• Äldre 16 Dec 15:38
    24013 visningar
    100 svar
    100
    24013

    Kan inte betala hyran!

    Har du inga pengar alls på inkommande så prata med soc och förvarna hyresvärden. Om man informerar i tid kan man få dela upp kostnaden, eller helt enkelt få respit på några veckor eller en månad utan att behöva oroa sig för att det skickas vidare till inkasso (förutsatt att den senarelagda betalningen kommer in som den ska).

    Soc kan i en del fall låna ut pengar till dem som inte är berättigade till bidrag, men det beror ju på vart i landet man bor mm. Vet inte exakt hur reglerna ser ut.

    Sedan är ju också frågan varför du helt plötsligt inte har några pengar.
    Är det något tillfälligt kanske du kan prata med din bank och få ett blancolån på de tusenlappar du behöver så får du även en okej ränta. Men har du ingen förväntad inkomst framöver heller så behöver du ta kontakt med både soc, AF och andra som kan hjälpa dig att leta jobb, se över rättigheter till bidrag mm.

  • Äldre 16 Dec 15:53
    #17

    Då är det "bara" att bita i det sura äpplet, informera hyresvärden om läget och panikjaga jobb. Eventuellt sälja av något du äger om du har något av värde.

    Kanske värt att även kolla med hyresvärden om du kan byta ner dig till en billigare bostad så du får en chans att kunna komma ikapp med kostnaderna.

    Och ta kontakt med AF för att kolla upp möjligheterna.
    Antar att du inte är med i A-kassan, men det är ju inte det enda alternativet och det ska finnas något slags skyddsnät om man inte själv har gjort bort sig ordentligt...

  • Äldre 16 Dec 16:23
    #36

    Tycker också att det låter lite konstigt att soc skulle ha gett rådet att TS skulle säga upp sig. Att leta ett bättre jobb med en mer pålitlig inkomst vore ju ett bättre tips, men att ändå jobba vidare under tiden.
    Jag hoppas att det finns någon slags missuppfattning med i bilden, för annars har TS råkat ut för en rejält förvirrad socialassistent som lär orsaka problem för fler än bara henne...

  • Äldre 16 Dec 16:35
    #42

    Fast mådde du dåligt på jobbet så blir det ju iofs lättare att leta nytt om du istället kan lägga ner heltid på att söka nytt jobb.
    Svårt då du även har lägenhet i andra hand då den som har kontraktet är den som kommer i kläm när du inte kan betala hyran... Inte precis den bästa tryggheten för dig heller.

    Man kan alltid begära en annan handläggare.
    Om det finns någon som kan träffa en inom en rimlig tid är en annan sak...

  • Äldre 16 Dec 17:17
    #53

    Hellre förekomma än förekommas, och ju mer du förvarnar dem du är skyldiga pengar desto bättre för då kan de iallafall inte anklaga dig för att strunta i dem.

    Tur att det ser ljusare ut från Januari iallafall, men det löser ju inte problemet med hyran nu...

Svar på tråden Kan inte betala hyran!