• Nivde

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Fortsättningstråd nr. 9 för oss som blev föräldrar i "augusti" (juli/augusti & september) år 2006 och bor i och runt Uppsala!

    Vardagen susar förbi och vi försöker hänga med så gott det går. Vi har nu följts åt sedan i början av år 2006 och håller fortfarande kontakten och träffas så ofta vi bara kan. Nästan alla barn har nu passerat 2 års strecket och börjar komma in i den "fina" trotsåldern. Många av oss har blivit flerbarnsföräldrar och fler blir det nu under hösten och vintern.

    Önskar er alla en riktigt skön jul, med snö utanför dörren, mysiga hemmakvällar och tända ljus!

    /Annapanna

    Våra älskade 2006-åringar:
    11/5 (BF 14/8) IssaPissa, sonen Albin - 631 g, 31 cm
    9/7 (BF 15/8) mallan75, döttrarna Maja - 2090 g, 46 cm & Emma - 1910 g, 44 cm
    12/7 (BF 13/8) ansis, sonen Edvin - 2820 g, 47 cm
    20/7 (BF 30/7) bambigirl, sonen Albin - 3430 g, 49 cm
    28/7 (BF 1/8) Fiken, sonen Ludwig - 3135 g, 51 cm
    30/7 (BF 15/8) Fru Fenomena, dottern Alma - 3420 g, 52 cm
    30/7 (BF 28/7) tigge, sonen Viggo - 3380 g, 51 cm
    9/8 (BF 7/8) Kalorina, sonen Vidar - 3150 g, 51 cm
    17/8 (BF 5/8) getingmidja, dottern Leonella - 4730 g, 55 cm
    20/8 (BF 17/8) Tinsa, dottern Agnes - 3980 g, 51 cm
    21/8 (BF 18/8) puss, sonen Axel - 3505 g, 53 cm
    24/8 (BF 12/8) Nygge, sonen August - 3330 g, 51 cm
    25/8 (BF 7/9) Glad06, sonen Henning - 2970 g, 48 cm
    1/9 (BF 17/8) Mirme, sonen Adam - 3820 g, 52 cm
    2/9 (BF 22/8) ellen, sonen Samuel - 3600 g, 54 cm


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"
  • ellen

    Kom på att föregående inlägg delvis blev ett inlägg i debatten från igår. Vill ni inte ha mer debatt så kan ni sluta läsa...
    Vi har valt att låta S gå på förskola. Om det inte hade fungerat hade vi varit tvungna att  överleva ändå på något sätt, även om det skulle innebära att sälja hus och bil (trots att vi inte har särskilt hög månadskostnad på huset + gammal bil skulle vi inte klara det annars). Vi fick tömma besparingarna när jag var sjukskriven och P föräldraledig samtidigt. Men det är inte bara därför vi valt förskola. För trots att jag är en aktiv mamma som ger tid för pyssel-utflykt-läsa-lekpark-musiklek-ochöppenförskola, utifrån S behov och ork förstås, så ser jag hur S stormtrivs på förskolan och för honom är det en icke oväsentlig del av ett roligt liv. Alla barn är olika men för honom är dagis viktigt. Han blir trygg i vetskapen att många, vuxna och barn, älskar honom och det gör honom harmonisk och glad. Och så får han utvecklas och upptäcka världen både ihop med oss och med andra - inte bara få våra vinklar på livet.
    För andra barn kan behoven se helt annorlunda ut, och om S inte hade passat på dagis hade vi fått tänka om och prioritera om. Men för oss är inte dagis något andrahandsval, utan ett "plusvärde" i S liv. 
    Med detta vill jag inte starta debatten igen, jag lägger ingen bedömning i att andra gör andra val utifrån sina barns behov, eller skulle vilja göra det om man kunde. Det här passar oss och S.

    Och Nivde: hoppas ni kan komma fram till ett förskoleval som känns bra för er. Vi har bytt förskola en gång och ångrar inte det. Det var värt nyinskolning och nya rutiner etc. Nu innebar det ena eller andra alternativet ingen större skillnad inför skolstart om några år utan andra faktorer avgjorde. Om jag hade varit tvungen att välja utifrån det hade jag nog prioriterat det S skulle må bäst av idag och tagit resten sen. Jag tror att ett barn som går i en bra grupp och har vänner där kommer att vara tryggt nog att också byta grupp och få nya vänner så småningom.

  • Tinsa

    Tänkte vara hemma sjuk idag, men gick till jobbet ändå, och här strular maskinen . Bäst jag håller mig borta från FL innan jag snärjer in mig i något annat infekterat ämne...

    Puss: Vet inte om du ev syftar på mitt dåliga samvete, men det är vi ju överens om att jag faktiskt vill jobba, däremot kanske inte så mycket som jag gör, något som vårdnadsbidraget i alla fall inte skulle hjälpa mig med. Nä snarare är det en trissvinst som behövs. Däremot kommer vi nog aldrig komma helt överens när det gäller hur vi ser på ekonomin, men hoppas att det inte gör att vi inte kan umgås som vanligt nästa gång vi stöter på varandra! Alltid svårt att diskutera "skriftligt" tycker jag utan att trampa någon på tårna...

  • tigge

    Kikar in igen. Läser och undviker ekonomifrågan.

    Håller på att färga håret, brunsvart. Har många gråa strån...

    Just det, vill säga att jag fick ta Fragminsprutor efter snittet (som jag var lite rädd för). Jag fick ge mig själv hemma också. Och jag gjorde tekniskt tvärtemot hur jag ger patienter. Istället för att sticka snabbt, tryckte jag in nålen långsamt och tyckte att det kändes helt okej.

  • tigge

    Nån som vet om det finns nån lägre åldersgräns för bärsele?Vilmer är tre veckor imorgon - är det okej att bära honom i bärsele?

  • puss

    tigge, så länge som det det är ockej för lilla tunga huvet så går det bra att bära i sele, har jag för mig.

    fint skrivet av ellen, tycker jag, verkar som om vi är inne på samma linje fast hon uttrycker sig bättre!

    hade ingen aning om, faktiskt, att det här skulle orsaka så många upprörda känslor... beklagar återigen!
    hoppas min poäng går fram dock. som jag skrev tidigare, det handlar inte för mig om att det ena är mer rätt eller bättre, bara att vi tänker olika och har olika prioriteringar.
    som mirme skrev, det är inte alla som vill böka ihop sig i en etta, även om det finns de som vill det också.
    nåja nog om detta tjat nu.

  • puss

    till tinsa vill jag bara vinka lite tyst om att man får jobba och ha vårdnadsbidraget. då kanske du kan gå ner i tid? men då får ni ju ingen dagisplats förstås.

  • Tinsa

    Puss: *viskar* jo, kände man bara någon liten snäll tant i grannskapet som kunde passa barnen några timmar (typ gratis) vore det perfekt, har tänkt tanken. Fast jag tror inte ens snåla Heby kommun har infört vårdnadsbidraget¨...

    För att gå in på något helt annat.... vad får era barn i julklapp? har de önskat sig något? Agnes har pekat ut en docksäng (som hon får) och en cykel (får vänta till våren) i leksakskatalogen.

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"