• Goya
  Äldre 11 nov 16:01
  9580 visningar
  40 svar
  40
  9580

  Är så fruktansvärt arg på min dotters lärare idag...

  Min dotter har börjat i sexårsverksamheten nu i höst.
  Det har gått relativt bra, hon var sjuk mycket i början men nu har hon acklimatiserat sig i klassen.
  För en och en halv månad sedan märkte jag att hon inte ville gå till skolan.
  Efter ett tag framkom det att en pojke i skolan, jagade henne och inte lyssnade på hennes nej när hon inte ville pussa honom. Han pussade henne och höll fast henne mot hennes vilja.

  Självklart pratade jag med hennes klassföreståndare och berättade varför hon inte ville gå till skolan och bad henne prata med pojken ifråga.
  Läraren sa att det var självklart att hon skulle prata med denna pojke, men att det var tveksamt om det skulle hjälpa eftersom han inte lyssnade.

  Det är som sagt en och en halv månad sedan. För två veckor sedan så såg jag att den här pojken försökte skrämma min dotter på skolgården. Hon klamrade sig fast vid min arm.

  Jag sa inte nåt för att jag tänkte att det ändå är på g att lärarna har tagit itu m problemet mm.

  Hursomhelst har hon inte velat gå till skolan efter det heller.
  Idag tyckte jag att det hade gått för långt. På morgonen pratade jag med hennes lärare och frågade hur det hade gått att prata med pojken ifråga.
  Fick ett snäsigt svar tillbaka

  "Nej, jag har inte pratat med honom ännu, men mig veterligen har inte han gjort någonting sen den dagen"

  Ok,men hur kommer det sig då att min dotter har mardrömmar om den aktuella pojken och fortfarande inte vill gå till skolan???

  "Jag har inte tid med det här just nu, för vi ska iväg" var det svar jag fick.

  På eftermiddagen när jag kom till skolan bemöttes jag otrevligt av fröknarna.
  Jag hämtade min dotters grejer, bland hennes saker låg en katalog med adresser och telenr till barnen på skolan.
  Kollade på min dotters namn och såg att de hade satt ut vårat nummer, ett nummer som är hemligt och som det stått obs! Hemligt obs! ända sen vi började i skolan.
  Nu har det numret skrivits i en katalog med vår adress och hennes uppgifter som gått ut till 500 hushåll.
  Helt värdelöst att ha kvar det abonnemanget. Tycker att de borde bekosta mitt nummerbyte, men vad ska man göra?

  Känner att jag bara bemöts som en jobbig förälder vad som än händer...

 • Svar på tråden Är så fruktansvärt arg på min dotters lärare idag...
 • Goya
  Äldre 11 nov 16:14
  #7

  Ja, jag får kontakta rektorn. Det är riktigt dåligt. Är så arg. På alla blanketter där man ska fylla i uppgifter till skolan har jag skrivit att numret är hemligt.

  Sen pratar skolans ledning så varmt och stolt om sin antimobbingplan och trivselregler. Nu kanske inte min dotter är rent mobbad, utan pojken gör saker som mer skulle betecknas som övergrepp, men det är minst lika illa. Mitt barns integritet är stark och hon pussar inte vem som helst. Vad ger det för signaler till henne, att hon ska finna sig i att bli pussad och fasthållen mot sin vilja???

  Är så arg att jag nästan gråter...

 • Goya
  Äldre 11 nov 16:54
  #9

  Precis. De borde tänka på debatten om tjejer som blir kallade för hora i skolan som vardagsmat. Jag menar, om det börjar redan i förskolan att en kvinnas nej inte spelar någon roll och att man inte behöver säga till en kille som gör så mot en tjej "för att han ändå inte lyssnar" så är det någonting som är riktigt fel i samhället!!!
  Skolans miljö är ju en direkt återspegling av samhällsklimatet, och hade jag vetat att klimatet på sexårsverksamheten var så hårt så hade jag låtit min lilla tjej gå på dagis ett år till.

 • Goya
  Äldre 12 nov 02:36
  #13

  Ja. Vi har diskuterat under kvällen här och kommit fram till att det vi ska göra är att skriva ett mejl till rektorn och studierektorn för att ta upp alla sakerna som hänt.
  Det står ju i skollagen att varje skola ska ha en antimobbningsplan och följa den.
  Den här skolan har trivselkontrakt som barnen fyller i. Sen får deras handlingar konsekvenser utifrån vilken gång i ordningen och hur grov handlingne är.
  (Första konsekvensen är samtal med eleven, inte ens det har utförts). Tack för alla svar, vi är på samma linje...

 • Goya
  Äldre 12 nov 12:37
  #27

  Tack för alla råd och inlägg.
  När det gäller skolbyte har vi självklart tänkt på det, men det är ju som sagt inte den som blir illa behandlad som ska behöva byta skola.

  Vi kommer som sagt börja med att kontakta rektorn, och om inte det hjälper eller ger konkreta resultat så kommer vi att driva ärendet vidare både till polis och skolstyrelse, eftersom de bryter mot sina egenskrivna regler.

  Att vi väljer att skriva ett mail är för att man då har svart på vitt vilken information som har utbytts. Men i mailet ska vi begära att få ett möte med rektorn. Grundläggande information ska däremot vara med i detta mail.

 • Goya
  Äldre 12 nov 19:13
  #28

  Har skickat mailet nu. Kommer nog att ta ett par dagar innan vi hör någonting.

 • Goya
  Äldre 12 nov 19:27
  #30

  Har ju skickat det både till rektorn och biträdande rektor så det borde inte missas. Har skrivit att vi i förlängningen kommer polisanmäla om de inte visar på konkreta åtgärder för att inte sånt ska hända igen. De borde reagera tycker man.

 • Goya
  Äldre 13 nov 17:27
  #31

  Jag fick respons på en gång nu på morgonen.
  Studierektorn ringde upp för att säga att de hade öppnat och läst mitt mail och de självklart skulle göra allt för att det skulle bli så bra som möjligt för alla.
  Sen fick jag mail från rektorn. Hon hade kontaktat antimobbningsgruppen och skulle ringa mig när alla inblandade parter var uppdaterade. Så himla skönt.
  Det var nog det bästa jag kunde göra. Att skriva ett mail menar jag. Då tappade inte jag bort fakta och de kan läsa det jag skrivit flera gånger om de har frågor.

Svar på tråden Är så fruktansvärt arg på min dotters lärare idag...
Logga in
Bli medlem