• Anonym (Kaffedraken)

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Fortsättningstråd nr. 9 för oss som blev föräldrar i "augusti" (juli/augusti & september) år 2006 och bor i och runt Uppsala!

    Vardagen susar förbi och vi försöker hänga med så gott det går. Vi har nu följts åt sedan i början av år 2006 och håller fortfarande kontakten och träffas så ofta vi bara kan. Nästan alla barn har nu passerat 2 års strecket och börjar komma in i den "fina" trotsåldern. Många av oss har blivit flerbarnsföräldrar och fler blir det nu under hösten och vintern.

    Önskar er alla en riktigt skön jul, med snö utanför dörren, mysiga hemmakvällar och tända ljus!

    /Annapanna

    Våra älskade 2006-åringar:
    11/5 (BF 14/8) IssaPissa, sonen Albin - 631 g, 31 cm
    9/7 (BF 15/8) mallan75, döttrarna Maja - 2090 g, 46 cm & Emma - 1910 g, 44 cm
    12/7 (BF 13/8) ansis, sonen Edvin - 2820 g, 47 cm
    20/7 (BF 30/7) bambigirl, sonen Albin - 3430 g, 49 cm
    28/7 (BF 1/8) Fiken, sonen Ludwig - 3135 g, 51 cm
    30/7 (BF 15/8) Fru Fenomena, dottern Alma - 3420 g, 52 cm
    30/7 (BF 28/7) tigge, sonen Viggo - 3380 g, 51 cm
    9/8 (BF 7/8) Kalorina, sonen Vidar - 3150 g, 51 cm
    17/8 (BF 5/8) getingmidja, dottern Leonella - 4730 g, 55 cm
    20/8 (BF 17/8) Tinsa, dottern Agnes - 3980 g, 51 cm
    21/8 (BF 18/8) puss, sonen Axel - 3505 g, 53 cm
    24/8 (BF 12/8) Nygge, sonen August - 3330 g, 51 cm
    25/8 (BF 7/9) Glad06, sonen Henning - 2970 g, 48 cm
    1/9 (BF 17/8) Mirme, sonen Adam - 3820 g, 52 cm
    2/9 (BF 22/8) ellen, sonen Samuel - 3600 g, 54 cm


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag vet, Nivde... Tänkte på det direkt när du skrev att det inte blev något - äsch, det hade ju varit kanon. Hoppas hoppas på nästa månad!!!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hejhopp!

    Här har vi återigen haft en hemsk nattning (efter att ha haft några riktigt bra).
    Till slut kände jag sådan frustration att jag stampade i golvet som en annan fem-åring. Det jobbiga är att Edvin har blivit utåtagerande mot oss och sig själv, mest sig själv. Det är hemskt att se. I morse rev han sig ordentligt runt vänster öga. Gråter Nu undrar jag om det helt enkelt är åldern eller om det har något att göra med nya förskolan. Jag vet att Staffan är känd i sin släkt som barnet med det fruktansvärda tempramentet, vilket man inte direkt kan tro nu. Så, något bra tips på hur jag kan försöka ta reda på om det helt enkel är en period just nu eller om det är något med förskolan.
    Jag pratade med barnskötaren idag och berättade om det och så är han inte där. När han inte får som han vill lägger han sig på golvet och surar. Men även det är ganska nytt. Så uppförde han sig aldrig på gamla förskolan.
    Jag tog upp det hela med Staffan i förmiddags men han ville inte ens se nya förskolan som minsta orsak till Edvins utbrott.

    Hoppas att ni andra har haft en bra kväll.

    Ida: KRYA PÅ DIG och jag hoppas att din familj mår bättre nu!

    Linda och Sofia: Har ni återhämtat er nu från all magsjuka?


