• Äldre 27 Dec 20:53
    62742 visningar
    446 svar
    446
    62742

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    Under förlossningen som var väldigt lång dragen o fick ett STORT barn 5035g så sprack mitt klipp vilket ledde till Sfinkterruptur grad 4 o även en hel massa annat.

    Jag har inte för en idag insett vad det faktiskt innebär (3mån)senare för att jag själv letat info på nätet.
    Jag fick aldrig nån information om vad som kan hända efter åt o att enligt studien jag läste drabbas många kvinnor av analinkontinens som främst visar sig som gaser mycket smärta vid samlag.

    Mitt Sfinkterruptur o alla andra stygn har ännu inte läkt, pga infektion. Dom fick plocka bort 10stygn vilket lämnade ett öppet sår. Jag har nu tre månder senare fortfarande ont, fast såret är rätt litet. Jag känner av alla ärr o läkaren som gjorde op:en har slarvat. O läkaren jag går till nu anser att jag kan visst leva med det..

    Jag har inte bara skämts som en hund att prata om saken men nu tänkte jag att jag ska ta mod till mig o skriva en tråd i hop om att finna andra som vart med om samma.
    Dom som aldrig fick den där fanastiska förlossningen o tiden efter. Min förlossning kanstades inte bara av en massa stygn min son fastnade med axlarn, fick andnings hjälp o hjärt massage när han väl var ute. Jag fick inte se han för en 4 timmar senare o ingen informerade oss om vad som hände o jag trodde min son dog dom första 30min efter förlossningen

    Sen förlorade jag 2½liter blod, rullades in på operationen som syddes slarvigt o inte ren gjordes ordentligt som ledde till infektion dagen efter. O som gräddde på toppen fick jag veta att en normal förlossning vid ev flera barn inte ens är att tänka på för min del, jag har vart chokad, ledsen,frustrerad o arg för att dom nonchalerat mig när jag uttryckte att jag ville ha tillväxt ul för att det såg ut som att jag väntade tvillingar, allt hade kunnat avhjälpas tidigare om dom bara lyssnat på mig redan på MVC

    Nu kliar ärren så man blir tokigt, jag har ont o är ömm även där det hunnit läka ihop, jag har fått rejälla problem med gaser o om jag blir nödig att göra numer 2 måste jag på en gång gå till toan för att jag inte klara av att hålla mig o det anser läkaren att jag kan leva ett ´normalt liv med, knipövningarna har inte hjälp mig ett jota (100st/dag)
    Så ni som råkat ut för det ni är inte ensamma o det är inget att skämmas för!!

    Skriv gärna en rad eller två o berätta om hur du fick det o det gick efter åt? Tycker du att du fick den infon du behövde? Eller fick du fråga o leta dig fram till svaren som jag?

  • Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera
  • Äldre 27 Dec 22:28
    #2

    Tack så mycket! Nä många fixar inte en 5kg bebis men för min del var det på håret att det gick, jag är rätt liten o mitt bäcken är inte så stort att läkaren sa att det handlade om ca 2 cm att bebisen inte att kunnat komma ut o då ahde det gått riktigt illa

  • Äldre 29 Dec 18:26
    #9

    Ja varför dom inte informerar är ju nått som är väldigt konstig o om man haft en komplicerad förlossninge o kanske inte mår som en prinssesa dagen efter så frågar man nog inte heller.
    Min kusin jobabr som BM o vi satt här udner jul helgen o disskuterad min graviditet o förlossning. o hon tycker att det är för j*vligt på ren svenska som dom behandlat mig o min sambo.

    Det såg ut som att jag väntade tvillingar, o mitt SF mått låg långt över det normal o jag bönade o bad att få ett tillvävt ul men fick nej av min BM, efter v 35+6 gick jag upp 16kg trots att jag ätit nyttigt o rört på mig det jag kunnat. hade högt blt, dåliga blod o urin prover.
    Enligt journalen som min kusin nu läst hade jag havandeskapsförgiftning i mildare form o dom gjorde inte nått åt det alls här.

