• Nivde

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Fortsättningstråd nr. 9 för oss som blev föräldrar i "augusti" (juli/augusti & september) år 2006 och bor i och runt Uppsala!

    Vardagen susar förbi och vi försöker hänga med så gott det går. Vi har nu följts åt sedan i början av år 2006 och håller fortfarande kontakten och träffas så ofta vi bara kan. Nästan alla barn har nu passerat 2 års strecket och börjar komma in i den "fina" trotsåldern. Många av oss har blivit flerbarnsföräldrar och fler blir det nu under hösten och vintern.

    Önskar er alla en riktigt skön jul, med snö utanför dörren, mysiga hemmakvällar och tända ljus!

    /Annapanna

    Våra älskade 2006-åringar:
    11/5 (BF 14/8) IssaPissa, sonen Albin - 631 g, 31 cm
    9/7 (BF 15/8) mallan75, döttrarna Maja - 2090 g, 46 cm & Emma - 1910 g, 44 cm
    12/7 (BF 13/8) ansis, sonen Edvin - 2820 g, 47 cm
    20/7 (BF 30/7) bambigirl, sonen Albin - 3430 g, 49 cm
    28/7 (BF 1/8) Fiken, sonen Ludwig - 3135 g, 51 cm
    30/7 (BF 15/8) Fru Fenomena, dottern Alma - 3420 g, 52 cm
    30/7 (BF 28/7) tigge, sonen Viggo - 3380 g, 51 cm
    9/8 (BF 7/8) Kalorina, sonen Vidar - 3150 g, 51 cm
    17/8 (BF 5/8) getingmidja, dottern Leonella - 4730 g, 55 cm
    20/8 (BF 17/8) Tinsa, dottern Agnes - 3980 g, 51 cm
    21/8 (BF 18/8) puss, sonen Axel - 3505 g, 53 cm
    24/8 (BF 12/8) Nygge, sonen August - 3330 g, 51 cm
    25/8 (BF 7/9) Glad06, sonen Henning - 2970 g, 48 cm
    1/9 (BF 17/8) Mirme, sonen Adam - 3820 g, 52 cm
    2/9 (BF 22/8) ellen, sonen Samuel - 3600 g, 54 cm


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"
  • Nivde

    Jag fick en stav med namnen ingraverade i födelsedagspresent.
    (Önskat ganska så specifikt. "Vi" handlade på www.solx.se. De var jättebra att ha att göra med.)


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Mirme

    Hej allihopa,

    för er som kan så är ni hjärtligt välkomna hit på en liten GLÖGG- och BLINGOVISNING på torsdag kl 10,30. Mycket informellt, mest glögg tror jag och lite pepparkakor om man vill (barnen ska baka så de ätes på egen risk ) Skoj om någon har möjlighet att komma!

  • Nygge

    Mirme: Hade varit trevligt, men August har bara halvdag på fsk på torsdagar så det blir för tajt för oss.

    Överlevde första veckan ensam med något förstånd i behåll; åtminstone i slutet av veckan då mannen ansvarade för läggningen av bebisen. Måste be om ursäkt för att jag sa att jag gärna fikade/lunchade och sedan inte orkade styra upp något. Jag gör gärna ett nytt försök

    Med stora pojekn har det varit lite si och så på sistone. Fortfarande har han stora probelm med förstoppning, trots lactulos. I januari har vi fått tid på Samariterhemmet för kontroll hos barnläkare.

    I fredags lyckades vi efter många om och men ta oss till förskolan i Tunabergskyrkan. Det var ganska bra med rejäl sångstund. Sedan var det dock helt hemskt för August blev nedslagen av en lite större, uppenbarligen helt galen kille. Jag satt en bra bit ifrån med ryggen till men det kommer att dröja länge innan bilden av hur August ligger platt på rygg, passiv och skrikande med den andra killen sittandes på magen och dunkar honom i bröstet försvinner från näthinnan. Jag har sällan varit så chockad som då, och sällan så nära att slå både barn och förälder heller för den delen ... Den killens beteende var verkligen låångt utanför det jag kan acceptera på en öppen förskola, och jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska agera om jag någonsin ser den familjen igen.

    Som om inte det vore nog har August fått höstblåsor. Han lider inte vansinnigt mycket av dem, men har haft lite svårt att gå eftersom det har gjort ont under fötterna.

