• modesty74

    Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!

    Jag vill bo där skolorna är bra, där barnen kan vara utomhus utan att man behöver oroa sig för psyksjuka, alkolister, drogpåverkade, fartdårar och gäng. Vill bo där det finns lite invandrare och lite kriminalitet. Vart skall man flytta då? Ni som upplever att ni bor bra och barnvänligt, kan ni tipsa mig om vart jag skall flytta med min familj. Jag bor på Hisingen (GBG) i dagsläget och detta verkar ha blivit "staden som Gud glömde".
    Bankrån, ungdomsgäng, psykdårar och knark är vardagsmat nuförtiden och jag vantrivs. Vi skall härifrån... men vart i landet? Tacksam för tips!

  • Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!
  • modesty74

    jojjo113

    Ja, jag borde väl inte ha skaffat barn överhuvudettaget *suck*
    Är så vansinnigt överbeskyddande, men det man KAN påverka är ju valet av skola och såpass mycket vet jag, att skolorna på Hisingen är inte ett ställe där jag vill att mina barn skall få sin utbildning (med undantag för Torslanda/Björlanda som är bra). Jag gillar inte mina barns kompisar heller (3-5-åringar som får springa ute själva tills 22-tiden på kvällen...skulle aldrig falla mig in att vara en sån slapp förälder).
    Sen finns det ju dårar och pedofilen överallt, men här börjar det bli läskigt.

  • Smajla

    Jag kommer ursprungligen från norra Bohuslän så jag kan rekommendera Strömstad, Lysekil bland annat. Små mysiga städer som är trygga att växa upp i. Så är det inte så långt till Göteborg heller om du har vänner kvar här...

  • modesty74

    Mamma till LovaLo

    Strömmensberg, sa du. Är det hus/bostadsrätter eller lägenheter mest där?
    Ja, det är väl Hisingen i synnerhet jag ogillar, men det är ju vråldyrt att köpa hus i Göteborgs bättre områden.
    Jag måste åka och kolla in området. Tack så mkt för tipset.

  • modesty74

    Aima

    Ja, Malmö och Rosengård har man ju hört mkt negativt om. Då förstår jag att du föredrar "en liten håla". Kul att du har hittat ett ställe där du trivs.

  • Mamma till LovaLo

    Vi har haft turen att hitta en hyreslgh, men dom flesta är bostadsrätter. Men priserna har varit ok, men vet inte om det ändrats.
    Vet att iallafall Poseidon har nga lgh här, kolla med dom.
    Lycka Till!

  • fenixen

    Halvvägs till Alingsås finns fina och barnvänliga områden att bo i. Lerum heter kommunen jag tänker på. Lite "på landet" men ändå inte så lång från stan. Här finns blandat hus, radhus och lägenheter.

  • Mias

    har bott i malmö.. vill ALDRIG dit igen, inte ens utanför (uppväxt i åkarp, 1 mil från malmö), eftersom det är dit barnen kommer att åka när de blir större.. Usch.. Anti anti.. Idag bor jag i gbg och ÄLSKAR denna stan, men som modesty74 skriver så vill jag att mitt barn växer upp i lugnare områden än Olskroken där vi bor nu. Kollade på hus i Örgryte, där är sååå fint men tyvärr kostar det skjortan, fick ett erbjudande att köpa en kompis kompanjons föräldrahem i Rävlanda och vi körde på det. Allt hur jag ville bo har nu INTE gått i uppfyllelse, inte nära havet, inte nära stan men min son kommer att få växa upp i en liten idyll mitt mellan Gbg och Borås, och han är ju viktigare än mitt behov av shopping .

  • Smajla

    Modesty74: Kul - där ser man, har också bott i U-valla ett tag.

Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!