• Anonym
    Äldre 16 Dec 15:34
    24010 visningar
    100 svar
    100
    24010

    Kan inte betala hyran!

    Pantbanken kanske?

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 15:37
    #5

    skulle tänkt på det innan kanske?

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 15:38
    #6

    Ajdå, inte så många dagar kvar. Vad hände?

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 15:41
    #9

    Jag vet inte varför du inte har ngn inkomst denna månad, men allt går att lösa.
    För de första kan du ringa soc, dom är till för att hjälpa i ekonomiska situationer.
    De är snart Jul, kommer förmodligen att att få ngn tid dit snarast, är olika vart man bor.

    Ring din hyresvärd och tala om ev förseningar.

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 15:48
    #15

    ja du.... Varför kunde inte soc hjälpa dig? Tyvärr kan jag nog inte säga annat än "som man bäddar får man ligga". Om du redan ligger en månad back med hyran, verkar det ju lite sent att försöka hitta en lösning en vecka innan nästa ska vara bet? Vad gör du på dagarna, om du inte jobbar, söker jobb eller pluggar? Arbetsförmedlingen har ju massa bra grejor man kan vara med på, då får man ju lite pengar iaf?

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 16:05
    #23

    man kan inte skylla sina skulder på någon annan... man är alltid ansvarig för dom själv?!

    kanske be dina föräldrar om hjälp/flytta hem igen..

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 17:24
    #55

    Skriv in dig i aktivitetsgarantin eller  vad det heter, där får du ju pengar ifrån. på AF.

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 17:49
    #57

    Om du skrivit in dig på AF kan du somsagt gå med i nån aktivitetsgaranti eller nått så får du iallafall lite pengar.

  • Anonym
    Äldre 16 Dec 22:40
    #58
    elin86 skrev 2008-12-16 18:22:55 följande:
    Jo det är det jag ska vara med i från och med Januari, men det är ju ett tag kvar
    Om du berättar för socialen att du ska börja där kanske de kan låna dig pengar så länge som du betalar tillbaka?
  • Anonym
    Äldre 17 Dec 13:04
    #63
    noregrets1 skrev 2008-12-17 11:43:48 följande:
    Svar på #57Nej , man måste ha varit medlem ett år och jobbat ett halvår innan man få se ett öre från A-kassan.
    TS menade inte A-kassan utan aktivitetsersättning eller liknande från arbetsförmedlingen.
  • Anonym
    Äldre 17 Dec 18:21
    #69

    Vad står det för skäl att du inte får socialbidrag?

  • Anonym
    Äldre 18 Dec 16:29
    #73

    jag tycker nog att man själv har ansvar för d som händer o sker....fast d e konstigt att soc nekar dig pengar o dessutom säger åt dig att säga upp dig...låter skumt...hoppas d ordnar sig för dig i alla fall

  • Anonym
    Äldre 18 Dec 19:19
    #80

    Jag har ett bra råd: ta med dig en invandrare och säg att det är din nya pojkvän, då pungar de ut genast. Jag fick inget fast jag satt där höggravid och grät, men då skickade jag dit min pojkvän istället, och han smilade upp sig, och vi fick kosing direkt.

  • Anonym
    Äldre 18 Dec 19:42
    #81

    Skulle aldrig säga att jag inte har råd att låta mina barn flytta hem om dom inte klarar sig en kortare period.

  • Anonym
    Äldre 19 Dec 16:09
    #89

    Har du ingen kompis som kan hjälpa dig att skriva en cv och ett personligt brev? Det kan ju inte ta mer än någon timme att fixa så är det problemet löst.

  • Anonym
    Äldre 19 Dec 23:25
    #95

    Om jag vorde du så skulle jag vända mig till soc...En vännina till mig hade samma problem o hon vände sig till dpm och dom betalade hyran åt henne. Det löser nog sig ska du se!

  • Anonym
    Äldre 20 Dec 00:32
    #96
    Svar på #83
    Ett vettigt inlägg.
    Håller med dig så totalt.

