• elin86

    Kan inte betala hyran!

    Vet det fan vad jag ska göra nu! Äger inte en krona och min hyra ska vara betald den 25 december. Finns ingen jag kan låna pengar av heller=/ Mår så jävla dåligt just nu,,,,,

    Vet ni om det finns nånstans möjlighet att låna pengar till hyra, mat osv?

  • Svar på tråden Kan inte betala hyran!
  • NadiaMi

    Fast mådde du dåligt på jobbet så blir det ju iofs lättare att leta nytt om du istället kan lägga ner heltid på att söka nytt jobb.
    Svårt då du även har lägenhet i andra hand då den som har kontraktet är den som kommer i kläm när du inte kan betala hyran... Inte precis den bästa tryggheten för dig heller.

    Man kan alltid begära en annan handläggare.
    Om det finns någon som kan träffa en inom en rimlig tid är en annan sak...

  • LoppanL

    Men har du fått ett skriftligt avslag från soc? Vad står det i det? Annars ska du begära att få det, så att du har möjlighet att överklaga. Jag förstår inte riktigt vad de gett för skäl att du inte skulle få pengar, att du inte sökt alla andra bidrag du kan söka, eller vad?

    Hoppas inte deras "goda" råd att säga upp dig orsakar att du nu får karens i 45 dagar på alfakassan..

  • LoppanL

    Man kan alltid efterfråga en ny handläggare, men det är inte en självklarhet att man får det, ffa om det handlar om att man är missnöjd med ett beslut. Men man kan alltid vända sig till chefen och ta upp sitt missnöje, så får han/hon ta ställning..

  • PrettyGirl
    LoppanL skrev 2008-12-16 16:35:11 följande:
    Men har du fått ett skriftligt avslag från soc? Vad står det i det? Annars ska du begära att få det, så att du har möjlighet att överklaga. Jag förstår inte riktigt vad de gett för skäl att du inte skulle få pengar, att du inte sökt alla andra bidrag du kan söka, eller vad? Hoppas inte deras "goda" råd att säga upp dig orsakar att du nu får karens i 45 dagar på alfakassan..
    Om det är så, med karensdgr blir det nog svårt. Soc går efter de reglerna oxå, tyvärr. Har själv vart just i den sitsen då min man var tvungen att säga upp sig, Karens 45 dgr, endast matrekvisitioner fick vi fast vi låg under normen. Bara att hoppas ts att det inte är så nu.
  • elin86

    ja dom har skickat hem avslaget så jag hoppas jag får det imorgon.Men som sagt kommer det ju ta tid att överklaga.

    Som tur är känner jag en som sutiit i socialstyrelsen och han tycker ocksa allt är helt sjukt. Att dom har gått till väga fel. Han ska hjälpa mig att överklaga.

    Kanske inte ens säkert att jag får pengar från alfa kassan eftersom jag inte jobbade heltid heller innan direkt. Jobbade 29 h/veckan.

  • Ninja05

    Jag har nog inte nåt råd till dig Ts utom att vända dig till soc igen.
    De bör ju kunna hjälpa dig..

    Och de anonyma som skriver saker som " det skulle du kanske tänkt på innan", och "som man bäddar får man ligga"

    Ja ni kan väl iaf vara modiga och stå upp för dessa idiotiska kommentarer? Vad gör de för nytta?? Tänk er för innan ni skriver sånt elakt!

  • LoppanL

    det kan ju gå snabbt med överklagan också, om det är så att du i den lämnar nya uppgifter som gör att socialsekreteraren själv kommer fram till att det ska ändras. Går det till LR tar det dock lång tid..

    Att du bara jobbat 29 h/v behöver väl inte i sig vara skäl att du inte får alfakassan, det beror väl på hur länge du jobbat o så också. Det är väl ett visst antal timmar under en 6-månadersperiod eller nåt sånt som gäller? (är lite ringrostig på a-kasseregler just nu..)

  • mrsqueen

    Vad du än gör så ring hyresvärden och se om du kan kanske få mer tid. Det skadar ju iaf inte. Hoppas det ordnar sig

  • elin86

    Jo men på nåt vis måste det ju iallafall gå att ordna månadens hyra.

    Har ju faktiskt andra räkningar också, men eftersom det är mitt problem så känns dom inte lika viktiga just nu. Det är hyran jag är orolig för eftersom jag hyr andrahand=/
    Vet ju inte ens om hon har sagt att hon hyr ut den i andra hand. Ska försöka hitta en första hand istället så jag kan ta skiten och inte nån annan stackare.

    Förhoppningsvis får jag väl jobb snart också. Och så ska jag vara med i ungdoms gruppen på Af från o med Januari. Därifrån får man ju också lite pengar

  • J83

    om hon som du hyr av inte har sagt att att hon hyr ut till dig i andra hand är det inget du ska bry dig om.
    se till att ring hyresvärden och säg som det är.

Svar på tråden Kan inte betala hyran!