• Förhoppningar

    Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7

    Livet är inte rättvist...
    Här samlas vi som förlorat våra älskade små och som nu kämpar för att få syskon till dem. Vi har av olika anledningar svårt att bli gravida och sorgen över det förlorade barnet blandas med sorgen över barnlösheten.

    Det är hemskt att se hur många vi är som är "dubbelt drabbade" på detta sätt och det enda positiva är att vi inte är ensamma i vår kamp! Här samlas vi för att dela med- och motgångar.

    Varmt välkommen!

    ...alla ni som kämpar och ni som äntligen har lyckats.

    Våra gamla trådar;
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m26463287.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m29386988.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m32881987.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m35424384.html

  • Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7
  • Förhoppningar

    Tog mig friheten att skapa en ny tråd då den gamla stängts.

    Ville ju så klart berätta att jag numera är ruvare av två små embryon. Hoppas så att något av dem vill stanna. Maken är övertygad att vi kommer att få tvillingar igen. Själv vågar jag inte ens tänka tanken. Jag tänker bara att jag ska ruva i 2 veckor och få ett + på stickan.
    Överstimulerad är jag också. 29 äggblåsor som punkterats och nu vätskefylls. Svullen, öm, illamående och snurrig i huvudet. Beordrad vila och vätska. Hur lätt det nu är att vila med en 2-åring då maken har maginfluensa. Mitt stora mål är att själv slippa maginfluensa. Så det går åt mycket handsprit och vitpepparkorn just nu.
    Håll tummarna för mig!

  • esmeralda76

    Det känns som om det börjar vara dags att smyga över till denna tråd.
    Lite info ommig: vi förlorade vår son i v. 39 för drygt ett år sedan. Efter det blev jag gravid nästan direkt men fick mf i v. 10.
    Nu verkar det vara hopplöst att bli gravid igen. Vi borde kanske bli utredda men jag vet inte vart jag ska vända mig. Vore tacksam om någon har något tips. Vi har dessutom flyttat under senaste året till en helt annan ort och har ingen kontakt med gamla läkaren längre.

    Förhoppningar: Åh vad roligt. Hoppas att båda boar in sig ordentligt. Håller tummarna för er och hoppas att du slipper åka på magsjuka nu.

  • Meryl

    Hej!
    Kikar in och lämnar ett avtryck i nya tråden! Tack Förhoppningar för att du fixade den!
    Jag håller tummarna stenhårt för att du ska ruva lyckligt (eller hur man ska skriva) och att allt ska gå vägen!

    esmeralda76, välkommen! Jag smög in här för några dagar sedan!
    Tänkte på det du frågade. Vi är utredda (fertilitetsutredning) på en privat klinik, vi vände oss tid för att jag "fick panik" och ville bli utredd fort och inte behöva "bråka" med nån och stå i kö länge för att bli utredd. Det var lugnande för själen att få snabb hjälp!
    Men nu har vi vänt oss till vår läkare i den offentliga sjukvården och bett henne skriva remiss för IVF, så vi väntar på det nu (och ska då säkerligen inte behöva göra om hela utredningen..). Vet inte vart du bor men i storstäderna finns ju flera fertilitetskliniker. Då får gärna inboxa mig om du har mer frågor eller vill ha utförligare svar!

    kram till alla!


    Jag har haft en ängel i min famn
  • Meryl

    Puffar lite för tråden så den inte hamnar så långt bak i listan!
    kram alla!


    Jag har haft en ängel i min famn
  • Förhoppningar

    RD 3 idag. Jaha, det är nu och nmågra dagar fram över som embryot ska till att fästa då. Hoppas, hoppas, hoppas...
    Försöker att inte känna efter. Men det är svårt att inte komma ihåg vilken dag det är...
    Jag är dock stolt över mig själv att jag inte har något gravtest hemma. På så sätt kan jag bara inte tjuvtesta!

    Hur mår ni andra?

  • Amis

    kikar in och skickar värmande kramar till alla i detta kalla väder. Förhoppningar: hoppas de kommande dagarna går fort och att testet visar ett STORT PLUSS.
    själv väntar jag ivrigt på besöket nästa vecka. Försöker läsa på så mycket som möjligt så jag är förbredd. Hamnade på en amerikansk sida som skrev att det är viktigt att läkare gör ett slags "testinsättning" för att mäta hur djup livmodern är och därmed kunna placera embryot rätt. Vad säger ni om detta? Görs någo sånt i Sverige och har det någon betydelse?

  • Förhoppningar

    Min läkare gjorde det sist vid ET. Fick tom se allt på en TV-skärm. En skärm för det läkaren ser via VUL och en skärm som visar labbets mikroskop. Häftigt!
    Efter ET gjorde han även VUL för att se så att äggen var på sätt ställe.

  • Amis

    Förhoppningar: Är det rutin att göra så? Gjorde läkaren det på eget initiativ eller bad du om det? Tror du att man kan be dem göra det?

  • Förhoppningar

    Jag bad inte om det. Så jag förutsätter att det är rutin på den kliniken jag går på. Fråga din läkare nästa gång om det är rutin att göra så på den kliniken. Det är ju viktigt att få prata om sina tankar, funderingar och att få ställa sina frågor.

  • Amis

    förhoppningar; får jag fråga om du gör IVF privat eller via landsting? Jag undrar för jag har läst att här på SU göteborg för man bara tillbaka ETT ägg för att undvika tvillinggraviditet. Kan man ändå välja om vill ha tillbaka 2 ägg eller har varje sjukhus sina rutiner?
    Hur känner du dig?

Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7