• Forza
    Äldre 8 Jan 17:29
    1559359 visningar
    6299 svar
    6299
    1559359

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jättebra med denna fortsättningstråd...

    Alla som frågar om hur man vet att man har framfall; jag misstänkte det själv eftersom jag tyckte det "skavde" hela tiden. Det finns även lite bilder på nätet på hur det kan se ut(de är ritade men kolla inte om du är känslig):

    www.netterimages.com/images/vpv/000/000/010/10605-0550x0475.jpg

  • Forza
    Äldre 17 Jan 12:41
    #71
    Svar på #47
    Miss Maya skrev 2009-01-08 14:31:21 följande:
    Jo vid ett allvarligt lidmoderframll kan livmodern tom komma ut genom slidan. Googlade faktiskt på livmoderframfall nu. Gjorde detsamma på slidväggsframfall förut, men det finns inom medicinen inte något som heter det tydligen... Men däremtom, självklart livmoderframfall. Och alla symtom vi har beskrivs under just livmoderframfall? Märkligt. Och där stod det ja att livmodern ju kan sjuka ner lite, eller mycket. Förklarar kanske varför jag upplever att min livmodertapp sjunkit ner. Det är nog inget jag inbillat mig då... Hmm... Fler barn? Jag blir mer och mer tveksam... Usch, man kanske inte ska vara så medveten om sin kropp! Man skulle säkert vara lyckligare som omedveten ibland... Hoppe tossan skrev 2009-01-08 14:11:55 följande:
    Apropå diagnoser...jag tror det kallas cystocele (främre slidväggsframfall) och rectocele (bakre), det är kanske därför man inte hittar så mycket information om man bara söker på slidväggsframfall. På en del engelskspråkiga sidor finns mycket info.
  • Forza
    Äldre 18 Jan 10:39
    #75

    Jag kniper några gånger varje dag...vet inte om det hjälper så mycket, men jag tycker det blir sämre om jag glömmer att knipa. Men jag tycker det blir långsamt bättre hela tiden.

  • Forza
    Äldre 30 Jan 11:24
    #88

    Monstrig: Jag "beklagar" verkligen! Den första tiden tyckte jag att det blev värre av långpromenader, men nu (efter 5 månader) kan jag gå långpromenader flera gånger i veckan utan att det blir värre. Du får känna efter hur det funkar för dig. Jag tror inte det är bra att vara helt stilla, det är nog bättre att röra lite på sig så att man håller igång buk- o ryggmuskulatur (vilket hjälper till att hålla uppe bäckenbotten).

  • Forza
    Äldre 17 Feb 07:44

    Nayeli: Om man har slidväggsframfall lutar ju någon av slidväggarna inåt/nedåt. Om man då klämmer in en tung kula ovanför så kan jag tänka mig att den kan bidra till att "trycka ned" framfallet ännu mer. Men det är bara min teori...

    Greeneyes: Det låter lite deppigt, hoppas på att man ska kunna jogga en dag igen. Jag har inte testat än och kommer nog inte att göra det än på ett tag heller.

  • Forza
    Äldre 27 Feb 10:19

    Mani79: Jag håller med Missola, två veckor är ingenting...det kommer snart att bli bättre är jag övertygad om! Så hade jag också i början, nu är det nästan helt borta (efter sex månader, men för dig kan det ju gå snabbare).

  • Forza
    Äldre 14 Mar 17:36

    Det går bra :). Hur går det själv? Känslan är inte borta än, men jag kan gå flera promenader i veckan + att jag kan gympa utan hopp utan att det blir värre, så jag är rätt nöjd. Igår tog jag några joggingsteg, men det kändes inte helt rätt. Dessutom guppade min rumpa för mycket, haha.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder