• dio
    Äldre 21 Dec 09:32
    162070 visningar
    85 svar
    85
    162070

    Skådespelare vi minns... vad gör dom idag??

    Tove Edfeldt, som spelade den yngsta innevånaren i Bullerbyn, Kerstin  studerar vid Teaterhögskolan i Stockholm och är bosatt på Södermalm i Stockholm.


    Hon var bla med i filmen Sanning eller Konsekvens och Eva & Adam.


    www.stureplan.se/articles/5907/images/article_image_07369b8491ad63f4.jpg 


    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 09:32
    #2

    och det är den yngre av dem båda, den andra kvinnan är hennes mamma


    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 10:16
    #4

    resten av Bullerbybarnen:


    Olle spelad av Harald Lönnbo fortsatte med skådespeleriet, han har bla varit med i Beckfilmer och Att göra en pudel. Spelar på teaterscen också-
    images.google.se/imgres&imgrefurl=www.teater-vnorr.se/om/medarb/harald_lonnbro.htm&usg=__S9M7BOPJkTCw3gLbFzj72K-aK8g=&h=180&w=125&sz=14&hl=sv&start=3&um=1&tbnid=UQoScpcequN_hM:&tbnh=101&tbnw=70&prev=/images%3Fq%3DHarald%2BL%25C3%25B6nnbro%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN

    Anna Sahlene, född 11 maj 1976 i Söderhamn, är en svensk sångerska och skådespelerska. Hon har haft hitlåtar som Runaway (Estlandsbidrag i Eurovision Song Contest 2002), Unbreakable och The Little Voice, och hon har också varit med i Melodifestivalen flera gånger. Hon sjunger också introsången i Disney Channel-serien Det Surrar om Maggie på den svenska versionen.


     


    Den 31 maj 2006 fick Anna och hennes pojkvän Jimmy Wahlsten dottern Lily Evita.


    www.hosit07.se/dynamaster/image_archive/cache/96ef3db020ae762b0a918252a0e56f55_385x400.jpg


     


    Henrik Larsson, som spelade bosse arbetar som skådespelare och manusförfattare. HIttade ingen bild på honom.
    Linda Bergström som spelade Lisa verkar ha gjort lite inom filmbranchen på 90-talet. Hittar ingen bild eller vidare info.

     


     


     


    WSP Akustik i Stockholm



    Crispin Dickson (lasse i Bullerbyn) har jobbat på WSP akustik i Stockholm sedan 1 september. Fram till i Juli var Crispin anställd på Marcus Wallenberg Laboratoriet på KTH i Stockholm där han har avlagt lic. examen i teknisk akustik med utvärderingsmetoder av flygplansbuller ur ett psykoakustiskt perspektiv. Crispin kommer att jobba främst med samhällsbuller.


    Ellen Demérus som spelar Britta verkar jobba på Bonniers Bokförlag. Hittade ingen bild. 


    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 10:25
    #5

    Ronja Rövardotter:


    Ronja; Hanna Rebecca Zetterberg Struwe, född 15 februari 1973 i Skarpnäck, är en svensk före detta barnskådespelare och vänsterpartistisk politiker. Hon var riksdagsledamot 1994-1998 där hon främst drev miljö- och jordbruksfrågor men även jämställdhetsfrågor. Idag arbetar hon som kommunikationskonsult och föreläsare med opinionsbildning som specialitet. Sommaren 2008 debuterade Hanna som författare med sin barnbok Nejlika och lilla lilla syster.

    Vid 11 års ålder hade hon huvudrollen i Ronja Rövardotter, vilken är hennes hittills enda film. Vid 21 års ålder blev Zetterberg invald i riksdagen och arbetade där för vänsterpartiet fram till år 1998, då hon återvände till sina universitetsstudier. 2002 gav hon sig åter in i politiken på fritiden. Den 3 juni 2005 begärde hon att få bli entledigad från sitt uppdrag i Vänsterpartiets partistyrelse.


    Hon är brorsdotter till Eva Zetterberg, ambassadör i Nicaragua, före detta aktiv inom vänsterpartiet.


    Zetterberg Struwe var medlem i juryn i SVT-programmet Toppkandidaterna.


    Gift med Filip Struwe.




    Birk; Dan Håfström arbetar som journalist


    images.google.se/imgres&imgrefurl=www.omfilm.net/%3Fp%3Dviewactor%26ID%3D11617&usg=__gzT9QmViExtJb9qArPm97qlqnTM=&h=140&w=94&sz=15&hl=sv&start=2&um=1&tbnid=i64u2v_4Gf5CcM:&tbnh=93&tbnw=62&prev=/images%3Fq%3DDan%2BH%25C3%25A5fstr%25C3%25B6m%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DG 


    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 10:29
    #6

    Liv Alsterlund som spelade Lisabeth i Madicken fortsatte med skådespeleriet ett tag, spelade i Svart Lucia och Rapport till himlen. Nu verkar hon göra detta?


