• Nivde

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Fortsättningstråd nr. 9 för oss som blev föräldrar i "augusti" (juli/augusti & september) år 2006 och bor i och runt Uppsala!

    Vardagen susar förbi och vi försöker hänga med så gott det går. Vi har nu följts åt sedan i början av år 2006 och håller fortfarande kontakten och träffas så ofta vi bara kan. Nästan alla barn har nu passerat 2 års strecket och börjar komma in i den "fina" trotsåldern. Många av oss har blivit flerbarnsföräldrar och fler blir det nu under hösten och vintern.

    Önskar er alla en riktigt skön jul, med snö utanför dörren, mysiga hemmakvällar och tända ljus!

    /Annapanna

    Våra älskade 2006-åringar:
    11/5 (BF 14/8) IssaPissa, sonen Albin - 631 g, 31 cm
    9/7 (BF 15/8) mallan75, döttrarna Maja - 2090 g, 46 cm & Emma - 1910 g, 44 cm
    12/7 (BF 13/8) ansis, sonen Edvin - 2820 g, 47 cm
    20/7 (BF 30/7) bambigirl, sonen Albin - 3430 g, 49 cm
    28/7 (BF 1/8) Fiken, sonen Ludwig - 3135 g, 51 cm
    30/7 (BF 15/8) Fru Fenomena, dottern Alma - 3420 g, 52 cm
    30/7 (BF 28/7) tigge, sonen Viggo - 3380 g, 51 cm
    9/8 (BF 7/8) Kalorina, sonen Vidar - 3150 g, 51 cm
    17/8 (BF 5/8) getingmidja, dottern Leonella - 4730 g, 55 cm
    20/8 (BF 17/8) Tinsa, dottern Agnes - 3980 g, 51 cm
    21/8 (BF 18/8) puss, sonen Axel - 3505 g, 53 cm
    24/8 (BF 12/8) Nygge, sonen August - 3330 g, 51 cm
    25/8 (BF 7/9) Glad06, sonen Henning - 2970 g, 48 cm
    1/9 (BF 17/8) Mirme, sonen Adam - 3820 g, 52 cm
    2/9 (BF 22/8) ellen, sonen Samuel - 3600 g, 54 cm


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"
  • Nivde

    Hej.

    Ida: Ber om ursäkt för att mitt svar på ditt fina erbjudande dröjt. Vi får dock tacka nej. Edvin är tyvärr så lång att han inte går i strl 86 (dyrt med kläder här - köper 110 i tröjor nu för att de ska räcka i längd).

    Linda: Skönt att allt blev bra till slut! *kram* Det ska bli kul att få se lille Vilmer.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Nivde
    Lunch: Jag träffas gärna och äter lunch på måndag eller torsdag. Någon mer som kan då? Jag träffas gärna redan runt kl. 11:00.
    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Mirme

    Nivde, så lång han måste vara! Annars har jag en pepparkaksdräkt i stl 122/128

    Jag äter gärna lunch på torsdag!

    Snart ska vi iväg på luciafirande på dagis, ska bli så skoj att få se de söta små tomtenissarna och luciorna! Måste tipsa om världens läckraste tomteluva hos Sweetie Pie, i röd velour från Villervalla, så läcker och fungerar som mössa resten av året!

  • Nivde

    Goddagens!

    Igår gick jag och la mig samtidigt som Edvin. Jag var såååå trött men det var självförvållat. Jag arbetade tisdag och onsdag natt och sov sen till runt kl. 15 på torsdagen och gick jag inte och la mig igen förrän 04:30. Så dumt men åh så mysigt det var att få sitta uppe helt själv och pyssla. Nu är bl.a. alla julkort skrivna. Dessutom upptäckte jag att det gick många bra avsnitt av Law and order. Men men...

    Jag suckar över Uppsala kommun och förskoleplatser. Vi ställde oss i byteskön för ett tag sen för att byta till Källparkens förskola. Jag är dock väldigt kluven till bytet. Vi fick beskedet att vi TIDIGAST kunde få en plats till efter sommaren. För någon dag sedan fick vi hem ett brev där det står att vi får plats från 8 januari. Jag gillar inte sådant. Jag ville inte ha snabba ryck när det gäller stora beslut.
    Vi ska på besök på förskolan på onsdag och eftersom Staffan arbetar en kvällstur måste jag gå dit själv. Han har lovat att inte ifrågasätta om jag tycker att jag får dåliga vibbar.
    Tittat på kommunens enkät och där är föräldrarna uppenbarligen missnöjda med gruppstorlekarna. Det står på förskolans hemsida att de har 57 barn och jag vet att dessa ska vara fördelade som 20, 20 och 17. Men tittar man i enkäten så står det att de i genomsnitt har 65 barn. Det är hela 8 barn extra det...
    Dessutom vill de inte ha besök när verksamheten är i full gång. Jag kan på ett sätt förstå det men samtidigt så missar man ju en hel del bra info av att inte få se hur det fungerar i grupperna. På vår nuvarande tar man emot under förmiddagarna just för att föräldrar ska få se lite av hur det ser ut.
    De som hade vår lägenhet innan oss hade sin son på de här förskolan. De gav toppenbetyg åt all personal men sa att det var stojigt i barngrupperna. De hade upplevt att deras son blev lugnare när de bytte till en förskola i Bälinge (?).
    Anledningen till att vi vill byta är ju dels att få en som ligger runt knuten men också att Edvin ska lära känna barn i sin närhet. De som han ska gå i samma klass som. Nu söger dock många av mina kollegor, vänner, bekanta att de lär känna varandra snabbt ändå när de börjar 6års verksamheten.

    Detta blev lite långt men jag kände att jag behövde få ösa ur mig.

