• Anonym (Kaffedraken)

    Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!

    Jag vill bo där skolorna är bra, där barnen kan vara utomhus utan att man behöver oroa sig för psyksjuka, alkolister, drogpåverkade, fartdårar och gäng. Vill bo där det finns lite invandrare och lite kriminalitet. Vart skall man flytta då? Ni som upplever att ni bor bra och barnvänligt, kan ni tipsa mig om vart jag skall flytta med min familj. Jag bor på Hisingen (GBG) i dagsläget och detta verkar ha blivit "staden som Gud glömde".
    Bankrån, ungdomsgäng, psykdårar och knark är vardagsmat nuförtiden och jag vantrivs. Vi skall härifrån... men vart i landet? Tacksam för tips!

  • Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Lidköping, kanske?
    Trevlig stad, sjönära.
    Mysigt och trivsamt med gott om affärer, fik och resturanger.

    Annars har vi alltid Götene. Nära till dagis och skola. Lugnt och litet; nära till allt.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Har vänner som flyttat till Bollebygd och stortrivs. Lite invånare och god barnomsorg, liten "by" där det mesta finns. Mitt mellan Göteborg och Borås.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag tycker ni skall flytta till Kungsholmen i Stockholm. Här finns det en hel del grönområden, nära till stranden, nära till affärer, mycket bra aktiviteter, bra dagis och lätt att ta sig runt med bra kollektivtrafik. Lugnt och skönt. Vi har bott här sedan -99 och trivs SÅ bra.

    /J.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej hej!
    Bor också på Hisingen (Länsmansgården) och tycker väl egentligen att just lägenheterna som vi bor i är super! Men.. det är nog det enda. Vill absolut inte att mina barn ska växa upp här! Bilinbrott, rån m.m. är ju vardagsmat.

    Vi har köpt ett radhus i Nol (2,5 mil norr om Gbg). Jag är själv uppväxt i Nol och det må vara landet, men det är iallafall barnvänligt!!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag är uppvuxen i Kungsbacka. 3 mil söder om gbg. Jag tycker det är jätte mysigt där. Lagom stort, nära till hav och sjö Shopping center... Skolor... Folket... Mycket trivsamt enligt mig... Och barnvänligt... Kolla upp det om det är så att du inte vill flytta så långt...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Flytta till Kungshamn!!!
    Är det nåt som händer här så är det jätte-publicitet över det så du kanske förstår att det inte händer mycket här. Inte långt från gbg heller om du ska dit och besöka nån...

  • Anonym (Kaffedraken)

    MagdalenaTheQueen: men snälla, det är väl INGEN som hävdat att alla invandrare är kriminella? Det där med "ursäkter"och "anledningar" vet jag inte vad du syftar på..

    Visst kan man analysera varför vissa områden har högre brottslighet än andra, men det hör inte hemma i den här tråden. Ts ville ha tips om områden, och hon skrev sina önskemål, respektera det tycker jag.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag känner mig inte allt för trygg i Stockholm heller. Man rör sig mest omkring där man bor. Överklass områderna är nog trygga men har man inte 10 miljoner så har man inte. Och fattar inte heller att det ska bli debatt om att man skriver att man inte vill bo i heltätat invandrarområde. Varför kan alla som vill i så fall få en lägenhet i Fittja,Rosengård och allt vad det heter. Jag undrar varför alla de som försvarar dessa områden aldrig bor där själva? Man är ingen rasist för det tycker jag.

    Men till saken jag undrar också var man ska bo varför kan det inte bara finnas en storstad utan kriminalitet??? Jag är livrädd för att mina söner ska börja munhuggas med fel person eller gäng och behöva dö eller bli invalida för det.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag respekterar att TS vill byta område, men jag respekterar inte en sådan kommentar! Och jag tycker det är underligt att ingen verkar bry sej!

Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!