    LivLiv AlsterlundProjektledare
    Magisterprogrammet i pedagogik och multimedia
    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 10:41
    #7
    Ingen vet idag var Mats Wikström tagit vägen. Det var han som speladeKarlsson i "Karlsson på taket". 
    Lars Söderdahl, Lillebror och skorpan ville bli skådespelare och gick en tid på teaterskola men hamnade hos Livets Ord i Uppsala. Nu är han sedan länge fri därifrån, bor i Malmö och jobbar på posten.
    Staffan Götestam (Jonathan i Bröderna Lejonhjärta) Numer är han teaterdirektör och äger Göta Lejon och Maxim i Stockholm. Han har jobbat med 25 olika Astrid Lindgren produktioner. 
    Stephen Lindholm, allas vår Pelle från Saltkråkan, är journalist på tidningen Kommunalarbetaren sedan 20 år. 
    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 10:43
    #8

    aj då..


    http://www.ka.se/images/byline/[email protected] 
    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 10:57
    #9
    Saltkråkan:
    Filmernas Teddy blev veterinär,Freddy revisor, Niklas marknadschef och Johan spelade i en fri teatergrupp i Värmland. www4.sodertalje.se/kulturskolan/bilder05/bjorn.jpg 
    Malin, Pelles storasyster gjordes av Louise Edlind. Hon har hunnit med mycket, gått hushållsskola och språkskola, är fil kand i kulturkommunikation, har varit med i farser och spelat Lindgren-pjäser och dessutom gjort 560 avsnitt av "Vänner och fiender" - men alla vill ändå prata med henne om Malin.
    Kristina Jämtmark, lilla Stina, följde familjetraditionen och blev först frisör, senare receptionist. 

    Maria Johansson, född 7 april 1956 i Stockholm, är en svensk skådespelerska och doktorand. Hon är mest känd för sin barnroll som Tjorven i Olle Hellboms filmer om barnen på Saltkråkan. Hon utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 1981.


    I vuxen ålder har Johansson gjort en uppmärksammad roll som Anna i Den enfaldige mördaren 1982. Under senare år har Johansson ägnat sig åt teater samt medverkat i lek- och spelprogram som deltagare. Hon har även hunnit med att forska kring skådespelares yrkeskunnande och blev därmed Teaterhögskolans första doktorand.


    www.baronessan.se/images/lookalike/maria_johansson.jpg 


     


     


    Kajsa Dandenell, före detta svensk barnskådespelerska, född den 1  Fick som 2-åring rollen som Skrållan iSaltkråkan för att hon var van vid hundar och inte skrämdes av Båtsman.


    Enligt IMDB så har hon 2 barn och lever numera på Visingsö. Hon säger sig inte ha några minnen av inspelningen och har arbetat som receptionist.


     


     


    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 11:08
    #10

    Ja, jag fortsätter väl min enmansshow


    Inger Nilsson (Pippi) utbildade sig så småningom till skådespelerska och jobbade i fyra år på Kronobergsteatern i Växjö, hon har varit rekvisitör och är numer läkarsekreterare i Stockholm men drömmer om teaterjobb även om erbjudandena inte är så många.
    Tommy, Pär Sundberg, läste i Lund och är idag Skandinavienchef för ett företag som ordnar pr-kampanjer. Han bor i Ystad.
    Maria Persson däremot, Annika, ville verkligen bli skådespelerska men har bara varit med i en film med köksartiklar. Hon gick på Calle Flygares teaterskola en tid men insåg att hon inte kom ifrån Annika-stämpeln. Hon blev sjuksköterska, träffade en spanjor och flyttade till Mallorca där hon jobbat i barer men arbetar numer inom åldringsvården.
    Eskil Dalenius, filmernas Rasmus  (på luffen )är läkare i Dalarna.
    I was an atheist until I realized that I am God
  • dio
    Äldre 21 Dec 11:20
    #13

    Zara Zetterqvist, som spelar Eva i Gull-Pian född 13 september 1980 i Huddinge, är en svensk skådespelerska. Hon medverkade i bl.a. Hotel Seger samt Tre Kronor. Nu arbetar hon som kustbevakare inom Stockholms skärgård.


    År 2006 medverkade Zara i tv-serien Kustbevakarna som skildrade Kustbevakningen i Stockholms skärgård.


     


    1bf26056cb69fa6d.jpg


     


     


     


     Hanna Alström(som spelade Berit i Gull-Pian) började spela barnteater tillsammans med sin storasyster Sara vid Unga Teatern. Hon medverkade som sexåring i Staffan GötestamsGränsland på Puckteatern. Senare kom hon att spela några små barnroller på Dramaten i Ett dockhem 1989 och Amorina 1990. Hon filmdebuterade i kortfilmen Gull-Pian 1989 Hon studerade vid Teaterhögskolan i Stockholm från 2003. Hon är syster till skådespelaren Sara Alström.




    5422_p.jpg


     


     


     


    Elin Elgestad, (som spelar i Allra käraste syster) K-teknolog som läst Nadas Master-program Scientific Computing som individuell inriktning, sitt exjobb i Numeriska Metoder ."Computational Prediction of Chemical Organic Reactions" utfört vid Biovitrum Inc.


    images.google.se/images&hl=sv&sa=3&q=Elin+Elgestad&btnG=Sök+bilder 



    Och tvillingsystern Ulla verkar arbeta här:


    www.spoke.com/info/cJul/TechDataCorporation 


     


     


    I was an atheist until I realized that I am God
Svar på tråden Skådespelare vi minns... vad gör dom idag??