• AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Hej igen tjejer!

    Tiden bara rinner iväg, våra småttingar har nu fyllt 2 och det är dax för ännu en tråd. Välkomna in och snacka, vare sig det gäller 2 års trots, småsyskon (eller storasyskon för den delen) eller bara för att gnälla av sig lite, ja allt mellan himmel och jord!

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • madde84b
    Heli; Åh, vad glad jag blir att höra att det känns bättre...blev ju lite tårögd när jag läste ditt inlägg *känslig som man är just nu* Min känsla har också sagt att ni kommer behålla bebisen, som Jenkan sa så känns det som att man känner dig Lycka till hur ni än gör! Kram
    Elisa 061114 och Vilmer071229
  • Heli77

    Oj oj, när jag läser vad ni har skrivit så känner jag bara ännu mer att vi nog valde rätt.

    Saken var ju den att det inte längre var "bara" en cellklump, utan den visade så starkt att den redan började bli en liten msk:a. VÅRT barn!
    Det avgjorde otroligt mycket för oss - plus gynläkarens "tysta" påhejning. De brukar ju vanligtvis vara så neutrala, men hon förstod oss nog efter att ha lyssnat på våra tankar (hon var mamma själv). Dessutom har hon nog en hel del erfarenhet redan av par i aborttankar, och hon märkte nog rätt fort att vi lutade mer åt ett håll än det andra. Att det skulle bli enormt svårt för oss efter en eventuell abort.
    Det blir en tuff tid framför oss - speciellt att behöva känna att man måste "försvara" sitt val inför alla runtomkring - men vi ska klara det! Planering är A och O nu, och vi får försöka hålla i färskt minne att småbarnsåren går fort. Sedan får vi faktiskt komma ihåg att vi ger våra barn ännu ett syskon att älska och bli älskat av. Eventuellt att vi berättar för dem på julafton, att de ska få ett litet syskon till...


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Förresten, AnnamedAochJ - Tack för den fina trådstarten! Toppen att du kunde ställa upp!

    Nu ska jag gå och byta bajsblöja...


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • karin november

    Heli, nu sitter jag här igen med tårarna droppande snart. Mina kollegor skickar nog hem mig snart, de tycker nog att jag är väldigt labil idag.


    (¯`°?.¸ Emma ¸.?°´¯)
  • Heli77
    karin november skrev 2008-12-11 13:02:42 följande:
    Heli, nu sitter jag här igen med tårarna droppande snart. Mina kollegor skickar nog hem mig snart, de tycker nog att jag är väldigt labil idag.
    Men du är go du!
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • FruMadde4barnTätt

    Heli
    vad skönt det känns bättre. Var ju roligt ni vill behålla barnet.
    Som du skrev ni får planera och ni ger era barn ett syskon att älska och bli älskat av, De tycker säkert det blir roligt med en lekkamrat till.
    Tycker barn tätt har roligt av varandra och leker och busar mkt det gör våra barn.
    De större barnen klarar ju sig själva bättre oxå när den lilla kommer. Din tös född 05 kan ju säkert klara av mycket själv och tycker nog det är roligt att hjälpa dig med lilla bebisen.

    Jag skulle nog oxå kunna tänka mig fler barn tätt, men tror inte min man går med på det.

  • AnnamedAochJ

    Herregud! Jag hinner aldrig mer än kika in innan någon pockar på min uppmärksamhet, om jag hinner med när barnen somnat ikväll ska jag skriva lite mer...

  • madde84b
    FruMadde4barnTätt skrev 2008-12-11 09:28:16 följande:
    Maddie84 förstår det är roligt på BB, då får du träffa många bebisar där skulle jag oxå vilja jobba men jag trivs bra i hemvården oxå, det är mer omväxling och man kommer ut mer än på ett äldreboende, dock är det stressigt och jag skulle vilja ha mer tid för de äldre. barnmorska låter ju oxå roligt. jag hade funderingar innan på att läsa till sjuksköterska, men det är så många år att läsa och jag vill inte låna så mkt pengar. Bor ni i hus eller lägenhet? Vi bor i hus, funderar här hur vi ska göra med rummen, vilket rum tredje barnet ska ha och lite med inredningen. vad pluggar din man till? när är han färdig? Heli77 tack stackare, förstår det känns jobbigt att bli ofrivilligt gravid när man inte har planerat fler barn. Men nu när ni hade varit på vul och såg det lilla knytet röra sig, förstår att ni blev rörda och att det känns mer på riktigt nu att det är ett litet pyre där inne så förstår om ni vill behålla barnet. Själv så hade det oxå väckt starka tankar kring barnet som rörde sig i magen på vul, jag hade nog behållt barnet om det var jag. Men det är erat beslut, har ni lite tid att tänka över det? det praktiska går säkert att lösa som gynläkaren sa. klart ni klarar en till, varför skulle det inte gå? kramar och lycka till hur fungerar det med 3 barn tätt? ni har 3 jättesöta flickor vi funderar ju på att skaffa ett tredje barn tätt. Jenny vad jobbar du och din man med? Bor ni hus? många kramar till er karin november vad roligt du fått fast jobb och att ni funderar på ett andra barn
    Vi bor i en lägenhet på 97 kvm, bor i stockholmsområdet och hus är inte det billigaste Men när vi båda är färdigutbildade så får det bli hus har vi sagt Bor ni i en stor villa?

     Min man pluggar data och systemvetenskap och han är färdig om 2,5 år. Jag börjar ju läsa till ssk hösten 09 om jag kommer in...sedan är det ytterligare 1,5 år, kommer vara färdigutbildad bm lagom tills jag är 30 om allt går enligt planerna
    Elisa 061114 och Vilmer071229
  • Hallon79

    Heli: många tankar har gått till dig och din familj denna veckan och jag blir alldeles varm i kroppen då jag läser dina inlägg!!! Finner inga ord, blir bara enormt glad för din/er skull!!! Klappa lilla magen! Blir en fin klapp till nära och kära i jul KRAM!

Svar på tråden Novembermammorna 2006!