• Äldre 30 Jul 15:47
    42536 visningar
    88 svar
    88
    42536

    Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!

    Jag vill bo där skolorna är bra, där barnen kan vara utomhus utan att man behöver oroa sig för psyksjuka, alkolister, drogpåverkade, fartdårar och gäng. Vill bo där det finns lite invandrare och lite kriminalitet. Vart skall man flytta då? Ni som upplever att ni bor bra och barnvänligt, kan ni tipsa mig om vart jag skall flytta med min familj. Jag bor på Hisingen (GBG) i dagsläget och detta verkar ha blivit "staden som Gud glömde".
    Bankrån, ungdomsgäng, psykdårar och knark är vardagsmat nuförtiden och jag vantrivs. Vi skall härifrån... men vart i landet? Tacksam för tips!

  • Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!
  • Äldre 30 Jul 15:58
    #0

    Smajla

    Jo, vi har tänkt på det. Vi blev erbjudna en 5:a i Amhult för 9.900:-/mån.
    Det är mycket pengar att betala till en hyresvärd, så vi tackade nej just nu när vi är föräldralediga.
    Torslanda vill vi jättegärna bo i, men det är ju så vansinnigt dyrt för oss med medelinkomst. Björlanda är drömmen, men vi har inte dom pengarna och kommer nog aldrig att få dem om vi inte kammar hem storvinsten. Så Göteborg är nog inget alternativ längre för oss.

  • Äldre 30 Jul 16:01
    #0

    Pumpan81

    PANIK! Ja, det är just det ordet som passar min sinnesstämning just nu. Lägg till ordet ÅNGEST också och vad får vi då? Jo, PANIKÅNGEST!!!
    Det är det jag känner när vilt främmande människor kommer fram och hotar att "döda ett av mina barn" bara för att min man inte svarade på tilltal från en alkolist eller hotet på bussen från en man som "skulle skära halsen av min dotter om hon inte slutade gråta".
    Detta tar knäcken på mig. Jag är rädd.

  • Äldre 30 Jul 16:03
    #0

    Pimienta

    Hur är skolorna i Jönköping?
    Vi har kollat på hus i Vetlanda, det tillhör väl Jönköpings kommun, eller är jag helt ute och snurrar?

  • Äldre 30 Jul 16:10
    #0

    clart04

    Ja, jag står för det, men vill inte gå in på det ämnet mer.
    Jag drar inte alla över en kam, absolut inte men jag föredrar att bo där majoriteten av befolkningen är svensktalande. Tycker inte att jag behöver försvara min åsikt vidare. Alla har olika åsikter och jag är INTE rasist för det (har ju själv en son som är svensk (50%)/afrikansk(25%)/indisk(25%).

  • Äldre 30 Jul 16:22
    #0

    jojjo113

    Ja, jag borde väl inte ha skaffat barn överhuvudettaget *suck*
    Är så vansinnigt överbeskyddande, men det man KAN påverka är ju valet av skola och såpass mycket vet jag, att skolorna på Hisingen är inte ett ställe där jag vill att mina barn skall få sin utbildning (med undantag för Torslanda/Björlanda som är bra). Jag gillar inte mina barns kompisar heller (3-5-åringar som får springa ute själva tills 22-tiden på kvällen...skulle aldrig falla mig in att vara en sån slapp förälder).
    Sen finns det ju dårar och pedofilen överallt, men här börjar det bli läskigt.

  • Äldre 30 Jul 16:26
    #0

    Mamma till LovaLo

    Strömmensberg, sa du. Är det hus/bostadsrätter eller lägenheter mest där?
    Ja, det är väl Hisingen i synnerhet jag ogillar, men det är ju vråldyrt att köpa hus i Göteborgs bättre områden.
    Jag måste åka och kolla in området. Tack så mkt för tipset.

  • Äldre 30 Jul 16:27
    #0

    Smajla

    Jag med;0)

    Bodde i 14 år i Uddevalla och på somrarna i Fiskebäckskil.

  • Äldre 30 Jul 16:30
    #0

    Aima

    Ja, Malmö och Rosengård har man ju hört mkt negativt om. Då förstår jag att du föredrar "en liten håla". Kul att du har hittat ett ställe där du trivs.

  • Äldre 2 Aug 18:35
    #0

    Laika

    Jo, vi har varit kvar här därför att mitt bonusbarn (som bor växelvis 50% hos oss) skall ha nära till sin mamma, så det är därför vi blivit kvar tills nu.
    Nu har hon flyttat till Vasastaden med sin nya man och nu kan vi alltså flytta om vi vill.
    Eftersom vi nu beslutat oss för att stanna i Göteborg iallafall tills pojken blir större och själv får välja permanent boende, så blir det hus i Björlanda om något år (och, nej man är inte så penningstark som föräldraledig om man har valt att vara hemma med bebisen i 2 år under föräldraledigheten...så nu slipper du spekulera i varför vi inte kommit härifån ännu). Drömmen vore förståss ett hus på landet i Småland/Dalarna (jag ÄLSKAR skog och natur, men inte så mycket att det sker på min och min mans umgänge med vår bonusson/son.

    Er övriga tackar jag för alla bra tips, jag skall ha dem i åtanke den dagen vi lämnar Göteborg för gott.

Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!