• Solaris

    Snackis 5 * Inbördes beundran*

    Här kommer den senaste version av diskussionstråden för oss inbundna "tjötmorsor".
    Presentation överflödig


    Alida 06.09.28 & lillen i magen, BF 09.03.20
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-09 22:19
    Ska egentligen ligga i medlemsgrupper 2006, men jag råkade missa detta, sorry!!!!
  • Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*
  • Solaris

    Tar mig friheten att inviga ochså, hoppas ni alla hittar hit!


    Alida 06.09.28 & lillen i magen, BF 09.03.20
  • Barbella

    Gott Solaris att du håller koll. Hade missat detta denna gången!


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • skojsan

    Bra med nya trådar, Solaris och Barbella!

    Nu är det bara pappa som gäller för Doris. Inte så kul för mig att hon gallskriker så fort han lämnar över henne till mig Vet inte om det är för att han har större och starkare famn eller för att hon brukar få sova hos honom i selen och i sängen.

    Idag har vi bakat pepparkakor på dagis. Så skönt att få göra det där för hemma orkar vi inte riktigt fixa det.

  • soda74

    Instämmer - bra att ni fixar med allt det praktiska!

    Som vanligt har jag varit dålig på att skriva, ska verkligen försöka skärpa mig men det finns tyvärr inte så gott om tid. Här kommer i alla fall en liten lägesrapport från Mölndal

    Det har gått mkt bättre för Allan på förskolan, har lämnat honom mellan ca kl 9-10.45 några dagar och han har inte frågat efter mig. Nu när jag fått ha en liten stund hemma på tu man hand med Lova inser jag verkligen hur otroligt lyxigt det är. Tyvärr har Allan nu fått problem med ett skavsår, eller han har rättare sagt haft problem med det i en vecka men nu har det blivit svinkoppor i det som spridit sig på benet. Så idag fick han en antibiotikakur och nu får vi hålla oss borta från förskolan denna veckan. Vet inte om de släpper in oss på morgondagens luciafirande annars får vi tyvärr missa det. Lova mår bra, äter mkt på nätterna just nu men jag hoppas det är övergående. Hon har börjat kräkas mkt också. Ni som har erfarenhet av kräkbebisar, har ni några bra tips?

    Kommer inte riktigt ihåg allt ni skrivit så jag kommenterar inget.
    Hoppas alla sjuklingar blivit piggare! Kram


    Allan 060920 Lova 080815
  • gravid74

    Hej!
    Nu har jag rast, annars är det en intensiv dag. Övar luciatåg med 6:orna och ikväll ska de visa upp det för sina föräldrar och imorgon för hela skolan. Så ikväll måste jag vara med och spela och direkt efteråt ska jag till en kyrka och öva luciasånger för jag ska vara med och sjunga i en kör på söndag. Kommer säkert inte hem förrän vid 22 ikväll. Blir trött bara jag tänker på det.

    Axel har börjat matvägra, känns konstigt eftersom han alltid varit en allätare som gärna har tagit om minst 2 ggr. Nu äter han några skedar och sedan säger han att han är mätt i magen. Vi får hålla på att lura i honom några skedar till. Men än går det ingen nöd på honom. Han har lite hull att ta på.

    Hur har era barns förskolor det med glassätning? Jag tycker att de äter alldeles för mycket glass på Axels. Han får nästan aldrig glass hemma men där är det var och varannan dag verkar det som. Jag tycker att det är okej om de äter när något barn fyller år men igår hade de bakat pepparkakor och barnen hade ätit upp den mesta degen och efteråt hade då fått glass (direkt innan lunch dessutom). Fattar inte grejen med att de ska ha glass för att de har bakat pepparkakor. Jag vet inte om jag är knäpp men det känns inte nödvändigt. De lär ju få i sig så mycket sötsaker när de blir större så man behöver inte börja redan i så stora mängder.

    Soda:Inte kul med svinkoppor hoppas att ni andra klarar er och att ni kan närvara på luciafirandet.

    Solaris & Barbella: Bra att ni ordnar med trådarna

    Skojsan: Jag önskar att Axel var mer pappig. Det är bara jag som gäller, häromdagen när jag gick iväg hade han varit jätteledsen länge. Igår sa jag till Axel. "Pappa är väl bäst" och då svarade han tyket. Det tycker jag inte alls Men förhoppningsvis blir han mer pappig sedan när bebisen kommer.


    ~Mamma till Axel ~
  • Fossing
    Gravid
    Tror inte de äter glass alls hos Thea, iaf mycket sällan. När någon fyller år ska man ta med sig frukt till alla barnen - mycket bättre!!! Thea äter fortfarande mycket dåligt, nästan bara pasta, ris & potatis utan tillbehör...

    Vissa dagar gillar Thea mig lite mera men oftast pappig, tex vid blöjbyten & nattning är det bara P som gäller!

    Som vanligt bra ordning på trådarna!!!
  • stina73
    Gravid: jag vill oxå ha en pappigare son, här duger bara mamma och har varit så ett tag, jättejobbigt.
    På vårt dagis äter de väldigt sällan glass, men det händer vi några få tillfällen om året.
    Eftersom det fyller barn nästan varje vecka så samlar de ihop födelsedagsfirande till fredagssamlingen och bjuder då på exotiska frukter istället. Kanske något att lämna som förslag, glass innan lunch och utan orsak verkar lite väl generöst.
    *~*Oliver 060920 & lilla masken BF090510*~*
  • Solaris
    Hejsan allihop!