    Jag blir irriterad över människor som får tillfällig ekonomisk kris o tror man kan få hjälp av soc jättelätt o när de inte får det så säger de att de som alltid sköter sig o jobbar osv får minsann ingen hjälp medans invandrae osv får hjälp.
    Grejen är ju att soc har regler o de invandrare som får pengar kanske inte heller fick de första månaden de ansök därför att det krävs att man gör massa saker precis som du skrev o dessutom kollar de ju på inkomsten man haft 3 mån tillbaka i tiden. sen har ju soc sina normer och d är ganska låga. De skiter i om du har studielån eller andra lån eller hög hyra. De beräknar ju utefter deras norm o den är samma för alla.
    som sagt första månaden man ansöker kanske man inte har koll på alla deras krav o kanske inte vet hur många jobb man ska söka eller har sökt bostadsbidrag osv. Men då är det bara o bita i hop o se till att man gör det man ska till nästa månad o då har man lärt sig o får kanske igeonom bidraget. Svensk som invandrare
    Stoffe76 skrev 2008-12-18 22:01:11 följande:
     Det där är så otroligt fånigt och inte sant! Det är en fördom som många har om socialtjänsten. Jag är sååå trött på att höra "om jag hade varit knarkare hade jag fått pengar" och "hade jag hetat Achmed så hade jag fått pengar". Sedan kan man också få höra "det är bara för att jag är invandrare som du ställer de där kraven". Men det är inte lika vanligt.Det kan handla om en person som kommer till socialtjänsten, utan att ha sökt jobb (eller möjligtvis ett på en månad), bostadsbidrag osv. Inte inskriven på Arbetsförmedlingen (fast h*n tror sig vara inskriven, för h*n var där en gång för ett halvår sedan). H*n har haft bra inkomst tidigare, men levt upp pengarna utan att tänka på framtiden, trots att h*n vetat att nästa inkomst kanske skulle dröja. Självklart får en sådan person avslag. Och då får man höra "jag har betalat skatt i hela mitt liv" och "hade jag varit invandrare så hade jag fått pengar".Jag tror knappast att det är "Svenssons" mening att personen i mitt exempel skall få pengar från socialtjänsten, trots att personen i fråga inte gjort vad h*n kunnat för att få jobb osv.TS: det vore jätteintressant att veta vad det står i ditt avslag. Vad orsaken till beslutet är.
  • Anonym
    Äldre 20 Dec 00:34
    #97
    Svar på #86
    elin86 skrev 2008-12-18 23:48:30 följande:
    Nä men som sagt finns det en anledning......... jag har en lista med 60 jobb som jag ska börrja bearbeta nu. Sen ska jag göra nya listor där jag ska söka jobb.Tyvärr kan jag ju inte ens ta mig till ställena för att söka jobb för jag har ju inga pengar till bussen..... hmm får se hur det går iaf för jag måste ju söka mer.... bara den jäkla cvn bliir klar med
    Det kan nog inte krävas du ska ha åkt till alla 60 ställen. Har du internet hemma så kan du skicka ansökningar via mail. Om inte kan du gå till arbetsförmedlingen o maila därifrån.
    De ställen som sen kallar dig för intervju kan du åka till.
  • Anonym
    Äldre 20 Dec 00:37
    #98
    Svar på #88
    Ari Gold skrev 2008-12-19 16:06:19 följande:
    Antagligen är det så att den du hyr ut av inte har tillstånd att hyra ut sin lägenhet i andra hand utan hyr ut svart. Det är nämligen inte alls så att man kan vara skriven på sin lägenhetsadress där man själv inte längre bor och räkna andrahandshyresgästen som inneboende.Man är tvungen att vara skriven på den adress där man sover flest nätter i månaden dvs hon som äger din lägenhet kan ej vara skriven där. hon fuskar, helt enkelt.
    Men hursomhelst. Soc godkänner inneboendekontrakt med. Jag har pratat med soc om det i mitt fall och de sa att bara jag har ett kontrakt mellan den som hyr ut till mig (dvs första hands hyresgästen och mig som visar jag är inneboende så räknas det . Hon som hyr ut till dig kan skriva inneboende och sedan skriva hela hyran som du betalar. Det är ok för soc.
Svar på tråden Kan inte betala hyran!