    Idag har jag och Edvin gjort vår allra första pepparkaksdeg så imorgon ska det bakas MÅNGA "nänor" (stjärnor).


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • bambigirl

    Anna: Vet precis hur du menar. Att få reda på 1 månad innan att våra barn får plats från den 19 är så dåligt! Jag känner mig nervös då vi fått ta grisen i säcken helt. Avdelningen öppnar den 19 och det finns ingen möjlighet att se lokalerna förrän veckan innan och nån stämning eller rutiner finns det inte att se alls. Hoppas dock att det blir bra.

    Daniel hjälper kompisar att flytta idag. Jag och barnen har tagit en promenad då vi plockade lite granris. Gjorde världens fulaste krans av de som jag inte vet vad jag ska göra av. Sen har jag bakat en mjuk pepparkaka och försökt få barnen att sova (det gör de inte). Albin har iaf legat i sin säng en stund och vilat...

    Ikväll har vi barnvakt och ska på fest. jag tog migränmedicin imorse och kommer nog inte drick ngt vin, men det ska bli kul ändå!

  • Nygge

    Anna: Klurigt med fsk. Att personalen är bra är ju superviktigt, men inte ens världens bästa personal kan ju få det riktigt lugnt i barngrupperna om de är för stora. Hoppas du får några vibbar i alla fall (alltså antingen bra eller dåliga) av besöket så att ni kan fatta ett beslut.

    Vi har också varit i valet och kavlet när det gäller fsk. Vår förskola ska flytta till nya lokaler, men vår avdelning (en av fyra avdelningar) ska få vara kvar, men ska "tillhöra" en annan fsk. Nu måste vi välja om vi vill följa med ändå i flytten eller om vi vill stanna kvar som en isolerad ö som mellan två fsk. Vissa i personalen ska stanna och vissa ska flytta. Man vet inget om framtiden för den nuvarande avdelningen o s v. Kruxet i alltihop är att vi har noll information om allt. Och när man ringer och trakasserar fsk-cheferna, så vet de heller ingenting om något. Mycket frustrerande! Troligtvis har vi nu bestämt oss för att stanna där vi är för tillfället. A känner till lokaler och rutiner, han kommer att känna de flesta i personalen, vi är inte övertygade om att de nya lokalernas öppna planlösning passar så bra för mindre barn, och till sist tror vi att det kanske kan vara lite svårare att finna sig till rätta på ett nytt ställe när man bara går 15 tim/vecka.

    Igår var vi på julfest på Eklundshof. Mycket käckt, men August vägrade ringdansen. Påsen från jultomten ville han dock ha

    Nu måste jag städa. Bläsch!

  • puss

    vi har bestämt att axel ska få börja på 4-årsverksamhet, inte innan dess. då blir det 15 timmar i veckan och det räcker. då ska vi välja en förskola med inriktning på skapande. det tror vi blir bäst.

    jag har skickat efter ansökningspapper om vårdnadsbidrag! nu kör vi igång. jättebra känns det! vi söker för axel först och sen för arvid efter det. dock är jag verkligen trött på att det är "bara för de rika", jag får tretusen och inte ett öre mer precis som alla andra.
    det är bara att rätta mun! jag anser bestämt att det är en fråga om prioriteringar och inget annat.
    självfallet är det upp till var och en att prioritera på det sätt som den tycker blir bäst.
    nu ska vi på kalas

  • bambigirl

    Anna: Om ni inte hittat tomtedräkt än och kan ta er till ica maxi så sälde de ut där för 25 spänn idag!

  • Tinsa

    Puss: Och jag anser att det är lätt att säga att det handlar om prioriteringar när din make får ut mer än vi båda tillsammans i lön... Det spelar ingen roll hur mycket vi prioriterar (utom att sälja huset och det är inte aktuellt i dagens läge) vi måste ändå jobba 100+80% och då har vi råd med räkningar, lite sparande till buffert, mat och blöjor, kläder till barnen och en bil som vi knappt kör - thats it! Dagis kostar 2000, jag får ut 14000 = 12000 efter att dagis är betalt. Dvs 9000 mer än vårdnadsbidraget (eller 6000 om man skulle få för två barn), no way kan vi prioritera bort 6000 av våra utgifter....

    Att säga att det inte handlar om ekonomi är att påstå att jag har mina barn på dagis för mitt eget höga nöjes skull - så är inte fallet!

  • Tinsa

    Ja, här hoppar jag in och börjar argumentera, jag som aldrig skriver numera....

    Tror jag har fått bihåleinflammation och är inte på bästa humör, men har i alla fall varit hos föräldrarana och firat jul med mina syskon som vi inte träffar på julafton. Det var mysigt och kusinerna lekte så fint tillsammans.

    Mallan: Kul att höra av dig, och få se bilden på dina stora tjejer! Vad olika de är.

    Tigge: Oj, tur att du tog dig ur snödrivan, och att lille Vilmer piggade på sig trots sin dåliga apgar. Verkar som om du blev nöjd med ditt snitt också? Skönt!

    Anna: Klurigt med förskoleval! är glad att vi bara hade en att välja på, och att det känns så bra hittills. Tror du måste gå på magkänslan. Känns det helt fel så är det ju några år tills det är dags att börja sexårs, han kanske kan byta senare?

    Nygge: Vad bökigt, men jag skulle nog ha gjort som ni, låtit honom stanna i bekanta lokaler och delvis bekant personal. Hoppas det blir bra.

    Ida: Vet inte så mycket om sånt, men det kan kanske vara en bra sak att barnen och personalen får börja att bygga upp sina grupper tillsammans från början - alla nya liksom? Vet du om det blir fulla grupper direkt eller om de börjar med lite färre och fyller på eftersom?

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"