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Anonym (Kaffedraken)

    Anna: Agnes har haft hemskt humör de sista veckorna, och får raseriutbrott utan att vi inte ens förstår varför. Det har blivit lite bättre nu sen hon blev frisk, men det är fortfarande inte vår "vanliga" glada tjej. Hon skriker att hon inte tycker om oss, ligger och sparkar på golvet och slänger grejer omkring sig. Hon blir arg på dagis också. Jag hade hoppats att kommunikationen skulle gå smidigare nu när hon kan prata, men när hon bara skriker "NEJ!" som svar på alla frågor blir det inte mycket till kommunikation. Tänker att det kan vara så för Edvin att förskolebytet kan ha triggat något som ändå skulle ha kommit förr eller senare i en eller annan form. De närmar sig ju treårsdagen med stormsteg och då "ska" de ju vara mitt uppe i en utvecklingskris nu. Fast lätt är det ju inte.... Mitt hjärta brister lite varje gång hon gråter och vägrar att bli tröstad för att hon samtidigt är arg

  • Anonym (Kaffedraken)

    Anna: Tack.

    Kräktes sista gången runt 1. Har tom kunnat äta ett par rostade med smör nu ikväll och orkat duscha. Annars har jag mest legat hela dagen och Daniel har haft hand om kidsen. Dyr vecka det här med 2 karensdagar och resten 80% lön. Får se om jag orkar ta hand om barnen ensam imorgon och Daniel kan jobba. Själv har jag sjukskrivit mig både imorgon och fredag. Hade det vart vanlig arbetsdag på fredag hade jag nog jobbat, men att ha 14 studenter på lab precis efter en magsjuka känns jättetungt.

    Vår första magsjukevecka oc vi verkar ha överlevt. Barnen har fortfarande diarreer dock.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jobbigt med arga och ledsna barn. Albin blir oftast arg på Emma och har börjat knuffa henne titt som sätt. Oftast bakifrån så hon faller handlöst... Idag har det varit väldigt illa med humöret på båda två, mycket gnäll och tårar. Men de börjar ju bli rastlösa också efter att inte ha varit ute sen i fredags (lördags för Albin).

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ida: Skönt att ni ser ljuset i tunneln, fast visst är det trist med inkomstbortfallet som blir, plus att man mår skit och känner sig som ett UFO när man bara går hemma hur länge som helst.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Sara: "Skönt" att höra. Inte kul att ni har det likadant men nu känns det som att det kanske är en period trots allt då. Det är jättefrustrerande att inte nå fram. Vi hoppas på att den här perioden går över snabbt! Jag tycker fortfarande att det är jobbigt med nya förskolan och var väldigt orolig att något händer under dagarna som gjort att han blivit så här. Men då är det kanske inte det.
    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ida: Det gör ont i plånboken att vara hemma. Skönt att höra att ni alla är på väg åt rätt håll.
    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja det där med vad som händer på förskolan får jag ångest över då och då.... det beror så himla mycket på vilken personal som är där när vi hämtar hur pass utförlig "rapport" man får. Jag tröstar mig med att de alltid (nästan) är glada vid lämning, då borde de väl trivas? Fast jag hänger upp mig på fåniga saker som att idag så sa Agnes att hon var den enda som inte åkte skidor (de hade "lilla vasaloppet" men de som inte hade skidor skulle få gå samma runda). Då blev man ju lite deprimerad, men tänker man efter lite så kan det väl inte vara så att hon är den enda tvååringen i vanligtvis snöfattiga Vittinge som inte äger att par skidor? Har era barn skidor?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag har fortfarande jobbiga lämningar på nya förskolan och jag har insett hur otroligt bra lämningar jag hade på gamla förskolan. På gamla stället sprang han fram och kramade om "lärarna" men här vill han inte ens gå fram till dem utan står klistrad vid mitt ben. Han har tre fröknar och en av dem tycker jag är jättemysig, en är helt ok och en är väl snäll men väldigt lat. Jag önskar att de fröken som jag lämnar av honom till kunde truga lite för honom för det skulle räcka med någon minut och sen är det bra. Men det verkar inte gå till så.
    Jag tycker också att jag fick mer utförlig information på gamla förskolan. Antar att det har att göra med barnantalet... de hinner inte ha koll på allt på den nya.

    Edvin har inga skidor. Han har en pulka som han vägrar åka i. Han har inte åkt i den en enda gång utan rullar ur den direkt när jag försökt sätta honom i den. Han älskar däremot att dra omkring på den.

