• Äldre 1 Dec 10:06
    12030 visningar
    487 svar
    487
    12030

    "Augusti 2006-mammorna"

    Jag kommer absolut se till att båda barnen är trygga innan vi lämnar, men efter vad jag sett hittills (på öf etc) så brukar de inte bli ledsna av att vi går. Sen har ju jag ett jobb där jag jobbar när jag vill. Jag kan tex åka till jobbet nån timme och komma direkt när de ringer om det behövs.

    Både Albin och Emma är väldigt självgående och hemma leker de ofta helt själva. Kommer nog satsa på en ganska snabb inskolning men sakta ner om vi märker att det behövs.

  • Äldre 1 Dec 18:57
    #6

    Måste fråga nu när jag läste ts ordentligt. Vem ska ha barn nu??? Har vi nån gravid kvar som jag missat?

  • Äldre 1 Dec 21:33
    #10

    Sara: Vad roligt att höra hur de leker. Albin vill hela tiden att han och Emma ska leka med ett bolltorn de har som Emma lekte med jämnt förra veckan. Han ger henne en boll nu och vill ju att hon ska släppa den i tornet. Hon rullar iväg den för hon vill hellre leka med annat och han blir arg.

    Vår förskola är tydligen nyöppnad. Enligt vad den ansvariga sa hade de börjat med sån ny 3-dagarsinskolning som tydligen brukar funka bra. Föräldern är med hela tiden i 3 dagar och barnet behöver inte hålla koll för föräldern försvinner inte. Sedan ska tydligen barnet vara trygg i att vara där. Får väl se hur det går. Hela januari ska Daniel jobba varannan vecka och då bara eftermiddagspass (12-21). De veckorna han jobbar ska jag jobba förmiddagar, så mkt det går hemifrån och resten från jobbet. De veckor han är ledig jobbar jag heltid. Blir nog bra och det är ju bara för en månad.

    Båda barnen har tagit stora kliv i utvecklingen nu. Albin pratar 2 och 3 ordsmeningar. Många saker är stora och mycket händer ute (det är natt, regnar, snöar). Emma har sagt två 2-ordsmeningar redan: Sitta där och titta där. Jätteroligt. Hon har också upptäckt vijan och säger nej och skakar på huvudet ordentligt.

    Nu ska jag sova här så jag orkar jobba imorgon.

  • Äldre 2 Dec 11:06
    #14

    Nygge: Skrattar lite igenkännande, vad jobbigt! Vår första natt när vi kom hem från bb var så. Fast du får då lägga till en timmes madrasssovning för maken bredvid Albin säng samt 2 timmar för mig och Emma på soffan. Var efter den natten som vi blev hårdare mot Albin på nätterna, efter det har han bara sovit hos oss en natt (när vi var i Lund).

  • Äldre 8 Dec 21:48
    #29

    Albin och Emma är så roliga nu...

    Emma har börjat göra ett så roligt ljud varje gång vi säger gosa. Kom på igår att hon hör kossa och råmar ilsket

    Sjöng för Albin vid pyjamasbyte igår, om granen som står grön och grann i stugan. Och nu säger han "granen i tvättstugan" och springer mellan gran och tvättstuga Jätteroligt! Inte lätt när man inte vet vad stuga är...

    En mindre rolig grej är att han börjat trycka ner Emmas huvud i golvet när hon kryper och de leker. Igår tryckte han ner hennes huvud i sängen i lekrummet och allt vi hörde var kvävda skrik... Inte roligt alls.

    Albin har bytt till växa-säng. Hittade två vikare på blocket. Emma får dock vänta ett tag till. Han ligger oftast kvar på kvällarna och om han kliver ur är det bara en gång vi behöver gå dit än så länge. Han ser så stor ut i sin nya säng. Dock har han helt slutat sova middag, han stannar inte kvar i sängen. Men idag när han var riktigt trött och bara hyssade så la Daniel honom i Emmas säng och då sov han en stund. Man skulle nog behöva stå utanför hans rum och lägga honom igen och igen tills han somnar, men Daniel kan ju inte det när han är ensam med båda barnen och oftast behöver han ju inte sova alls.

    Nygge: vad hemskt! Undrar som de andra vad föräldrarna sa? Jag skulle gärna luncha, vilken dag som helst denna vecka utom onsdag.

  • Äldre 11 Dec 08:13
    #35

    Anna: Vi har en tomtedräkt i strl 86 tror jag. Dock ska Albin ha den nu på fredag. Jag ska in till stan på söndag för att jobba lite så kanske vi kan ses för att lämna över den då?

