• elin86

    Kan inte betala hyran!

    Vet det fan vad jag ska göra nu! Äger inte en krona och min hyra ska vara betald den 25 december. Finns ingen jag kan låna pengar av heller=/ Mår så jävla dåligt just nu,,,,,

    Vet ni om det finns nånstans möjlighet att låna pengar till hyra, mat osv?

  • Svar på tråden Kan inte betala hyran!
  • Ari Gold

    Jag tycker ÄNDÅ att du i det här läget ska vända dig till dina föräldrar!

    På lång sikt kommer det säkert att lösa sig med soc. Som jag förstår det har de inte kommit fram till ett negativt beslut (att du inte har rätt till bistånd) utan de har inte kunnat ta ett beslut eftersom alla papper samt bostadsbidrags och alfakassa-ansökan ej är färdiga.

    MEN om du hyr i andra hand kan du sitta riktigt risigt till om du inte betalar hyran i tid. I ett förstahandskontrakt har du besittningsrätt och det är väldigt svårt att bli av med lägenheten även om man ej betalar hyran i tid (dvs även om hyran går till KF har du ganska många veckor på dig att betala och ändå behålla kontraktet) ¨men som andrahandshyresgäst tror jag ej du har samma rätt.

    Dessutom är det riktigt FULT att inte betala hyran om man hyr i andra hand eftersom en privatperson (lägenhetsinnehavaren) antingen måste ligga ute med egna pengar eller riskerar att förlora sitt kontrakt.

    Dina föräldrar kanske inte har påengar att ge dig men de kanske har ekonomisk soliditet niog att kunna ta ett lån för din räkning. Förhoppningsvis räknar ju soc. retroaktivt från ansökningsdatum när du väl får beslutet.


    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Anonym

    jag tycker nog att man själv har ansvar för d som händer o sker....fast d e konstigt att soc nekar dig pengar o dessutom säger åt dig att säga upp dig...låter skumt...hoppas d ordnar sig för dig i alla fall

  • Ari Gold

    TS har väl inte skrivit att soc nekar henne pengar? Bara att de inte kan handlägga ärendet klart eftersom hon ej uppfyllt de krav som ställs dvs att söka alfakassa och bostadsbidrag. Det finns väl ionget som tyder på att TS inte i slutändne kommer få bistånd?

    Att soc ber någon säga upp sig är ovanligt men detta vewrkar ha handlat om ett oseriöst försäljningsjobb där man kanske arbetar hela dagen och endast tjänar 10 kr pga att det är provisionsbaserat. Jag har hört om andra fall där folk med så¨dana jobb uppmanats av soc att säga upp sig. Dels är tiden bättre spenderad på att söka riktiga arbeten och dels vill inte soc bidra mtill den här typen av oseriösa företags existens genom att hålla arbetstagarna under vingarna de m¨ånader provisionen blir för låg  att leva på.

    Sedan funderar jag ändå på om bidragstagande verkligen är det vettigaste målet för TS, det beror ju helt på utbildning och omständigheter. men så här inför en ny terminsstart kan det ju vara rimligt att överväga om du TS behöver komplettera din utbildning för att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Det är ju i så fall int eför sent att söka studier till våren. Mång universitet har mycket platser kvar.


    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • elin86

    Mina föräldrar kan inte ta lån=/

    Jo funerar ju faktiskt på att utbilda mig lite men mina grundbetyg är tyvärr inte så bra.

    Det värsta är att jag hela mitt liv lidit av dåligt självförtroende och när jag kommer till riktigt svåra punkter i livet låser jag mig. Jag blir deprimerad och kan inte göra nått (fast jag vill). Hat dock lärt mig att kämpa nu och försökan ta mig ur dom situationerna när jag låser mig.

  • Ari Gold

    Har du slutbetyg från gymnasiet?

    De utbildningar på uni som fortfarande har platser kvar är ju sådana som inte haft tillräckligt många sökande och de resterande platserna fördelas inte efter betyg utan efter hur snabb man är på att söka.

    Det kan vara bra att söka en kurs som man tycker är rolig och lätt den allra första terminen man läser.Då hinner man prova på och kan fundera öäver hur man ska inrikta sig sedan.

    Om du saknar gymnasiebewtyg är det ännu viktigare att du utbildar dig men då måste du läsa vid Komvux. Vet inte hur det fungerar med sena anmälningar där.

    Den akuta ekonimiska situationen måste du fortfarande lösa. Finns det NPGON i din närhet som kan hjälpa dig? Syskon, faster, moster, kusin? Även om det är pinsamt att fråga så är blod tjockare än vatten. De flesta är mycket mer villiga att hjälpa än man tror.


    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • elin86

    Nä har inget slutbetyg. Jag började plugga upp 3 ämnen i våras. Fick Godkänt på två av dom. Den tredje var matte b och jag har jätte svårt för matte. Tyvärr måste man ju ha godkänt i matte c oftast för att komma nånstans i högskolan=/

    Min faster o hennes gubbe har erbjudit sig att låna mig pengar till två hyror. Får kanske tacka ja till det ändå=/ Har inget annat va just nu så.

  • Ari Gold

    Jag känner ingen som läst matte C på gymnasiet...det igår inte i standardbehörigheten, ev ekonomiska utbildningar som kräver det men det är ju ändå inte din grej.

    Kolla med komvux vad som behövs för att läsa in gymnasiekompetens och få slutbetyg. Kolla möjligheterna att börja läsa redan i vår.
     
    Och tacka ja till fasters erbjudande!!!


    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Mossagti
    elin86 skrev 2008-12-18 18:10:51 följande:
    Nä har inget slutbetyg. Jag började plugga upp 3 ämnen i våras. Fick Godkänt på två av dom. Den tredje var matte b och jag har jätte svårt för matte. Tyvärr måste man ju ha godkänt i matte c oftast för att komma nånstans i högskolan=/Min faster o hennes gubbe har erbjudit sig att låna mig pengar till två hyror. Får kanske tacka ja till det ändå=/ Har inget annat va just nu så.
    Tacka ja till fasters erbjudande. Sedan söker du in till Komvux men skippa Ma C - det är otroligt få utbildningar som kräver det och inga av dessa är väl aktuella för dig ändå?
  • Anonym

    Jag har ett bra råd: ta med dig en invandrare och säg att det är din nya pojkvän, då pungar de ut genast. Jag fick inget fast jag satt där höggravid och grät, men då skickade jag dit min pojkvän istället, och han smilade upp sig, och vi fick kosing direkt.

Svar på tråden Kan inte betala hyran!