    Tråkigt att Agnes var den enda som inte fick åka. Jag kan ju tycka att när alla utom en har skidor så hade de kunnat dela upp gänget i två grupper och så kunde Agnes ha fått låna ett par skidor när hennes grupp skulle åka. Lösa det på ett sätt där ingen hamnar utanför...
    Jag kanske har för höga krav men jag tycker ju att en av uppgifterna som förskolepersonalen har är att se till att inget barn hamnar utanför på något sätt... eller iaf försöka lösa det hela på ett smidigt sätt.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Anonym (Kaffedraken)

    Anna: Fast jag tror nog att Agnes bara sa så...hoppas det i alla fall. Hon brukar fabulera lite ibland. Det dumma är att de är lediga i morgon så då kan jag inte kolla med personalen förrän på fredag. Tycker att de är bra annars på att alla ska vara med och delaktiga i aktiviteterna. Dessutom gillar jag att om något barn är lite ovilligt vid lämning tar de alltid barnet i famnen och ger lite extra uppmärksamhet och går tillsammans in och vinkar till föräldern genom fönstret. De väntar inte på att barnet ska gå till dom.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Sara: Jag önskar att de ville göra så på vår nya för så gjorde de på vår gamla, och där fungerade det ju bra. Ska se om jag återigen kan framföra det på något bra sätt, utan att dra upp jämförelser med vår gamla förskola. Jag kan kanske förstå om de inte vill höra något sådant.
    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Anonym (Kaffedraken)

    Anna: Vad trist med oangagerad personal. På våra barns dagis gillar jag såklart vissa fröknar mer än andra, men alla är bra med barnen. Det känns som om barnen tycker om sina fröknar, även om Emma är ledsen när jag lämnar.

    Sara: Låter som om Agnes säkert kände att hon var den enda utan skidor, men jag tror inte att det var så.

    Albin har inte heller skidor. De har en varsin pulka, men Emma hatar sin och vill inte åka i den alls.

  • Anonym (Kaffedraken)

    För att skriva något lite roligt så kan jag berätta att Edvins nya favoritord är "BÄRA".
    Heh, kanske ska tillägga att det är inte mitt nya favoritord.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Anonym (Kaffedraken)

    Grattis Ellen!

    Hmm, vi har det också extra jobbigt med August nu. Han är generellt oharmonisk, väldigt tvärs-emotig och ibland lite nedåt. Plus att lactulosen för magen inte alls hjälper, och han klagar mer och mer på att han har ont i magen. Jobbigt! Vi försöker få tag på barnspec på Samariterhemmet som vi träffat, men de har inte gått att kontakta på 1,5 v p g a sjukdom!

    Ida: När man hör om er magsjuka, kanske jag ändå ska vara tacksam över att vi fick det samtidigt. Det var ju riktigt j-ligt då, men sedan var det ju liksom klart. Hoppas ni kryar på er nu!

    Tack för el-upplysningar! Önskar att jag hade en händig karl som var förtjust i att kolla upp saker. Men tyvärr delar M och jag ett kompakt ointresse för dylika ting

    Nu måste jag gå och äta nattmacka (kom rätt nyss hem från jobbet). Jag ser fram emot att få träffa er nästa vecka!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Anna: Jag tror nog han är inne i en "åldersrelaterad period". De verkar de vara allihop!
    Vidar håller på och driver mig till vansinne med sina utbrott och STÄNDIGA gnäll. Han gnäller gärna på nätterna, det tär.
    Svårt det där med förskola. Har du pratat med personalen om hur det är med lämningen? Vi hade motsatt problem och fick säga att vi inte ville att de skulle komma fram och ens hälsa på Vidar innan han klätt av sig och visade att han ville gå till dem. Han avskyr när någon rusar fram, han vill bestämma själv.

    Sara: Lustigt det där hur de uppfattar saker! Vidar säger ofta att han inte fick och att han var ensam, fast jag vet att det inte stämmer.
    Jag har aldrig tänkt på att Agnes skulle vara ett svårt namn att uttala korrekt men nu har Vidar fått nya dagiskompisar och han har pratat mycket om en Angnus, som visade sig vara en Agnes!
    Inte undra på att han blev så arg när jag inte förstog vem han menade!

    Vidar har inga skidor heller.

  • Anonym (Kaffedraken)

    En ny tråd. Den här stängs snart.

    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41902891.html

    Nu har jag sorterat bort barnens födelsedagar och bf. Jag hoppas att det är ok.
    De finns ju kvar i våra gamla trådar och jag har en kopia av dem på min dator.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"