    Har gjort ett schema över vad jag behöver göra för att få igång batterier på alla prover för en artikel före jul. Så nu blir det en hel del jobb. Om allt går som det ska kan jag lyckas få igång det sista sent fredagen den 19. Annars blir vi kvar i U-a över den helgen också så lite back-up har jag.

    På lördag ska vi på fest! En kompis och hennes tjej har ställt upp som barnvakt! Vi kommer lägga Emma innan vi åker och Albin lägger dem. Sen behöver de ju bara vara hemma hos oss. Ska bli så himla kul!

    Igår kom jag hem kl 17, så åt vi. Och sen var Albin å himla trött så vi la honom... Kvart i 6 låg han och Emma la vi halv 7. När jag åkte imorse kl 7.15 sov de fortfarande. Konstiga kids!

    Mallan: Vad roligt att höra från dig!

  • Äldre 11 Dec 08:22
    #36

    Årets julkort ligger nu i bildgalleriet (där Anna också kan kolla in tomtedressen)

  • Äldre 13 Dec 14:06
    #45

    Anna: Vet precis hur du menar. Att få reda på 1 månad innan att våra barn får plats från den 19 är så dåligt! Jag känner mig nervös då vi fått ta grisen i säcken helt. Avdelningen öppnar den 19 och det finns ingen möjlighet att se lokalerna förrän veckan innan och nån stämning eller rutiner finns det inte att se alls. Hoppas dock att det blir bra.

    Daniel hjälper kompisar att flytta idag. Jag och barnen har tagit en promenad då vi plockade lite granris. Gjorde världens fulaste krans av de som jag inte vet vad jag ska göra av. Sen har jag bakat en mjuk pepparkaka och försökt få barnen att sova (det gör de inte). Albin har iaf legat i sin säng en stund och vilat...

    Ikväll har vi barnvakt och ska på fest. jag tog migränmedicin imorse och kommer nog inte drick ngt vin, men det ska bli kul ändå!

  • Äldre 14 Dec 15:03
    #48

    Anna: Om ni inte hittat tomtedräkt än och kan ta er till ica maxi så sälde de ut där för 25 spänn idag!

  • Äldre 14 Dec 20:19
    #55

    Vårdnadsbidraget: Vi skulle inte klara oss på de pengarna man får någon längre tid (nån månad skulle funka), men det beror ju på huset. Om vi flyttade till hyreslägenhet skulle det kanske gå. Har vänner som bor i br (en 3a) och de har samma månadskostnad som oss. Tycker dock att vårdnadsbidraget är bra, för de som vill och kan.

    Sara: Tror att vissa börjar den 19 och vissa den 29. Om det är mer uppdelat än så vet jag inte. Tror dock också att det kan bli bra. Det ligger ju fint bredvid skogen och lokalerna kommer vara fräscha.

    Har fått jobba lite idag och väl hemma igen har jag fått laga mat och ta hand om kidsen. Daniel är sjuk. Enligt min plan måste jag dock jobba varje dag fram till minst fredag för att få ihop det. Hoppas han känner sig så ok imorgon att han orkar en stund iaf. Har en hel del kvällsgöra denna vecka (labrapporter och undervisningsförberedelser som jag gärna gör hemma när barnen sover) så jag hoppas att det bli korta dagar på jobbet.

    Igår gick det sådär. Vi åkte innan Emma sov för hon verkade så nöjd med barnvakterna samt väldigt pigg. Var dumt dock. De hade problem att få henne att sova. Albin hade somnat på en gång, men Emma hade bara gallskrikit. Till slut hade ena barnvakten satt sig brevid Emmas säng och väntat ut henne och slutligen hade hon tagit nappen och lagt sig ner och somnat. Jag tycker mig dock ha märkt idag att Emma varit lite kramigare och oroligare. Kan nog bli så att Emma får vara med min mamma när vi ska på kryssning den 29. Är tänkt att båda ska vara hos min bror men de kommer träffa min mamma massor innan så kanske det är bättre för Emma. Svårt.

    Var hur som väldigt trevligt med fest. Massor med god mat och trevligt sällskap till bordet hade vi. Åkte hem vid 1 för man vet ju ändå att man ska upp halvitidigt dagen efter. De sov iaf till 9 så när vi klev upp hade barnvakterna redan varit vakna en hel timme

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"