Inlägg från: Mirme |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    "Augusti 2006-mammorna"

    Jag har hittat hit, tack Nivde!

    JObbigt med borttappade julsaker jag har inte orkat dra fram vår lilla låda ännu men snart så skall vi nog göra det, är ju trevligt med lite extra ljus! Fast jag har en son som gärna släcker och tänder alla lampor hela dagen så vi får hänga dem högt tror jag...

    Så söt Edith är, såg ju massor med fina kort på henne och storebror!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hmm tror det hängde med från förra tråden...om det inte finns någon som går runt med hemligheter för oss...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej allihopa,

    för er som kan så är ni hjärtligt välkomna hit på en liten GLÖGG- och BLINGOVISNING på torsdag kl 10,30. Mycket informellt, mest glögg tror jag och lite pepparkakor om man vill (barnen ska baka så de ätes på egen risk ) Skoj om någon har möjlighet att komma!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nygge: Stackars August då, ny på ett ställe och så blir det så tokigt! Synd att det inte passade imorgon, får bli en annan gång. Annars är naturligtvis även August välkommen om det passar bättre för er. Adam kommer dock inte att vara hemma, men leksaker finns!

    Puss: Vi ses! Vet faktistk inte om det blir så många men annars får väl vi sitta och dricka glögg

    Tinsa: Tänkte också på det där med dåliga mammasamvetet. Någonstans så tror jag att hur man än gör så är det alltid något man tror att man kunnat göra bättre, eller så har alltid omgivningen fina kommentarer om hur man skulle gjort...det blir liksom aldrig helt bra. Men det är kankse så att vi som oroar oss ändå gör så mycket för våra barn att de mår väldigt bra. Jag tror att det skulle vara mycket värre om man hela tiden levde i tron att "allt är bra", det dåliga samvetet har du nog bara för att du är en bra mamma! När jag fick mitt första barn sa min mamma lite kryptiskt, du kommer du vara orolig resten av livet, eller nått sånt...

    Nu kallar E, mat igen?

  • Anonym (Kaffedraken)

    tigge: vilken dramatik! Det var en tuff start men skönt att höra att det verkar gå bra för er nu. Kram till er!

    Mallan: Skoj att höra ifrån er ibland!

    Jag måste få tag på en kombinerad inflyttnings- och bröllopspresent till på söndag, och jag har ingen aning om var jag ens skall börja leta! Är det någon som har ett suveränt påhittigt förslag???

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nivde, så lång han måste vara! Annars har jag en pepparkaksdräkt i stl 122/128

    Jag äter gärna lunch på torsdag!

    Snart ska vi iväg på luciafirande på dagis, ska bli så skoj att få se de söta små tomtenissarna och luciorna! Måste tipsa om världens läckraste tomteluva hos Sweetie Pie, i röd velour från Villervalla, så läcker och fungerar som mössa resten av året!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej alla, Nivde vilket svårt beslut att behöva ta så fort! Jag tror dock att man helst av allt skall gå efter var barnet har det bäst idag, det måste ju vara viktigare än att de ska få kompisar i närheten för framtiden.

    Men sen...om vi då förutsätter att E har det lika bra på båda ställena...ja jag har ju lite erfarenhet av stan och landet när det gäller skolstart, När S började på Vaksalaskolan så kom barnen från alla olika dagis runt om i stan så där hade det absolut ingen betydelse var man gått tidigare, de fick jobba ihop en grupp av barn från olika ställen. Men när S däremot började i Bälingeskolan så upptäckte vi ju att här var det helt annourlunda, här hade många av barnen gått tillsammans ändå sedan de var små på dagis och ja kände varandra på ett annat sätt. Om du tycker att det känns viktigt för skolstarten så tycker jag du skall fråga på den blivande skolan hur det är där och var barnen brukar komma ifrån för det är nog väldigt olika på olika ställen.

    Sen kan jag ju förstå att det finns andra fördelar också med att ha nära, närmare, ni kanske lär känna fler familjer i området, och om man eventuellt skall vara föräldraledig för syskon längre fram så är det nog skönt att ha E nära hemmet....men huvudsaken tycker jag iaf är att han mår bra där han är idag!

  • Anonym (Kaffedraken)

    ok jag måste ju också då...ang vårdnadsbidraget...

    I alla tider har det funnits människor som har valt bort dagis och istället valt att vara hemma med sina barn, och jag tror inte alltid att det varit höginkomsttagare, jag tycker det är positivt att dessa människor uppmärksammas och får en slant för det jobb de gör samt den besparing de ger kommunen då de inte belastar en förskoleplats, utan att den istället blir ledig till någon annan som behöver den.

    Men jag tycker vårdnadsbidraget är för lågt, för det vore underbart om alla som skulle vilja vara hemma med sina barn istället kunde få vara detta! (sen vad det skulle kosta samhället är en annan sak)För jag förstår att alla tyvärr inte har den möjligheten ekonomiskt.

    Sen så måsta jag vara lite elak och skriva att det nån stans ändå handlar om prioriteringar, vi har levt på ett studiebidrag med ett barn och överlevt, vi levde trångt, handlade begagnat osv, men vi klarade oss. Sen så betyder inte det att jag skulle välja det livet idag för att kunna vara hemma med mina barn, men möjligheten finns...men jag är nog inte beredd att leva så igen trots allt...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Tinsa: Ja men visst var det lite så jag menade, att visst jag skulle säkert kunna prioritera så att vi skulle kunna ha råd att vara hemma men jag är inte beredd att göra det idag, för jag är inte beredd att sätta mig i en tvåa med kokvrå på 46kvm med tre barn, strunta i bil osv (och detta var i Stockholm! så det måste inte vara i norrland), jag är inte beredd att göra de prioriteringar idag som skulle krävas, helt enkelt för att jag blivit för "bortskämd" med den livsstil som vi har idag, och då lever vi ju ändå väldigt "medel". Men iaf vi har väl hela tiden lyckats öka våra kostnader, från att leva på ett studiebidrag till att sitta med hus, bil etc, och det är mycket lättare att lägga till något än att faktiskt prioritera bort något som man vant sig vid...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Men hmm alltså jag känner folk som faktiskt har prioriterat bort mycket för att få vara med barnen (och då menar jag inte dig Puss ) så jag menar att det går. Men sen är det säkert så att det är olika sorters folk som väljer vårdnadsbidraget.

    Äsch, jag tycker sånt här är roligt att diskutera, skoj med så många som tycker till! Tänk att prat om "pengar" alltid får igång folk

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"