• Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Ja, här fortsätter vi att tjattra!

    Vi är ett gäng som hållit ihop sedan september 2005.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7
  • Skogsrå

    Förresten, för att förtydliga: det finns många olika varianter av Aspergers syndrom, med olika svårighetsgrad och olika tyngdpunkt i olika problemområden. J tillhör inte de svåraste graderna, men när man lever ihop blir det ändå väldigt tydligt att han inte funkar som de flesta andra när det gäller att planera, strukturera och kompromissa.

  • alexandr

    Skogsrå: Har faktiskt inte heller haft en tanke på att han inte brukar vara med(man är bra egocentrisk ibland verkar det som )

    Vad bra att han är öppen för att ta till sig förslag på strategier och tillvägagångssätt som kan underlätta vardagen.

    Håller med om att när man får barn så blir den andres personlighet tydligare på något sätt och sedan är det ju mer praktiska göromål hela tiden och andra krav, som gör att våra olika sätt att fungera på blir mer påtagliga.

    Jag tror att ärftligheten främst är mellan fäder och söner (är dock ej helt säker på detta).

    Igår bakade vi pepparkakor med en grannflicka i D`s ålder. Vi gör det varje år (eller rättare sagt sedan förra året, det lät som att vi hållit på i 30 år ). Det var jättetrevligt, blev mkt kristyr på pepparkakorna.

  • Catten28

    skogså, skönt som sagt att ni fått det på prent.

    imores vaknade olivia och var lite gnällig, hon ville inte äta morgonvälling och skrek när jag försökte ge henne smörgås. sen började hon bajsa diarre, och nu har hon bajsat 6ggr, har fått i henne ganska mkt vätskeersättning och lite välling. hon hade nästan 39 i temp och jag var osäker på om jag kunde ge alvedon då hon ätit så dåligt under dagen, men det gick bra enl vårdguiden, nu väntar vi bara på att hon ska kissa så vi inte behöver åka in med henne, men hon är lite piggare nu och orkade sitta uppe en stund, annars ligger hon mest i min famn och tittar på tv. hoppas att vi andra klarar oss, nu när det är så nära jul. Men vi spritar och sprita så det ska nog gå bra.


    alexandr, roligt med nya traditioner,


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
  • Ninis

    Elvira har varit lös i magen i en vecka nu. Men hon är inte magsjuk. Hon har en virusinfektion, har varit jätteförkyld, hostig, hes och feber. Förkylningen kan ju sätta sig i magen på små barn. Hon är mycket piggare nu, men magen är fortfarande lös.

    På Englas dagis går det magsjuka. Det är inte många som är drabbade på henens avdelning, men på småbarnsavdelningarna som ligger i stora huset. På måndag var det meningen att Engla skulle vara på dagis, men nu vågar jag inte låta henne gå dit eftersom de slår ihop avdelningarna under klämdagarna vid jul och nyår.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Catten,
    Elivira bajsar mellan 4-6 ggr per dag nu när hon är lös i magen. Hon vaknar t o m en gång på natten och bajsar. Normalt bajsar hon en blöja om dagen.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    singhis, jag misstänker att det är samma med olivia, men man vill ta det säkra före det osäkra, så vi har avbokat en brunch vi skulle på imorgon, OM det smittar vill man ju inte att någon annan ska få det.

    vi har fått i Olivia både välling och vätskeersättning. nu sitter hon i sin stol och knaprar på ett kex. e gnällig och hängig. feber är kvar, men det verkar gå åt rätt håll. men hon har bajsat tre vattenbajsar. kommer ihåg att john hade såhär när han var runt året och han bajsade vatten i typ en vecka.


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
  • Skogsrå

    Nu har vi varit och köpt julgran på Plantagen. Hade först tänkt köpa här hemma, men de kostade 500-550 kr här och den vi köpte kostade 259 kr! Liiite skillnad.
    Vi ska klä den redan i e m, för Minna ska åka till farmor o farfar måndag förmiddag och stanna till tisdag eftermiddag.

  • Ninis

    Vi köpte oxå vår på Plantagen i går. Det blev en kungsgran för 259 kr.


    Köttbullarna (GI-recept) fixade jag i morse, i morgon ska vi klä granen, på måndag ska jag baka Hollywoodtryfflar (GI-recept), på tisdag griljera skinkan och fixa chokladmousse (GI-recept) och på självaste julafton ska jag fixa revbensspjällen och en ostgratinerad blomkål (istället för jansson).

    Catten,
    Här är det inget vattenbajs, utan lös gul gegga som luktar skunk!


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Morrn morrn!

    Ingen magsjuka här, så vi borde ha klarat oss! Det har ju gått tre dagar nu sen Engla var på dagis senast. Flera av Englas dagiskompisar har insjuknat under  torsdagen, fredagen och lördagen.

    I natt är första natten på en vecka som Elvira inte har bajsat. Och det har inte kommit något på morgonen heller, så jag antar att hennes mage har blivit normal igen. Hon åt jättemycket gröt till frukost.

    Om två timmar ska vi åka till stallet för Engla ska rida.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    Olivia bajsade hur många gånger som helst igår, två av gångerna bajsade hon ner både henne och mig, tvättmaskinen har gått varm här hemma.
    Hon var piggare till och från. Pratade med vårdguiden och de sa att vi ska ge stoppande så nu är det blåbär och morotspure som gäller, hon har även ätit välling och bara bajsat en gång idag, så det kanske går åt rätt håll. hoppas det. tycker så synd om henne.
    Hon har mest ojjat sig och veta sitta i mitt knä sen i fredags.

    skogsrå, mysigt med riktig gran, vi har en i plast som john själv klätt, han är mäkta stålt så jag vill inte ändra om så det mesta hänger på samma gren


    singhis, roligt att Engla rider.


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7