropp och vad vi kan klara av, utan lyder experter även när det känns fel. Vid min första graviditet, förlossning och under amningen var jag helt fascinerad av vad min kropp kunde åstadkomma, utan speciellt mycket inblandning och helt utan genrep

  • Gummib­ollen
    Äldre 7 Nov 00:55
    #13

    Såg i en annan tråd om förlossningsrädsla att någon överväger att helt enkelt låta bli att åka in för att slippa sjukhuset och då mörka värkarna för sin man tills det är försent. Då är det ju som sagt ändå bra att möjligheten till planerad hemförlossning med barnmorska finns som alternativ.

Svar på tråden Till er som vill föda hemma; varför i all världen vill ni det?