    Sen fick vi ingen information när sonen föddes o inte andades o fick hjärtmassag det fick jag veta för ca1mån sen när jag begjorde själv att få se sonens journal o få den förklarad för mig, vilket är helt sjukt!

    läkaren som har sytt mig efter förlossningen har slarvat enligt läkaren jag går till nu. min läkare säger att jag bör ställ in mig på att få ett par op till, inte nog med att jag efter förlossningen trott att min son dött pga dom sket i att informera oss om vad som hände så har det slarvats, känns ju kul o veta.

    Sen dagen efter förlossningen sa en läkare åt mig, (jag gick upp 36kg under graviditeten) att jag var gravt överviktig o då kan man få såna besvär under förlossningen som du fick att du måste gå ner i vikt snabbt du får inte äta det o det.. o blev beordrad att gå till diettist. Jag tog det jätte hårt o har länge anklagat mig själv för att närstan dödat min son, låter kanske konstigt men så känndes det..

    inte precis cad man behöver höra i ett sånt läge

  • Äldre 5 Jan 02:45
    #54

    vad rolig (kunnde ju har varit under bättre omständigheter) att se o läsa allt ni berättar o delar med er! Thowe vad konstig att du inte fått vara på efterkontroll. Jag får gå var 3e vecka på koll. Ska igen nu den 7/1 o då ska jag disskutera allt med min läkare (han är chefsläkare på spec MVC) hur vi har upplevt BB tiden o allt som vi är "missnöjda" med. Min kusin jobbar som BM i södra Sverige o under julen satt vi o pratade om min graviditet o förlossning, hon tyckte att det var för j*vligt på ren svenska hur som behandlat mig o min sambo o sa att jag flaggar inte för att anmäla hit o dit men jag förstår om ni gör det o ni har all rätt.

    Personligen känner jag att anmäla ingte ger oss nått men att ta upp det med min läkare som är vettig o hoppas att han verkligen tar till sig det jag säger o pratar med sin personal om det så att nån anna slipper gå igenom samma helvete som jag/vi gjort.

    Såret har ännu inte läkt helt men är väldigt litet, min ärr vävnad är sten hård. Men jag ville iaf att vi skulle testa ha sex, inte sex nu fullt ut ännu men vi testade sticka in den och det gick jätte bra, gjorde inte ont alls, kännde att ärren stramade till ibland men vi får ta det fösiktig i början. Är så glad att det inte gjorde ont det har faktiskt varit min störrsta fasa så här långt, känns som ett litet ljus i tunneln nu =)

    Känndes inte slappt visst kanske inte exakt som förut men varken jag eller sambon klagade inte heller, där emot kännde inte sambon lika mycket av knipen när jag testade. Men det tar sig säkert med tiden. Men ännu är en normalt sex liv en bit bort. Ska inte ha det för en såret läkt men jag höll på att bli tokig av att inte veta om det kommer göra ont av alla ärr så vi testade o jag är inte besviken det minnsta =)

    Hoppas ni haft en bra jul o ett riktigt gott nytt år. Mitt år kunnde inte börjat bättre trot jag =)

  • Äldre 5 Jan 02:50
    #55

    glömde säga att min kusin som jobabr som BM sa att om man råkat ut för detta, kan inte landstinget neka en snitt. Dess utom rekommenderar sjukhuset hon jobbar på snitt vid KLICK: Sfinkterruptur pga det är en 50 50 chansning att det inte går upp igen och om det går upp en andra gång så är risken för problem efteråt rätt stor, spec om slemhinnan i tarmen går sönder en andra gång det är tydligen jätte svårt att laga det första gången o andra gången är värre.

    Hon sa även att dom inte kan göra det i vanliga fall heller men dom försöker med alla medel att övertala en för att det är bäst att föda vaginalt. DEt håller jag med om men med nästa ska jag ha snitt om jag så ska få vända upp o ner på hela norrbottens landsting så ska jag ha det.

    Min läkare har iofs sagt att om jag vill ha snitt med nästa så får jag det helt klart.

  • Äldre 8 Jan 09:52
    #70

    Ska berätta om mitt läkar besök.
    Talade om för läkaren att trots otalig knip övningar kan jag itne hålla ex gaser o måste kila på tod direkt det är dax för nr2. Han ville inte uttala sig om nått eller säga hur vi ska göra med det för en han i sin tur disskuterat de med en kirurg. Där emot sa han att om din problem inte kommer att anses som allt för störande i vardagslivet kommer inte en OP bli aktuell för en du skaffat dom barn du vill han (ladnstigets regler)

    Jag blev så attans arg o sa till honom: norrbottens ladsting är inte dom som ska bestäma hur vida det är mycket eller lite störande i mitt vardagsliv. Det blir en stress så om jag ex åker bort o sitter i bilen länge blir jag orolig: tänk om jag måste på toa, stressen kan leda till att man i stället får diarré o jag vet att får jag det kan jag inte hålla mig.
    Jag sa även att jag är 22år o inget landsting i världen ska neka mig att fixa det!

    Jag bad även om att få fixa till kring själva slidmynningen där det ser ut som att det är borta stora bitar, men han ville inte att vi bestämmer nått ännu, för en såret är helt läkt.
    Han tyckte att det var lite konstigt att såret inte läk det har vart ett öppet sår nu i snart 4mån o hand trodde att minst en månad till kanske till o med 2-3månader innan det läkt helt..

    Nån annan som vart med om det?

  • Äldre 10 Jan 02:46
    #82

    jag fick inte heller nån info alls om nått bara en massa stackar dig o order om att knipa direkt o mycket o så hårt jag kunnde för att blodcirkulationen skulle öka o vara bra där nere tydligen skulle det göra att läker fort sa dom iaf. o nog har jag knipt alltid men nån påsskyndad läkning är bara bull shit!

    först blev jag lovad en uppfixnings op pga läkern har slarvat men nu verkar det som att man drar tillbaks det..*arg*
    läkaren sa om du praktiserar med mig en vecka så klagar du inte sen, visst finns de säkert dom som ser värre ut än mig där nere o visst kan jagg ta att de inte är lika snyggt o prydligt efter att fött en gosse på över 5kg men ska man verkligen behöva godta vad soom helst, för att läkaren slarvade vid första op?

    ska jag verkligen behöva se ut så resten av livet o må pyton över det? efter vården skulle verkligen behöva bli bättre änn den är!

    min blogg sassan86.blogg.se kika gärna in o lämna en kommentar

  • Äldre 12 Jan 09:55
    #87

    lifeleker får säga grattis o vad roligt att du kunnde ha sex! =)
    Visst blir man lycklig av att komma i sina gamla kläder =) o bättre bilr det med tiden.
    Hoppas allt läker fin!

  • Äldre 12 Jan 09:58
    #88

    min svärmor tycker att jag ska skicka in en skade anmälan till patientnämden.. är förlossningsskador nått som godkänns?
    eller täcker ens vanliga försäkring sånt?
    Inte för att det nu är pengarna det sitter i men lite kompensation för sveda o värk borde ju betalas ut till alla kvinnor inom förlossningsvården som blivit fel behandlade.

    Jag vet o det har även läkare sagt att visst hade ju detta kunna undvikas, vi kanske skulle ha lyssnat på din oro.. hur rolig är det att höra dagen efter förlossningen

  • Äldre 16 Jan 09:13

    Blir så irriterad alltså, läkare lovade att höra av sig under veckans börja för att medela vad dom ska göra åt mina problem med ändrarms muskeln, men inte ett pip har jg hört o nu är det fredag... det kommer väl säkert nått brev på posten nästa vecka där det står NEJ du får leva med det här. Orkar inte ens försöka tänka positivt idag är bara så sur att dom är nonchalanta inom vården *ARG*

Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera