• Mon 6 May 2019 15:33
    4070 visningar
    15 svar
    15
    4070

    När är det ok eller inte ok att ge sin tonåring alkohol?

    MysTic PrincesS skrev 2009-01-01 22:25:21 följande:

    1. Din tonåring blir vittne till att en annan människa blir skjuten till döds. Polis på plats tycker du ska ge din tonåring ett glas vin för att lugna ner sig samt för att kunna somna. Ok eller inte ok?

    2. Du vet att din tonåring festar, men inte på vad, kan vara någon som köpt ut eller så har han/hon fått tag på hembränt. Du köper istället ut, för att då vet du iaf vad och hur mycket tonåringen dricker. Ok eller inte ok?

    2 frågeställningar och är det ok i nån situation att ge sin tonåring alkohol?

    Båda situationerna är självupplevda, har sett en människa skjutas ihjäl och polisen sa till om ett stort glas vin samt att min mamma var orolig över hembränt och köpte ut till mig ist. Idag dricker jag enbart till fest, vilket blir 2-3 ggr om året samt att jag dricker aldrig till mat. Anser mig ha en sund inställning till alkohol, trots diverse upplevelser i livet förutom ovan nämnda.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-01 22:37
    Dödsskjutningen jag bevittnade skedde -91, då jag var 14 år. Alltså har en del hänt inom bl a polisväsendet sen dess. Sen beror nog mycket på hur polisernas egna synsätt är i detta fallet.


     Hur många tonåringar, åtminstone om vi snackar 13-16-åringar  är intresserade av att dricka ett glas VIN ?

    En drink kanske många skulle vara tacksamma över i nämnd situation, men tycker inte de flesta tonåringar  att vin är ganska äckligt? Undantaget då kanske champagne vid högtidliga tillfällen.

    Min egen tonåring skulle nog vägra ta emot det där vinglaset i exemplet hur mycket jag än trugade...


  • Mon 6 May 2019 21:14
    #15
    vcent skrev 2019-05-06 19:31:47 följande:
    Nja... de flesta drack vittvin och cider när de festade som tonåringar. Själv drack jag inte alls.

    Däremot vet jag att Öl är nått tonåringarna har svårt för, samt tex whisky och sådana spritsorter medan vodka lätt blandades ut med saft eller läsk eller shottades... rödvin var inte poppis i min klass heller;)

    Själv väntade jag tills jag fyllt 18... älskade vin när jag testade det, whiskey likaså, öl tog två försök innan jag lyckades... men de två sorterna jag testade först gillar jag fortfarande inte så;)

    Men mina erfarenheter och observasioner säger att iaf Vitt vin är väldigt poppis bland minderåriga
    Okej!  Det var intressant att höra. Kanske har det skett en generell förändring de senaste årtiondena. När jag var ung var väldigt få tonåringar intresserade av vin, vare sig vitt eller rött. Möjligtvis kunde någon tänka sig att  pina i sig en Kir eller en Aurora om man inte fått tag i sprit eller haft råd med sprit men det upplevdes som väldigt äckligt.

    De tonåringar som ville dricka ville ha antingen sprit eller öl.


Svar på tråden När är det ok eller inte ok att ge sin tonåring alkohol?