    Fullt upp med julförberedelser, fått fixat alla julklappar nu.
    Ska ha glöggmys här hemma på söndag så nu har vi fått bakat både lussekatter, pepparkakor och igår gjorde jag dubbelsats av chokladcrisp, vår familjs absoluta favoritjulgodis.
    Alidas pappighet är inte lika stark längre,  nu får jag t.o.m natta henne utan protester. Tycker att  hon är i en hetl underbar period nu, kramig och pussig, "pussa mamma, pussa pappa" säger hon ofta....mmmmm.
    Har bara jobbat 2 dagar denna vecka då det både varit stängningsdag på Alidas förskola i tisdags och lussefirande där på fredag, så jag unnade mig att ta ut en föräldradag då, gott!

    Gravid -
    förstår absolut  vad du menar ang, glassätandet,  glass innan lunch kanske inte är så bra. Alida får bara glass ibland på helgen, men inte på vardagarna
    .På mitt jobb( jobbar ju på en 1-3-årsavdelning så äter vi nästan aldrig glass , på sin höjd tar vi någon glasspinne när något barn fyllt år, men vi har sagt till föräldrarna att om det inte vill att vi ska fira med glass så gör vi inte det, det får de avgöra.
    På Alidas förskola har de tagit bort glassen hetl och hållet både från firandet av födelsedagar och andra "events" , de tycker att man kan fira utan att det ska vara sötsaker med i bilden. Istället får födelsedagsbarnet en krona och så får han/hon önska sånger i samlingen samt extra fint porslin när de ska äta lunch. Tycker det är jättebra.

    Tycker det verkar kanonbra som ni har det på Olivers förskola, Stina med exotiska frukter istället för glass Stina. Många frukter är ju lika söta som glass, kaokr och godis + att de är nyttiga.
    Skönt att det går bättre nu för Allan på förskolan ,Soda! Hopaps skavsåret läker fort!

    Skojsan - Doris , pappig redan? trodde sånt började när pappan blev föräldraledig.
    Iaf var det så för oss, när C tog över och var hemma med Alida.

    Bra att du rättade till lite Barbella,  för det bidde lite konstigt när jag skulle fixa trådarna.
    Alida 06.09.28 & lillen i magen, BF 09.03.20
  • Trollsan
    gravid - Usch vad irriterande att de dubbelbokat dig och sedan efteråt lämnat ett felaktigt datum till dig. På Tobias förskola äter de tydligen glass på fredagar.

    Ullen - Det är jobbigt när människor som inte är gamla går bort.

    LMH - Ja renoveringsobjekt är no svåra att köpa, så det inte är för mycket renovering. Flera personer i vår bekanskat sitter med jättestora fel på deras nyinköpta hus, inget går på försäkringarna och de har inga pengar att fixa det med.

    Skojsan - Här har det bara varit pappa som gällt fram till för ca i vecka sedan, nu duger bara jag.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tobias har börjat sova dåligt igen, så hans bra sömnperiod var kort.
    Just nu vägrar han sova och är fortfarande vaken...

    I lördags var vi på Liseberg, stort misstag, resten av sverige var där med.
    Tobias åkte massor med saker oh var inte rädd för något. Hans 5 åriga kusin J, tog hand om honom hela tiden. Talade om hur han skulle sitta i de olika attraktionerna, satte fast honom och höll honom i handen hela tiden samtidigt som han även såg efter sin 3 åriga lillebror. En sån kille, han var otroligt duktig, och det var Tobias med, han lydde allt J sa Skrattande och försökte inte med några dumheter. I lördags insåg jag att lillkillen kan mycket mer än jag tror. Räkna till 6 kan han också, så deta har varit en lärorik vecka för mig att inse vad min son kan.
    If you don?t dream big what?s the use in dreaming?
  • Tina Lisa

    Hej allihopa!

    Nu har jag gått på "semester". Vi ska vara lediga i 4 hela veckor nu! Synd att anledningen är så trist bara. Sen har jag bara tre veckor kvar att jobba, sen är det hem igen som gäller.

    Säger som Trollsan. Jösses vad de små kan mycket nu. Pratar så man fårstår det mesta, räknar, sjunger och idag plockade Elina undan laddaren till datorn efter mig Insåg idag att jag måste sluta prata över huvudet på Elina. Hon fattar ju ändå allt man säger så då kan man ju lika väl prata direkt till henne om allt.

    Julian är uppe och går med sin gåvagn. De är så söta när de kör runt med varandra. Tand 5 & 6 är på G och han är sååååå stor redan. Elinas kläder går direkt in i Julians lådor. Amningen är helt nerlagd nu och det är ju blandade känslor kring det.

    soda: Ha mycket kläder redo. Det är mitt enda tips. En del kan man ju så klart fånga med dregellappar, men annars får man väl bara leva med det så länge det varar.

    gravid: Jobbigt att han matvägrar, men jag tror stenhårt på att inte göra det till en grej, utan låt honom vara. Elina har väl aldrig vägrat direkt, men alltid varit liten i maten och det går ingen som helst nöd på henne!

    solaris: Lycka till med glöggfesten! Låter trevligt.

    Trollsan: Vad jobbigt att sömnen blivit dålig igen. Senaste månaderna har jag vrit tröttera än någonsin. Sömnlöshet och heltidsjobb är ingen lysande kombination. Jag lider verkligen med er.

Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*