Forum Njutningsföräldrar - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Alla dessa goda råd ang. min dotter.....

  Mån 29 dec 2008 15:22 Läst 2043 gånger Totalt 17 svar
  Sommar­dags
  Visa endast
  Mån 29 dec 2008 15:22

  .....och vad jag inte ska göra med henne!

  Min dotter är nu sex veckor och är världens godaste flicka. :)

  Jag är ensamstående med henne, hennes pappa kommer varannandag.

  1. Vi samsover. Finns det något mysigare än att sova nära och vakna av att dottern ler stort åt dig på morgonen? Detta anser min mamma och svägerska vara fel och jag kommer få problem senare när hon ska sova i sin egen säng.

  2. Jag bär min dotter mycket, hon är inget vidare förtjust i att ligga själv mer än korta stunder i vaket tillstånd och när hon sover är det ofta samma sak. Vaknar lätt och oroligt då, så jag har henne sovandes på mitt bröst. Hon gillar heller ej vagnen speciellt mycket och definitivt inte vid vaket tillstånd. Har bärsjal till henne. Även detta är det fel på. "Du kan väl inte bära runt på henne hela tiden". Hon gillar att sitta i sin babysitter när det finns rinnande vatten i närheten (duschar & diskar) eller om jag gungar rätt kraftigt. Hon somnar då. :)

  3. Jag helammar. Dottern får bröstet när hon vill och hon får även sutta. Misstag nummer 3 enligt familjen. Enligt mig blir hon glad och nöjd av suttandet speciellt. Somnar ofta med bröstet i munnen. Hon tar ej napp än. Dottern tog bröstet direkt efter födseln och jag har inga problem fått som sår eller ömma vårtor.

  Det är som om Du gör på ett visst sätt som fungerade för dig så ska det fungera för alla. Jag vägrar låta min dotter skrika sig blå i ansiktet och kippande efter andan för att hon ska "lära" sig ligga själv. Hon är sex veckor gammal. Herregud. Tänker njuta av hennes doft och närhet så länge jag bara kan. En vacker dag är hon för stor för det, enligt henne själv då.

  Någon annan som varit med om samma "goda" råd?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-31 20:30
  Min dotter har idag först sovit tillsammans med mig i sängen ca1,5h, för att sedan sova vidare själv i ca 1h. :D Första gången hon sovit så länge själv och för mig visar det att hon är trygg och kan sova själv, åtminstonde ibland. Mammas bröst är dock fortfarande favoriten. :)

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-10 12:35
  Jag fortsätter att hålla fast vid min dotters önskemål ang. amning och bärsjal. :)

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 13:36
  Tänkte berätta att dottern har nu accepterat att åka i vagnen. Hon kollar in min intensivt som för att kolla att jag verkligen är där och somnar sedan. Även sovit fast den står stilla. :) Känns som att hon avskydde den innan då hon ej kunna se mig från det avståndet. Har även satt en kudde baktill så hon kommer upp och kan se mer ut och inte enbart himlen.

  Det tog henne nio veckor att komma hit, men allt i hennes egen takt. Jag har ingen brådska.

 • 2Barns Mamma
  Visa endast
  Mån 29 dec 2008 15:25 #1

  presis så¨här va det med min dotter! hon hatade vagn och jga hade henne i bärsele hela dagarna! fortsätt som du gör!!

 • Mån 29 dec 2008 15:26 #2

  Kör hårt!!!!!

  Herre min... hon är 6 veckor.
  be dom komma igen när hon är 6 år....

 • Love Isac
  Visa endast
  Mån 29 dec 2008 15:29 #3

  Jag tycker att det låter som att du är en utmärkt god förälder som lyssnar till ditt barns signaler.Alla (ja nästan iaf)mammor vet vad som är bäst för deras barn...Fortsätt du göra som du/bebisen vill...det är alltid det bästa för både dig&bebis!!Det har jag alltid oxå gjort med mitt barn!!Lycka till..

 • Mån 29 dec 2008 22:12 #4

  Åh så mysigt det låter
  Vår dotter sov också med oss, bars i bärsjal och ville inte ha napp, fick amma när och hur hon ville (till ca 15mån)

  Nu är hon snart två somnar i sin egen säng på 5min, vill inte bbli buren utan SKA gå själv, nöjd och belåten utan napp och sällan kinkig. Alla säger att hon är så otroligt glad och verkar så trygg

  Mitt tips är att läsa på och ge vetenskaplig fakta som svar på tal så fick jag tyst på alla goda råd. Läs tex om bärande www.sjalbarn.se/artiklar.php
  www.pepplon.se/information.php

  om samsovning:  fakta om de nya rekomendationerna att ge till föräldrar och mor-och farföräldrar om tex amning, samsovning, "att skämma bort sitt barn" osv: www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/sjukdomarradgivning/graviditetforlossningefterforlossning/efterforlossningen/gratulerartillbarnbarnet.4.2ac9829d108e7756ad5800011183.html

 • Carola Carro
  Visa endast
  Mån 29 dec 2008 22:16 #5

  Sommardags skrev 2008-12-29 15:22:45 följande:


