• AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Hej igen tjejer!

    Tiden bara rinner iväg, våra småttingar har nu fyllt 2 och det är dax för ännu en tråd. Välkomna in och snacka, vare sig det gäller 2 års trots, småsyskon (eller storasyskon för den delen) eller bara för att gnälla av sig lite, ja allt mellan himmel och jord!

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • anna gottegris

    Har inte hunnit med att skriva på några dagar nu, fullt upp här hemma. Det var så roligt med luciatåget på Emils dagis i fredags. Han var tomte och såg så rar ut.

    Heli: Så roligt att läsa dina inlägg, en liten till att älska. Det verkar finnas mycket kärlek i er familj, härligt att se. Jag är rätt säker på vad det blir också . Jag har några gånger känt på mig vad andra ska få och haft rätt. Men när jag själv varit gravid så har jag inte haft en aning... Jag får vänta och se vad du bär på.

    AnnamedAochJ: Hur har du det? Funkar livet som 2-barnsmamma bra? Vi har ju fött barnen nästan samtidigt. Hur går syskonen ihop? Är ni i Sverige i jul?

  • madde84b

    Anna gottegris: Fin julbild på barnen Jag har inte heller kännt på mig vad jag ska få, är lite tråkigt att inte ens ha en aning Du råkas inte känna på dig vad jag har i magen denna gång?


    Elisa 061114 och Vilmer071229 Bebis bf 090528
  • FruMadde4barnTätt

    Annamed AochJ
    Bor ni i Malta? hur länge har ni bott där? hur kom det sig ni flyttade dit?
    fina barn ni har

    undrar om det kanske är mensen jag fått ändå, verkar så, har ju ätit cerazette och då kan ju mensen bli oregelbunden.
    får ändå in på cellprov sen?
    går ni alltid på cellprov?
    jag tänkte sluta med cerazette, jobbigt med oregelbundna blödningar tycker jag, blir ju orolig.
    så sen får det väl bli trionetta 28 igen.
    vad har ni för preventinmedel?

  • AnnamedAochJ

    anna gottegris - underbar bild på barnen! livet som 2 barnsmamma är helt ok. Lite stressigt och tålamodsprövande men oftast jätte härligt. Barnen är jätte bra ihop, Julia ser på Alex med glädje och beundran i blicken och Alex gör allt han kan för att hjälpa henne med olika saker. Att få vara med och bada henne, byta blöja eller bara ge henne nappen tycker han är jätte kul. Ibland när hon vaknat om jag håller på med något och bara ska göra färdigt det kommer Alex springande och påpekar att julia vaknat, jätte gulligt Hur går det för er? Tar Emil hand om Lisa? Hur mår du? Börjar det kännas bättre? Tyvärr blir det inget Sverige över jul, maken får inte ledigt över storhelger.

    madeleinelouise - ja vi bor på Malta. Min man är maltes och jag har bott här sen 2001.

    Min gynekolog tog cellprov på efterkontrollen och han satte då även in hormonspiral. Jag hade inte läst på så mkt om preventivmedel innan jag gick dit men jag ville helst inte äta p piller igen för jag är så dålig på att komma ihåg att ta de där pillrena. Hormonspiral verkade vara det som passar mig och mitt behov bäst eftersom vi inte vill ha fler barn, man ska aldrig säga aldrig men iaf inte på väldigt länge och den ger ju skydd så lång tid.

  • anna gottegris

    Maddie84 och AnnamedAochJ: Tack tack! Inte lätt att få båda barnen att titta på kameran och se glada ut. Pust... Men charmiga är de små tomtarna!

    Maddie: Jag har kollat dina bilder, oj så söta barn du har!! Härligt att se de små och roligt med förlossningsbilder, jag blir lite sentimental för det finns inget häftigare! När det gäller din mage har jag ingen känsla just nu, men det har dykt upp i någon dröm någon gång tidigare eller bara kommit sådär från det blå. Så vänta bara, jag kanske får återkomma med det.

    AnnamedAochJ: Emil älskar att skoja framför Lisa och få henne att skratta. Hon tittar med stora ögon på honom och lyser av lycka när han fånar sig. Han är duktig på att hämta papper och torka dreggel och snor på Lisa, och det gör han själv utan att vi ber honom. Jag tror han gillar att hjälpa till. Men visst är det mer stress med två små och jag önskar jag hade fler händer och mer tid. Jag mår nog rätt bra nu, tror jag. Går upp och ner. För tillfället håller jag på att julstressa som en galning. Julklappar, julkort och pyssel... Maken kommer vara ledig från nästa helg ända till 12 januari och det är jag tacksam för! Jag behöver hjälp hemma och tänker smita ifrån vardagssysslorna en del för att få vila upp mig lite.

    Madeleinelouise: Har inte sagt välkommen så jag säger det nu: Välkommen hit!
    När det gäller preventivmedel har jag satt in en kopparspiral, funkade bra förra gången så det blev samma nu.

  • EgonochKnut
    anna gottegris skrev 2008-12-14 21:36:23 följande:
    När det gäller preventivmedel har jag satt in en kopparspiral, funkade bra förra gången så det blev samma nu.
    Hur är det att ha en sån? Jag har bara hört skräck historier om att man blöder så mycket mera med en kopparsprial?
    Själv satte jag in en hormonspiral, men jag hade ju gärna skippat det där med hormonerna, vill dock inte blöda mer än vad jag gör normalt.
  • FruMadde4barnTätt

    anna gottegris
    tack vilken fin tomtebild du har på era söta barn

    Anna med A och J
    Hur ofta brukar ni komma och hälsa på i Sverige?
    Trivs ni bra i Malta?
    Jag träffade min man via internet chatt, han bodde i skåne och jag i göteborg (kungälv). Vi träffades i Varberg första gången, vi var mkt nervösa. Sen blev det jag som fick flytta, jag bodde ju hemma och studerade och min man hade fast jobb och bodde i hus. Min man är nu 27 år och jag 26 år.

    Maddie84
    har du varit och kollar könet någon gång på ul?
    jag kollade könet på båda våra barn, kändes bra att veta så man kan planera lite.
    med Nathalie var jag på ewakliniken i helsingborg, i vecka 28, 29, det var roligt att se henne i magen när hon var större.
    Hur mår du annars i graviditeten?

    Har ni handlat julklappar, vad har ni köpt för julklappar till era 2 åringar?

  • Heli77

    Ang preventivmedel (som inte fungerade så bra för min del ) har jag tagit cerazette. Inget mer minipiller för min del, isf tar jag hellre p-piller.
    Men efter att detta barn är fött, tänkte sambon göra en vasektomi istället. Då har vi fått de barn vi ville ha. Ska bli skönt att slippa stoppa i sig saker, och vara orolig för om de verkligen fungerar.

    Anna, Berätta, berätta! Jag är såå nyfiken ju. Fast det spelar verkligen ingen roll för vår del vad det blir, även fast vi redan har 3 tjejer. Mest är det bra att veta praktiskt denna gång, för blir det en kille lär vi köpa en del nya kläder. Tyvärr har jag sålt alla bebiskläder öht efter Esther, eftersom vi inte skulle ha några fler..
    Instämmer med alla andra - vilka söta små tomtar du har!


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • madde84b
    Anna Gottegris; Tackar! Får vänta med spänning på  att din känsla kommer tillbaka, bara säga till då Madeleinelouise; Vi har kollat båda gångerna, men nu ska vi inte göra det...jag är så nyfiken att jag dör men min man vill att det ska bli lite "spänning" denna gång och jag accepterar självklart att han inte vill veta. Jag mår rätt bra, dock börjar foglossningen bli jättejobbig nu men är glad att jag klarat det så här långt. Är så rädd för att det ska bli lika illa som sist bara Jo, det är rätt coolt att se dem när dem är större i magen, men också lite svårt att se vad som är vad.

    Vi använde kondom som preventivmedel, dock var jag känslig för det så vi hade avbrutet två gånger. Vet inte vilken "olycka" vi råkade ut för denna gång...antar att det var det sistnämnda, det är ju inte hundraprocentigt om man säger så Hur som helst så vart vi ju glada över att det blev som det blev, det enda vi ville vänta för var för att jag skulle slippa få så ont. Nu efter denna har jag funderat på minipiller medans jag ammar och efter det får jag se vad som passar bäst

    Angående julklappar så har vi köpt en spis som de får tillsammans och till Elisa har vi än så länge köpt en liten björn som bor i ett hus som man kan sköta om, nalle puh pyssel, en vattenkanna med findus på och ett abc-pussel. Blir nog att köpa någon liten grej till men kommer inte direkt på något då dom har leksaker i massor
    Elisa 061114 och Vilmer071229 Bebis bf 090528
  • FruMadde4barnTätt

    Heli
    vilken vecka är du i? hur mår du?
    har du kollat könet på ul någon gång`?
    det skulle väl vara roligt med en pojke denna gången, även om könet inte spelar roll.
    jag skulle gärna vilja ha en till flicka, men en pojke är oxå roligt.

Svar på tråden Novembermammorna 2006!