Inlägg från: OZgirl |Visa alla inlägg
  • OZgirl

    Sushi

    Bubblan84 skrev 2008-12-29 15:35:43 följande:
    Någon som vet..(har aldrig gjort förr)..hur gör man california-maki..på dom är juh ej sjögräset på utsidan utan på insidan..hur går man tillväga?Om man gör Nigiri..är dte bara att skära en bit av sjögräsbladet då och "knyta om"? Läst att rundkornigt grötris ska gå lika bvra som sushiris..någon som provat?
    Vad jag minns så gör man california rolls genom att lägga riset direkt på bambumattan, sen gör man resten "ut och in" så att säga. Då blir riset utåt när du rullar ihop mattan!
    Sushiris är bäst men jag tror att jag har gjort även på rundkornigt ris också. Blir lite klibbigare.
    Bubblan84 skrev 2008-12-29 15:43:16 följande:
    Någon som vet vad det kostar att köpa detta på ICA? Kan man använda sig av vanlig majonäs?Finns dte speciell sushisoja?? Den vanliga man har hemma är så tjock :/
    Vanlig majo går bra! Det finns ljus soja som är mer japansk än den kinesiska mörka sojan. Kikkoman och Mrs Cheng har ljus soja, även Blue Dragon tror jag.
    Firren börjar på dagis 19 januari
Svar på tråden Sushi