    Trots allt jobbigt är han lika fantastisk (och ibland fantastsiskt jobbig ) som vanligt, och favoritleksaken den senaste veckan är ett rätt naturtroget plastägg, som han bär omkring på och köper och kokar och steker och bjuder på mest hela tiden

  • puss

    nygge, gott med ägg
    men vad sa pojkens föräldrar på förskolan? urs va läskigt

  • puss

    nygge igen - vi har tagit bort fibervälling, om A nu käkar det, och komjölkprotein. dessutom stoppar vi i honom stora mängder movicol. det blir bättre för oss. hoppas ni får bra läkare på samariten!

  • Kalorina

    Nygge: Vad sa pojkens förälder??!! Jag förstår att du blev chockad!
    Skönt att du överlevde första veckan. Inte för att det är någon tröst men även om det inte löser sig med sömnen i första taget så vänjer man sig, det går att överleva på lite sömn, det är värst i början. Jag har fortfarande kvar mina barn och mannen har jag inte kört bort heller;)

    Tinsa: Dåligt samvete verkar höra ihop med moderskapet. Varför tycker vi aldrig att det vi gör räcker?? Pappor verkar ta det mesta mer med ro och acceptera läget.

    Mirme: Vi har Luciafest på dagis på torsdag men till våren låter intressant!

    Angående jul klappar så får maken ingenting! Det är han värd:) Skämt åsido, vi ger bara barnen julklappar och fotokalendrar till Mor och Farföräldrarna. Vi brukar lägga pengarna på att göra någonting tillsammans istället.

    Vidar pratar så mycket, tom i sömnen! Efter fighten vid tandborstningen ikväll sa han "tack så mycket för att du hjälpte mig borsta tänderna" Lite lustigt eftersom jag i princip fick bända upp munnen på honom.
    Hedda följer honom som en hund överallt. Hon kryper nu och då är det ju ännu lättare att jaga honom. Hon har inte fått några tänder än men vill iallafall äta det Vidar äter och hon tycker burkmaten är blä!

  • bambigirl

    Albin och Emma är så roliga nu...

    Emma har börjat göra ett så roligt ljud varje gång vi säger gosa. Kom på igår att hon hör kossa och råmar ilsket

    Sjöng för Albin vid pyjamasbyte igår, om granen som står grön och grann i stugan. Och nu säger han "granen i tvättstugan" och springer mellan gran och tvättstuga Jätteroligt! Inte lätt när man inte vet vad stuga är...

    En mindre rolig grej är att han börjat trycka ner Emmas huvud i golvet när hon kryper och de leker. Igår tryckte han ner hennes huvud i sängen i lekrummet och allt vi hörde var kvävda skrik... Inte roligt alls.

    Albin har bytt till växa-säng. Hittade två vikare på blocket. Emma får dock vänta ett tag till. Han ligger oftast kvar på kvällarna och om han kliver ur är det bara en gång vi behöver gå dit än så länge. Han ser så stor ut i sin nya säng. Dock har han helt slutat sova middag, han stannar inte kvar i sängen. Men idag när han var riktigt trött och bara hyssade så la Daniel honom i Emmas säng och då sov han en stund. Man skulle nog behöva stå utanför hans rum och lägga honom igen och igen tills han somnar, men Daniel kan ju inte det när han är ensam med båda barnen och oftast behöver han ju inte sova alls.

    Nygge: vad hemskt! Undrar som de andra vad föräldrarna sa? Jag skulle gärna luncha, vilken dag som helst denna vecka utom onsdag.

  • Nygge

    puss: Intressant att höra hur ni behandlar stackars A:s mage. Vi har funderat över fibrernas vara eller inte vara, och hur mycket vätska som behövs för att de inte ska bidra till förstoppningen. Problemet med förstoppning uppkom för snart ett år sedan då vi introducerade drickmjölk. Nu får han bara 1/2 glas/dagisdag till lunchen eftersom alla andra dricker mjölk då, och han tycker det är sååå gott, men självklart har vi funderat på hur mycket det bidrar. Ska bli intressant att se vad de säger på Samariterhemmet i alla fall.

    Angående galna pojkens föräldrar: tror att det bara var mamman där och hon var nog rätt chockad också. Hon sa inte så mycket själv, utan försöktef å sin son att be om förlåtelse (vilket han naturligtvis inte gjorde utan skrattade i stället ...) Sedan gick de rätt snabbt därifrån.

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"