  .....och vad jag inte ska göra med henne! Min dotter är nu sex veckor och är världens godaste flicka. :) Jag är ensamstående med henne, hennes pappa kommer varannandag. 1. Vi samsover. Finns det något mysigare än att sova nära och vakna av att dottern ler stort åt dig på morgonen? Detta anser min mamma och svägerska vara fel och jag kommer få problem senare när hon ska sova i sin egen säng. 2. Jag bär min dotter mycket, hon är inget vidare förtjust i att ligga själv mer än korta stunder i vaket tillstånd och när hon sover är det ofta samma sak. Vaknar lätt och oroligt då, så jag har henne sovandes på mitt bröst. Hon gillar heller ej vagnen speciellt mycket och definitivt inte vid vaket tillstånd. Har bärsjal till henne. Även detta är det fel på. "Du kan väl inte bära runt på henne hela tiden". Hon gillar att sitta i sin babysitter när det finns rinnande vatten i närheten (duschar & diskar) eller om jag gungar rätt kraftigt. Hon somnar då. :) 3. Jag helammar. Dottern får bröstet när hon vill och hon får även sutta. Misstag nummer 3 enligt familjen. Enligt mig blir hon glad och nöjd av suttandet speciellt. Somnar ofta med bröstet i munnen. Hon tar ej napp än. Dottern tog bröstet direkt efter födseln och jag har inga problem fått som sår eller ömma vårtor. Det är som om Du gör på ett visst sätt som fungerade för dig så ska det fungera för alla. Jag vägrar låta min dotter skrika sig blå i ansiktet och kippande efter andan för att hon ska "lära" sig ligga själv. Hon är sex veckor gammal. Herregud. Tänker njuta av hennes doft och närhet så länge jag bara kan. En vacker dag är hon för stor för det, enligt henne själv då. Någon annan som varit med om samma "goda" råd?
  nr2 tror ja du kan få mest problem med när hon blir äldre.. Samsov själv med sonen men fick köpa en vanlig säng till han och dra ihop våra sängar så han ligger nära nog ändå.. Och som första barn tror ja man bär mycket på barnet gjorde jag med.. och fick en riktig klängungge.. Inget säger att hon kommer och bli de.. men passa upp lite..
 • Mån 29 dec 2008 22:26 #6

  Carola Carro skrev 2008-12-29 22:16:10 följande:


  Och som första barn tror ja man bär mycket på barnet gjorde jag med.. och fick en riktig klängungge.. Inget säger att hon kommer och bli de.. men passa upp lite..
  Det finns forskning som visar att bran som bärs mycket (i bärhjälpmedel) skriker mindre, blir mer nyfikna på omvärden och utvecklas tidigare motoriskt jämfört med "vanliga" barn
 • Mån 29 dec 2008 22:26 #7

  Kunde varit jag som skrev det där. När jag fått höra att jag inte ska skämma bort dottern med att bäran henne hela tiden för 71264 gången sa jag till folk som kommentarade att jag vill inte tvinga mitt barn till något. Vill hon bli buren så bär jag. Det lär gå över, inte så ofta man ser tonåringar i föräldrarnas famn?
  Nu är dottern 2½ och vill fortfarande upp rätt ofta. Gör inget...

  Amning, jag ammade så fort hon ville, vilket var typ hela tiden. Det knäckte mig, men jag gjorde inget åt det. Eller jag slutade helt en dag bara, men då var dottern 1 år och 7 månader. Då var jag trött påatt höra "tutte" på tunnelbanan


  Samsover gör vi fortfarande och det är sååå mysigt. Lite jobbigt kan det vara att få en fot rakt i ansiktet när man sover men äh


  ♥♥♥ Alma 060809 ♥♥♥ www.mollan.nu
 • Carola Carro
  Visa endast
  Mån 29 dec 2008 22:27 #8

  dagdrömmare skrev 2008-12-29 22:26:21 följande:


  Carola Carro skrev 2008-12-29 22:16:10 följande: Det finns forskning som visar att bran som bärs mycket (i bärhjälpmedel) skriker mindre, blir mer nyfikna på omvärden och utvecklas tidigare motoriskt jämfört med "vanliga" barn
  Jag säger bara utifrån min erfanhet av att bärt på min son dag ut och dag in
 • Mån 29 dec 2008 22:39 #9

  Vill förtydliga det här med bärande:

  När ett barn vill bli buret är det ju ett tecken på att de söker närhet för att få tröst och lugn.
  När jag bär i sjal blir dottern lugn direkt då även jag kan slappna av och fortätta att tex laga mat, handla samtidigt som jag kan gosa med henne. När jag inte har bärhjälpmedel och bär henne i famnen blir jag trött, stressad, varm och irriterad och dottern blir ofta missnöjd och ännu mer klängig.
  Det är alltså skillnad att bära så det ger den trygghet barnet söker och att bara lyfta upp dem.

  tror många som säger att barnet blir klängit av att bli burna tänker på barnen i det senare fallet som aldrig blir nöjda även när man tar upp dem.

 • Tis 30 dec 2008 21:46 #10

  Lyssna inte på dem, lova det! Din dotter har det superbra, precis som det ska vara när man är liten!

 • Tis 6 jan 2009 13:03 #11

  Precis så gjorde jag med min son, han är världens goaste och raraste åttaåring.

  Visst tyckte jag det var jobbigt när han ville amma nattetid när han var dryga året, men det slutade han ju med. Han ville inte sova med mig hur länge som helst heller.
  Och gosa är ju urmysigt!

  Nu när han fått en lillasyster har han samma attityd när hon skriker, han vill hjälpa henne att sluta genast. Och redan får han de ljuvaste leendena från henne 

 • Fre 9 jan 2009 16:17 #12

  Länken från helsingborg till far och morföräldrar var ju verkligen toppen. Den borde skickas utt till ALLA


  dagdrömmare skrev 2008-12-29 22:12:52 följande:
  Åh så mysigt det låter Vår dotter sov också med oss, bars i bärsjal och ville inte ha napp, fick amma när och hur hon ville (till ca 15mån) Nu är hon snart två somnar i sin egen säng på 5min, vill inte bbli buren utan SKA gå själv, nöjd och belåten utan napp och sällan kinkig. Alla säger att hon är så otroligt glad och verkar så trygg Mitt tips är att läsa på och ge vetenskaplig fakta som svar på tal så fick jag tyst på alla goda råd. Läs tex om bärande www.sjalbarn.se/artiklar.phpwww.pepplon.se/information.php samsovning:

  om de nya rekomendationerna att ge till föräldrar och mor-och farföräldrar om tex amning, samsovning, "att skämma bort sitt barn" osv: www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhor...
 • Anna Svenss­onliv
  Visa endast
  Fre 9 jan 2009 22:48 #13

  du har helt rätt o du gör helt rätt. fortsätt följa din magkänsla.

 • Tillif­ifflan
  Visa endast
  Tis 20 jan 2009 15:21 #14

  Jag kör samma race som dej med helamning, vi samsover och jag bär henne nästan jämt! Vi tycker båda att det är det bästa för oss, lilla dottern är en mycket trygg och nöjd liten bebis! Dock har jag inte blivit särskilt ifrågasatt på dessa punkter...

 • anirat­ac
  Visa endast
  Ons 21 jan 2009 14:21 #15

  Angående samsovning. Det kan ju bli problem om man nu kallar det problem eller så förblir det gosigt. Min dotter är snart tre år och har sovit i egen säng sedan ett par månader. Vi ligger hos henne tills hon somnar och sedan kommer hon över till oss mitt i natten och sover resten i mitten. Den nya sängen står i vårat rum så vi samsover ju nästan fortfarande.
  Ibland var det lite jobbigt att hon sov i mitten hela tiden men vi skaffade en rejäl säng och då löste sig det problemet.
  Det mysigaste som finns är att när man vaknar till lite tidigt på morgonen så drar jag in henne i min famn och nosar på hennes hår och så somnar jag om : )

  Vi har ju inte kallat det problem att hon har fortsatt sova med oss. Men vi kan ju inte bara låta henne sova helt själv nu. Man kanske får bestämma sig hur man vill ha det redan när de är små som din lilla bebis. Men jag föredrar helt klart det sättet som vi har gjort det på.

 • Sommar­dags
  Visa endast
  Tor 22 jan 2009 13:37 #16
  Svar på #15
  aniratac skrev 2009-01-21 14:21:08 följande:
  Angående samsovning. Det kan ju bli problem om man nu kallar det problem eller så förblir det gosigt. Min dotter är snart tre år och har sovit i egen säng sedan ett par månader. Vi ligger hos henne tills hon somnar och sedan kommer hon över till oss mitt i natten och sover resten i mitten. Den nya sängen står i vårat rum så vi samsover ju nästan fortfarande. Ibland var det lite jobbigt att hon sov i mitten hela tiden men vi skaffade en rejäl säng och då löste sig det problemet.Det mysigaste som finns är att när man vaknar till lite tidigt på morgonen så drar jag in henne i min famn och nosar på hennes hår och så somnar jag om : )Vi har ju inte kallat det problem att hon har fortsatt sova med oss. Men vi kan ju inte bara låta henne sova helt själv nu. Man kanske får bestämma sig hur man vill ha det redan när de är små som din lilla bebis. Men jag föredrar helt klart det sättet som vi har gjort det på.
  Jag njuter av att sova med min dotter och hon får markera när hon vill ha det annorlunda så jag håller fullt med dig. :)
 • Sommar­dags
  Visa endast
  Tor 22 jan 2009 13:38 #17

  Sommardags skrev 2009-01-22 13:37:47 följande:


  Svar på #15aniratac skrev 2009-01-21 14:21:08 följande:
  Jag njuter av att sova med min dotter och hon får markera när hon vill ha det annorlunda så jag håller fullt med dig. :)
  Glömde skriva att hennes pappa kommer även han samsova med henne när den dagen kommer.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll