• Fiing
    Äldre 29 Dec 21:47
    62553 visningar
    446 svar
    446
    62553

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    Ts: Oj,oj,oj.... Fasen, inte kul det du fick gå igenom. Och vad är det för inkompetenta läkare och barnmorskor du utsatts för??? Blir ju förbannad när jag läser detta!

    Själv förlöstes jag med sugklocka då, som bm sa, min livmoder inte orkade mer...(efter att ha varit öppen och stått och krystat för mig själv i 5,5 timmar...)
    Fick sfinkterruptur grad 3 och 4.
    Hade också väldiga problem med att hålla gaser, och har det fortfarande för den delen. Har även också samma bekymmer med "nr.2". Så fort man känner sig lite nödig är det bara att rusa till toaletten...

    Måste fråga: Är det någon som känner igen känslan när man gör nr. 2 att det känns domnat? Jag känner liksom ingenting när jag.. Ja, ni vet :) Men desto ondare gör det efteråt...

    Läcker även ibland efter just nummer 2...
    Går till bm en gång i veckan och penslar (något asstarkt medel, som gör ONT) vid analöppningen. Vet inte varför jag har ett sår där, inte min bm heller. Hon sa dock något i stil med "kan ju bero på den som sytt...."
    Menar hon att läkaren slarvade??

    Nu är det snart 4 månader min son föddes och jag får fortfarande inte bada eller ha sex... Knipövningar fick jag börja med för en månad sedan (har dock slarvat lite...)

    Håller också med om att det kliar något djävulskt där nere.. vet inte om det är fram, bak eller i mitten som kliar.. Men kliar gör det!
    Har fortfarande ont när jag sitter rakt upp och ned på tex en stol. Vinklar ofta ena benet och halvsitter på det (om ni hajar) för att avlasta rumpan...

    Fattar inte när eller om man kommer bli fullt ok där nere...
    Frågar min bm gång på gång om när man kan ha sex, bada, när det kommer kännas ok igen liksom. men det verkar omöjligt att få ett svar..
    Känns surt...

    Oj, vad långt detta blev... :)

    Och Ts... Tycker att du ska kontakta någon som kan hjälpa dig att få svar på varför det gick som det gick... Någon jurist kanske?

  • Fiing
    Äldre 31 Dec 13:40
    #19

    Glömde en sak i mitt tidigare inlägg... Jag rider också. Fast nu är det iofs lite mer än ett år sedan jag slutade... Stackars oss!

  • Fiing
    Äldre 7 Jan 16:00
    #64

    Hejsan!
    Tittade också igenom dokumentet. Kändes väldigt nyttigt att både få se och läsa om vad som egentligen har hänt. Tack!
    emmizenma; Står likadant i min journal. Gissar på att grad 4 innebär att slemhinnan skadats också.. Tror jag.

    Det känns som om det hade varit någon annan skada man råkat ut för, säg någon idrottskada eller liknande, skulle man nog inte behöva leva med så många frågetecken.
    Som tur är har jag fått hyfsat mycket information, men när man läser om er andra stackare blir man ju förbannad...

  • Fiing
    Äldre 13 Jan 11:04
    #93
    strålöga skrev 2009-01-13 06:34:24 följande:
    Jag anmälde min skada till Psr och de godkände skadorna som uppkom efter förlossningen. Jag väntar nu på andra intyget från kiruren till PSR, samma gamla skada men ett nytt invaliditetsintyg. Hopp om att det blir det sista. Var till kirurgen igår även en akut rtg av elektroden jag har i korsryggen. Nu får jag absolut inte ha igång pacemakern med elektrod, utan ny op ska göras inom snar framtid. Jag ska nu snart till arbetet och jag undrar tyst för mig själv hur dagen slutar med tanke på att jag har total analinkontinens óch inte fungerande pm. Jag är trött, sliten och funderar när detta elände tar slut, snart har det gått 6 år.. Sänder en kram till er alla
    Det var bland det j-vligaste jag hört... Tänker på dig!
  • Fiing
    Äldre 18 Jan 21:04

    Testa Lactulos... Inte direkt laxerande, men gör att det håller sig mjukt lixom. (finns receptfritt på Apoteket)
    Funkar toppenbra tycker jag!

Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera